Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já upřednostňuji trvanlivou šlehačku v krabičce, mám špatné zkušenosti se šlehačkou z kelímku. Pokud jsme zvolili nevhodnou (méně tučnou) šlehačku, která nejde našlehat, tak do napůl ušlehané stačí po kouscích přidat změklé (ne tekuté) máslo (asi 2 lžíce nebo 1 cm plátek tj. 20 g, ale můžeme i víc) a vyšleháme karamelový krém.
Pokud vám zůstane karamel přilepený ke dnu nádoby, zalejte ho studenou vodou, odmočí se.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 5. 2020 07:45
16. 3. 2016 20:18
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
16. 3. 2016 17:11
11. 2. 2015 20:18
11. 2. 2015 19:55
11. 2. 2015 19:06
9. 1. 2015 19:52
9. 1. 2015 17:37
Predem moc dekuji!
27. 9. 2014 22:23
14. 3. 2014 23:26
14. 3. 2014 22:27
27. 2. 2014 22:13
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
27. 2. 2014 20:26
25. 10. 2012 13:07
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
11. 10. 2012 19:43
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: šlehačka jak správně ušlehat šlehačku karamelová šlehačka do větrníků jak udělat šlehačku karamelová šlehačka na větrníky šlehačka recept recept na karamelovou šlehačku jak se dela šlehačka karamelový krém ze šlehačky domaci slehacka jak ušlehat šlehačku recepty ze slehacky jak udělat karamelovou šlehačku recept na šlehačku karamelova šlahačka šlehačka s karamelem převařená šlehačka jak nejlépe ušlehat šlehačku domácí šlehačka recept šlehačka recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
32 názorů