Karamelová šlehačka
Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 220 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Moje poznámka
Karamelová šlehačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/46Qn
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák II
radbastim před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 15 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 16 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 17 hodinami
Tématické fráze:
šlehačka,
jak správně ušlehat šlehačku,
karamelová šlehačka do větrníků,
jak udělat šlehačku,
karamelová šlehačka na větrníky,
šlehačka recept,
recept na karamelovou šlehačku,
jak se dela šlehačka,
karamelový krém ze šlehačky,
domaci slehacka,
jak ušlehat šlehačku,
recepty ze slehacky,
jak udělat karamelovou šlehačku,
recept na šlehačku,
karamelova šlahačka,
šlehačka s karamelem,
převařená šlehačka,
jak nejlépe ušlehat šlehačku,
domácí šlehačka recept,
šlehačka recepty
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal
Komentáře (33)
No, logické by bylo dát množství do surovin, že
Ale avšak autorka to napsala až dole do poznámky...
Predem moc dekuji!
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...
Hella píše, že na 100ml šlehačky dává lžíci cukru, to je asi 20 g, takže na 250ml asi 50g cukru.
Já dávám do všeho cukr od oka, takže je mi to celkem jedno
250ml šlehačky - x gramů cukru.
snad počítám správně, x = (250/400)*200,
tedy x = 125g cukru.
Doufam že to tak sedí