jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Karamelové veterníky

Karamelové veterníky
nahoru
Karamelové veterníky Karamelové veterníky Karamelové veterníky Karamelové veterníky Karamelové veterníky Karamelové veterníky Karamelové veterníky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Ostatní

Suroviny:

cesto: 1/2 l vody, štipka soli, citrónová kôra, 120g Hery, 400g hladkej múky, 7-8 vajec

karamelová šľahačka : 150g cukru kryštál, 3 šľahačky, 4 lyžice práškovej želatíny Dr.Oetker

poleva: 100g kryštál cukru, 50g masla, 150ml vody

Postup přípravy receptu

Cesto:
Vodu, heru, citr.kôru, soľ dáme zovrieť. Prisypeme múku a za stáleho miešania čakáme, kým sa nám nespraví guľa. Keď to trochu vychladne, zašľaháme 7-8 vajec (vajec podľa veľkosti, musí to ostať husté). Z hotového cesta nastriekame 16 ks veterníkov priemeru 6 cm.
Šľahačka:
Cukor upálime na karamel, zalejeme šľahačkou a zohrievame, kým sa karamel neroztopí. Necháme dobre vychladiť. Keď máme čas, lepšie je to uvariť deň dopredu. Studenú šľahačku vyšľaháme. Želatínu s metličkou vyšľaháme s trochou vody a ihneď zamiešame do šľahačky. Naplníme veterníky.
Poleva: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou a varíme do zhustnutia. Pridáme maslo, zamiešame a ihneď polejeme veterníky.

Poznámka

Cesto je dosť husté, ale len vtedy sú veterníky pekné vysoké a držia tvar. Pečieme v predhriatej rúre na 220° 10 minút, potom stíšime na 180°a pečieme 30 minút. Rúru neotvárame. Naspodok rúry vylejeme šálku vody.

Autor Autor: (Katka)
Datum vložení Datum vložení:
31 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Karamelové veterníky"

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.06.2013 10:27:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den.Mám dotaz? Do té šlehačky se dává ta želatina uvařená? Nebo jak? Nestačí dát třeba jen stužovač šlehačky? Děkuji za odpověď

autor: Katarinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2013 18:59:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tonda:karamelová šľahačka sa musí šľahať vždy až na druhý deň,prvý deň ju nevyšľahaášsmajlik

tonda:

autor: tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2012 17:27:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji za odpověďsmajliksmajlik

autor: tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2012 17:26:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zajimalo by mě,jak mám ušlehat ten karamelový krém,pač to šlehám už pul hodiny a stale jako voda...smajlik

vloženo: 14.02.2012 18:07:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Werymac:Jestli máte teplovzdušnou tak,přidat teplotu o 10 a déle před pečením předehřívat !
Pokud to jde, je ještě možné ventilátor zcela vypnout.

autor: Katarinka
vloženo: 10.03.2011 11:27:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena z tejto várky výjde 16 veľkých veterníkov priemeru 6 cm

autor: Irrena
vloženo: 10.03.2011 09:28:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katarinko prosím kolik větrníků je z této dávkysmajliksmajliksmajlikMožná je to tu někde napsané ale nechce se mi vše dočítatsmajlik

autor: Evík (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.09.2010 20:54:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak mezitim, co jsem sem psala se mi pekla druhá várka už vím, čím to bylo že se nezvedly. Dlouho se sušily a krátce pekly zprvu jsem je tam nechala uvedených 10 minut teď o pár minut déle přesně nevim, ale jsou pěkně veliký. Nicméně zespoda trošku černý :D asi to už bylo moc dlouho. Nu je to smůla no tak snad to zachránim šlehačkou :D Chybama se člověk učí...

autor: Evík (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.09.2010 20:49:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, dnes jsem se rozhodla, že udělám větrníky dělala jsem všechno podle návodu. Recept je jistě dobrý, ale mě se skoro vůbec nezvedly jen po okrajích. Navíc jsem to pekla hodinu jednu várku nechápu jak je to možný, ale zdály se mi furt syrový vevnitř (máme plynovou troubu bez čísel jen plná tečka a půl tečka). Nejhorší bylo určitě utrpení s hustym těstem, protože moje největší zdobička má průměr asi centimetr. Takže o jednolitym šnekovi se mi mohlo jen zdát byla jsem ráda, že jsem to tam nějak nafrkala. Jinak těsto chutná dobře, takže až na to že jsou uzoučký polámaný je to OK smajlik toť má zkušenost :)

autor: LidaD
vloženo: 02.04.2010 20:34:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naprosto super recept, těsto bylo tužší, tak jsem ho nebyla schopna nastříkat z pytlíku, tak jsem vytvarovala ručně, ale je super, pekla jsem ve čtvrtek, plnila v pátek a jíst se budou v sobotu a zatím - pátek večer - nejsou vůbec nasáklé. Karamelová šlehačka taky super, a já dala náplně dvě na sebe, tu karamelovou a ještě bílou šlehačku vyšlehanou s trochou Salka a vanikové esence, a na vrch jsem udelala karamel z cukru a do něj zamíchala půl konzervy Salka a větrníky polila... Vynikající. Díky moc. Přidala jsem foto, kdyžtak smažte, pokud se nehodí. Krásne Velikonoce. Lída

autor: vierka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2010 19:57:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja zbožnujem veterniky ale mam velmi staru ruru na pecenie a vždy ked ich robim dopadne to katastrofalne takže som to už aj vzdala ale s obchodu nie su take dobre

autor: Nikitka
vloženo: 11.01.2010 20:37:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem je minulý týden a jsou fakt vynikající!Skvělý recept!smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 10.01.2010 19:56:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluju karamelové větrníkysmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 10.01.2010 19:53:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pridala som svoju fotku veterníkov, plnené pudingovým krémom a navrchu s karamelovou polevu. Robím menšie, skoro jednohubky - cca 3 cm priemer, u nás sa míňajú jedna radosť...+

autor: Katarinka
vloženo: 21.12.2009 13:35:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja to teda fakt nechápem,lebo ich robievam často a vždy sa mi podarili.

autor: Werymac (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.12.2009 14:14:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Všechno jsem dělala podle vašeho receptu i do vyhřáte trouby jsem je dala,pekla 40 minut,ale furt byly sirové.Vršek byl krásně do zlatova ale ten vnitřek.

autor: Katarinka
vloženo: 17.12.2009 15:07:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Werymac skú ich piecť presne podľa postupu a do predhriatej rúry.smajlikPečú sa až 40 minút,takže sa ti určite prepečú.

autor: Werymac (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2009 12:54:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají moc hezky,ale když jsem je dělala,tak jsem je měla pořád v prostředku sirové nevim kde dělám chybu.Jestli je to tou novou troubou,protože v té nové mi ani nejdou rolády nenaskočí tak pěkně jako ve staré trobě.Prosím o radu.Děkuji předem.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 29.10.2009 16:20:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katulka, ďakujem, ja som to želatínové čudo v živote nepoužila...(mám dcéru Katarínu, niekedy ju takto oslovujem, snáď sa nehneváš...)

autor: Katarinka
vloženo: 29.10.2009 15:31:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No samozrejme čerstvá vyšľahaná šľahačka je najlepšia.Ja osobne stužovač nepoužívam lebo chutí umelo a zhrčkavie.Ja používam toto:
http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7q2bwh.sk.html
Dávam to do všetkého.A neotravuješsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 28.10.2009 18:16:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vidíš, ja som si myslela, že budú potom rozmočené. Ja zvyknem plniť šľahačkou - zo sifónu alebo spraya a ovocie - ananás, alebo vareným krémom vanilkovým. A ešte otázka -asi moc otravujem, nestačí stužovač, musí byť želatína? Ďakujem za trpezlivosť.

autor: Katarinka
vloženo: 28.10.2009 18:11:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určite hneď ako vychladnú naplniť,lebo do druhého dňa by boli suché.Ideálne sú keď sa spravia doobeda a jedia sa navečersmajlik.Vtedy sú akurát vsiaknuté,ale nie sú ešte rozmočené.Aj keď sa to vždy nedá presne naplánovaťsmajlik.Ale určite sú lepšie,keď sú trochu zmäknuté.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 28.10.2009 17:08:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katarínka, Katka, odpaľované cesto robím asi tak raz za rok...a preto nie som ani extra cukrárka...Moje veterníky neboli tak krásne vysoké a kým som tu nevidela tento recept, netušila som, ako sa vyrába tá karamelová šľahačka, ani karamelová poleva. Mám to uložené a až nadíde pravý čas...
Ešte prezraď, je možné upiecť si ich deň pred "akciou" a v deň "akcie" plniť? Keby boli upečené a naplnené deň dopredu, rozmočili by sa?
Ďakujem!

autor: Katarinka
vloženo: 28.10.2009 16:48:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenka možno si nemala dobré cesto.Skús toto moje,možno budú lepšie.Mne sa vždy podaria.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 28.10.2009 16:10:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuška, aj tvoje aj Katkine sú ako od profesionálov! Ste šikulky!
Ja som ich až tak pekné nemala nikdy...smajlik

autor: Katarinka
vloženo: 28.10.2009 16:06:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No tie sú krásne.Som rada,že sa podarili.smajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 28.10.2009 11:45:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám foto z akce - moc prý chutnaly

autor: Iljusa
vloženo: 26.10.2009 13:34:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katarinko, dnes jsem se do nich pustila. Ještě, že jsem "silná" žena v pažích a píšu to na klávesnici, neboť tužkou bych měla písmo jak 100letá žena smajliksmajlik silně roztřesené. Těsto jsem udělala z 1 a půl dávky, neboť jsem potřebovala cca 30 ks větrníčků. To co mám v kuchyni na plechách (i od sousedů) je množství jedné malé skromné svadby. Udělala jsem 30větrníčků o průměru 5 cm, výšce 5 cm a zbytek je 60 malých kousků o průměru 3 cm. smajliksmajlik Ve městě u nás jsou trhy každé úterý, myslím, že bych mohla vyrazit a prodávat. smajliksmajlik

Jen musím konstatovat - vynikající těsto, pekla jsem přesně podle receptu, do trouby jsem dala raději veliký pekáč s vodou po celou dobu pečení (pak mi chyběl na větrníčky smajlik). Jen jsem musela přidat vejce, těsto bylo tuhé, dala jsem heru napůl se sádlem. Ještě jednou děkuji smajliksmajlik

autor: Katarinka
vloženo: 09.07.2009 14:34:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ak môžem odporučiť,šľahačka musí byť uvarená deň dopredu,aby bola vychladená 24 hodín,iba vtedy sa vyšľahá dohusta.Keď pridáme práškový želatínový stužovač,je presne akurát a nechutí umelo.

autor: magdalenka
vloženo: 07.07.2009 16:35:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...tak sa nechám pozvať...niekde k B.B:?

autor: vybusna
vloženo: 07.07.2009 16:32:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a hlavne s pekne hnusnym kremom...az ma striasa ked si nan spomeniem.. vies co magdalenka...on ten krem nebolo tazke urobit, akurat som mala asi zle pomery....namojveru, ked pojdem na slovensko, tak sa znovu o ne pokusim...tu by ich nemal kto jest

autor: magdalenka
vloženo: 07.07.2009 16:23:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mariaj, ja polotovary nemám rada, odpalované cesto mi nerobí problémy, robím si v pohode svoje. Iba ja som nevedela, ako sa asi vyrába tá karamelová šľahačka. Veľmi som to mala rada, tu na okolí sú veterníky s takým dosť divným mastným krémom...

autor: mariaj
vloženo: 07.07.2009 16:16:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka to zvládneš - ja som si na prvý krát kúpila zmes dr. Oetker na veterníky - že pokus smajlik a vyšlo to a potom som skúsila http://www.toprecepty.cz/recept/3928-zloutkove-ven... a odvtedy ked robím dávam dvojitú dávku pre tých mojich pažravčekov smajlik akurát že náplń dávam šlahačku.... nie je to vôbec ťažké určite vyskúšaj smajlik

autor: vybusna
vloženo: 07.07.2009 16:13:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

raz som chcela urobit veternika a pochvalit sa pred mamkou. prvy chybu co som urobila je, ta ze som si myslela, ze si mozem veternicky predpiect.smajlik nemozem...ked som ich o 3 dni vytiahla na plnenie, tak som ich mohla hadzat o stenu, take boli tvrde....urobila som si aj vanilkovu napln aj karamelovu..robila som podla receptu a obe boli riedke...plnit sa s nimi rozhodne nic nedalo....mamka prisla....upiekli sme rychlo rychlo dalsie veterniky a a poliali sme ich oboma kremami ako pudinkomsmajlik, krem co sa nezjedol, mamka vzala a dorobila k nemu celu kremeskusmajlik a tak skoncilo moje machrovanie. ale utesila ma, ze ten vanilkovy a karamelovy krem boli vyborne chutovo...co z toho, ked bol riedky...mozno sa raz spucim a dam mu este jednu sancu

autor: mariaj
vloženo: 07.07.2009 16:12:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no paráda smajlik ja robím veterníky podľa receptu odtiaľto a tuším nabudúce vyskúšam tietosmajlik, manžel totiž nechce s plnkou ale len so šlahačkou tak táto variácia sa mu bude určite páčiťsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 07.07.2009 16:06:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

NÁDHERA!!!!!!!!!!!
Ak toto raz zvládnem, budem šťastná...

autor: plotna
vloženo: 07.07.2009 15:48:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik Nádhera

autor: Bibinka
vloženo: 06.07.2009 17:54:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můj muž na to jukl a hned by se zakousl, má je moc rád a já je ještě nikdy nedělalasmajlik Tak že bych je vyzkoušela, no nevím....

autor: Iljusa
vloženo: 06.07.2009 17:16:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smekám - krása na pohled smajlik

autor: dzango (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.07.2009 15:01:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: Katarinka
vloženo: 24.03.2009 08:33:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina ako dopadli?

autor: Katarinka
vloženo: 20.03.2009 15:46:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cesto striekam zdobičkou,ale kovovou,ale nemyslím,že by sa to zlomilo aj keď je plastová.A tú vodu tam vyliať pred vložením veterníkov,ale môže sa dať aj malý pekáč s vodou naspodok,ten sa zohrieva spolu s rúrou a keď je rúra rozohriata,vložíme veterníky.Ale prvých 10 minút pečieme na 220°stupňov.Tak nech sa ti to podarísmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2009 18:48:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katarínko, větrníky bych chtěla teď o víkendu upéct, ale mám několik dotazů. Těsto stříkáte zdobičkou? Jde o to, aby nástavec nezlomila, když je těsto moc husté. A pak mám ještě další dotaz. Vodu do trouby nalít až když je trouba vyhřátá na 180°C? A pak dát do trouby větrníky ? Předpokládám, že v troubě si mi udělá z vody pára, takové hmlisto. Tak do te páry dát větrníky péct? Děkuji za vysvětlení.

autor: Katarinka
vloženo: 05.03.2009 09:43:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Keď ich niekto budete skúšať,pečte presne podľa postupu,mám to oskúšané,ale tiež,kým som na to prišla ako to mám piecť,pár krát boli surové,padnuté a tak.A do predhriatej rúry!!!smajlik

autor: Katarinka
vloženo: 05.03.2009 09:33:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella Vyjde ich 16 ks takých ako sú v cukrárni.Tým,že cesto je husté,ide ťažko striekať,ale veterníky sa krásne zdvihnú do výšky,neroztečú sa.Vyrastú asi 5 cm do výšky a 8 cm do šírky.To nie sú zrovna malé veterníčky,nie?smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 05.03.2009 09:09:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pardon, 16 kousků. Zapoměla jsem jedničkusmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 05.03.2009 09:07:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hledám to množství vajec a koukám, že jsou napsaný v postupu, ale v surovinách je autorka zapoměla napsat. Taky se mi to zdá děsný z tolika vajec 6 kouskůsmajlik Když bych jich chtěla víc, tak pomalu spotřebuji plato vajec-no to snad NE, to by se ani nevyplatilo se s tím dělat?smajlik Katarinka nám to snad vysvětlísmajlik

autor: Hella
vloženo: 04.03.2009 23:24:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Katarinko, až je uděláš, napiš prosím, zda je opravdu z 8 vajec pouze 16 ks tak maličkých (6 cm) větrníčků.

vloženo: 04.03.2009 19:48:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sapagi a já?smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 04.03.2009 18:28:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No paráda, jak mám teď zklidnit chuťové buňky? smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 04.03.2009 18:06:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

U nás v cukrárňach predávajú karamelové veterníky a tie sú eňo ňuňosmajlik Určite aj tieto sú super, takže bodíčeksmajliksmajlik

vloženo: 04.03.2009 17:53:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik No, nádhera, dneska je to tady sám věneček a větrník, ale ukládám si to kvůli té polevě karamelové a díky!smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

karamelova poleva ze salka karamelová poleva recept veterniky karamelove veternik veternky karamelová poleva na větrníky karamelove veterniky veterniky vetrniky cukrovi poleva na veterniky karamelova slahacka veternik recept větrníky karamelové recept na karamelove veterniky krem na veterniky cukroví větrníky recepty na veterniky karamelové větrníky recept veterníky s karamelovou polevou větrník recept karamelové cukroví veterniky recepty veterniki karamelová poleva na větrníky recept karamelova poleva na veterniky karamelový krém ze salka recept na větrníky katarinka extra karamelové větrníky recept na karamelove vetrniky karamelový krém ze salka do cukrovi jak udelat karamelovou polevu veterníky recept větrníky recept cukroví větrník karamelova poleva na venecky recept na veterniky recepty na veternik karamelova poleva poleva karamelová karamelovy veternik recept veterniky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty