Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alpský knedlík

Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 112 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 12 min

112 min (100 min příprava + 12 min tepelná úprava)

2. 5. 2015 16:28

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Nutriční hodnoty

Energie16 051 kJ / 3 836 kcal
Bílkoviny127,49 g
Tuky56,77 g
Vláknina24,58 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 444 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy691,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Boža

19. 8. 2016 20:58

V jedný restauraci na Vysočině se tomu říká plovák a je výborný.

Jana

7. 7. 2016 21:08

Na kolik knedlíků je tento recept? Děkuji

tejaja tejaja

20. 4. 2016 07:37

terezicka1: Ani u nás ho ešte všade niet, len v niektorých obchodoch, ale myslím, že časom sa objaví všade.;-)

terezicka1 terezicka1

20. 4. 2016 07:29

tejaja: Citronový cukr jsem už viděla, ale nějak bohužel jen o vánocích, je to možné? :-D

tejaja tejaja

20. 4. 2016 07:14

terezicka1: Začali to vyrábať nedávno, rovnako ako aj Citrónový cukor. Celkom sa mi to pozdáva.;-)

terezicka1 terezicka1

20. 4. 2016 07:07

tejaja: Vůbec neznam. Určité po něm kouknu, bude se hodit i do jiných pokrmů. Díky :-)

tejaja tejaja

20. 4. 2016 06:35

terezicka1: Teraz ma napadlo, možno pre deti na dochutenie by bol dobrý Cukor s rumovou príchuťou. Vyrába to Vitana a vyzerá to ako vanilkový cukor.;-)

terezicka1 terezicka1

20. 4. 2016 06:26

Změnila jsem tedy "šodo" na vanilkový krém :-)

terezicka1 terezicka1

20. 4. 2016 06:17

tejaja: rum dle chuti...to už každý si může dat jak chce. Víno je u soda základ. Tady dochucení. Já dávám jen aroma.

tejaja tejaja

20. 4. 2016 06:00

terezicka1: Prepáč, ale rum deti môžu?

terezicka1 terezicka1

19. 4. 2016 21:34

Ano, jistě všichni víme, že prave šodo se dělá s vínem. Ale neznám snad žádnou mámu, co svým dětem servíruje šodo z vína. Je to samozřejmě sodo v uvozovkách. Čekala jsem, kdy se nějaký učený ozve :)

Simča S.

19. 4. 2016 12:22

Až na to, že toto je vanilkový krém. Šodó je vinná pěna a dělá se z bílého vína, cukru, pár kapek šťávy z citronu, jedno celé vejce + žloutek, vanilkového lusku a kůry z citronu vcelku. Víno se zahřívá ve vodní lázni s cukrem, dokud se cukr nerozpustí na cca 50 stupňů. Přidáte rozšlehané vejce se žloutkem, citronovou šťávu, kůru z biocitronu a kousek vanilky a šleháte (na malém plameni), do vytvoření husté pěny, která drží. Odstraníte kůru a vanilku a přelijete buchty...

malyLibor

31. 3. 2016 16:03

Na sladké moc nejsem, ale tohle mne zaujalo... povidla, mák, miluju... bodík přidělen, dávám do oblíbených a snad se k tomu někdy dostanu :-D

Papaska

19. 3. 2016 13:02

Vypadá to moc krásně určitě vyzkouším. Bodík už letěl.:yes:

jana

14. 3. 2016 21:13

ved to su vlastne parene buchty

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: alpsky knedlik alpské knedliky alpsky knedlík recept alpský kynutý knedlík alpsky povidlovy knedlik recept na alpský knedlík alpské kynuté knedlíky alpský knedlík s mákem alpský knedlík s vanilkovým krémem recepty alpský knedlík recept alpský knedlík alpský knedlíky alpský jahodové knedlíky alpky knedlik alpská knedlík vanilkový krém na knedlíky recept na alpský knedlíky alpskej knedlík velký knedlik alpský knedlík s povidly

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, vejce, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mák, mléko, pudink vanilkový, žloutek, cukr, rum

TopRecepty.cz

Alpský knedlík

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G2DL