Posvícenské koláče à la frgál
Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2015 23:22
Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
18. 6. 2015 10:28
Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad
18. 6. 2015 10:04
No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 21 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 25 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 59 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Koka buchta
Panova uvařila před 1 hodinou
Moravský králík
Libotovska uvařil před 1 hodinou
Koláče s tvarohem a rebarborou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 1 hodinou
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Další recepty
Tématické fráze: pravé posvícenské koláče meruňkový frgál meruňkový frgál recept kolace dostálová dostálová koláče posvícenské koláče ze sadlem posvícenské koláče se sádlem rychli recept na frgali kynutý posvícenský velký koláč kynutý koláč frgal posvícenské koláče velky kynuty kolač frgal jablková nádivka na frgál uvarit hrusky na kolace frgál z hladké mouky posvicenske kolace videorecepty posvícenské koláče náplně frgál recept posvícenské koláče podle hrušky jak se dela kolac frgal
Suroviny: droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
3 názory