Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 421 kJ / 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,33 g |
Vláknina | 13,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 182,01 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2015 22:24
No, ještě pořád mě dokážou přeqapit reakce některých autorů na připomínky k receptům...
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad přiznávám, ale s těmi voňavkami je MARMOŠKA (hihi, proti tomuto názvu by Brusel nemohl říct ani Ň chuťově vyvážená a klidně by snesla (i při absenci badyánu) název VÁNOČNÍ
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere Nebo je tu snad někdo, kdo vaří marmošku po jednotlivých pidiskleničkách
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad přiznávám, ale s těmi voňavkami je MARMOŠKA (hihi, proti tomuto názvu by Brusel nemohl říct ani Ň chuťově vyvážená a klidně by snesla (i při absenci badyánu) název VÁNOČNÍ
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere Nebo je tu snad někdo, kdo vaří marmošku po jednotlivých pidiskleničkách
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
25. 8. 2015 08:58
Ukládám, takhle ochucená zavařenina se mi líbí. Z hrušek jsem zatím dělala jen povidla. Mám sušené švestky hodně suché, líbí se mi nápad Jitkys naložit je předem do rumu, aby změkly
24. 8. 2015 15:41
Recept se mi líbí, úplně cítím tu vůni hrušek a koření
24. 8. 2015 15:04
Myslím, že nadrobno nakrájené švestky změknou určitě, správné sušené švestky jsou vláčné. Taky říkám takovýmto výtvorům marmeláda, i když EU tvrdí, že marmeláda musí obsahovat citrusy.
24. 8. 2015 13:01
Svestky v te marmelade, kdyz ji tedy nesnime hned druhy den, urcite jeste vice "zmeknou" a nebo, jsou-li hodne suche, namocila bych je predem, treba do rumu....
24. 8. 2015 12:46
Coleta:Děkuji Když se to někomu nezdá, ať ten recept zkrátka přehlédne, že
24. 8. 2015 12:45
spagetka:autorka se nespletla a zavařenině z ovoce bude říkat marmeláda navždycky
24. 8. 2015 12:43
Koukám, že můj recept na MARMOŠKU tady rozpoutává vášnivou diskuzi. Já tomu budu říkat marmeláda ať se tu zlobí kdo chce, jak chce A myslím, že změna názvu na chuti nic nezmění.
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
24. 8. 2015 11:04
spagetka: Já myslím, že každá doba si žádá slušnost. Bohužel, nekteří lidé v dnešní době vydávají neslušnost za upřímnost. No, co naděláme, že?
24. 8. 2015 10:59
Coleta: Ty ses nikdy nepřekoukla v receptu nebo v jiném textu? My s Terkou jo a jsme ochotné to přiznat. Jinak nejsem rýpavá, pouze dost upřímná, co na srdci to na jazyku, moc se neumím přetvařovat a vyjadřovat se, jak si to doba žádá. nestydím se za to. Kromě toho - nic špatného a rýpavého jsem zde nenapsala. pouze hlavně názor, že jde o džem ne o marmeládu, ale v podstatě to je jedno. Já jen, že někde jsou lidé ochotni se kvůli nějakému názvu přít, zda je to správné pojmenování, či nikoli.
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
24. 8. 2015 10:43
tejaja:spagetka: Kde jste přišly na zimní hrušky? Autorka píše vyzrálé, to jsou podle mne ty podzimní, které se úplne rozpadají, mají měkkou dužinu a hodně vody, tedy i ta sušená švestka změkne.
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
24. 8. 2015 09:33
Jestli je to marmeláda nebo džem je asi jedno - líbí se mi to, o zimních hruškách není řeč, jen o vyzrálých oloupaných. Postup je stejný, jako u všech marmelád či džemů v topkách prezentovaných a nadrobno pokrájené sušené švestky v horkém rozvaru z hrušek jistě krásně zvláční. Já to takhle určitě zkusím.
24. 8. 2015 09:33
tejaja: Teri, možná jde o marmeládu na zimu, proto zimní marmeláda - autorka používá vyzrálé hrušky, to jsou pro mě ty měkounké, až přezrálé.
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)
24. 8. 2015 09:29
Nechci být za rejpalku, ale sušené švestky povařit minutu? Zimní hrušky budou stále tvrdé, jak píše tejaja, švestky netknuté a mám marmeládu? Mimochodem marmeláda je hladká, prolisovaná směs, bez viditelných kousků ovoce. Toto by byl spíš džem, ne ale s touto délkou vaření. Možná se autorka spletla a opraví to
24. 8. 2015 09:09
Ja by som toto nenazvala marmeládou, 4 min varenia neurobia so zimnými hruškami nič. Budú to stále kúsky hrušiek len zlepené cukrom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 7 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 10 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Kuře na zelí (kysaném)
zutro uvařila před 6 minutami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 25 minutami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 32 minutami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 54 minutami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 1 hodinou
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá hrušková povidla: S vůní perníkového koření budou ta pravá nejen pro náplně do frgálů
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: hrušky marmeláda hrušková marmeláda marmelada z hrusek marmeláda ze sušených hrušek hruškovo švestkový džem recept marmelada ze sušeného ovoce hrušková povidla ze sušených hrušek marmeláda z hrušek a švestek džem ze zimního ovoce marmeláda s hrušek přezrálé hrušky vánoční marmeláda hrušková vánoční marmeláda sušené hrušky zavařené marmelada ze susenych svestek hrušková povidla ze sušených švestek co z přezrálých hrušek zavařené hrušky marmeláda top marmoška jak se vaří domácí hruškové povidla ze sušených hrušek
Suroviny: hruška, cukr želírovací, rum, skořice mletá, koření hřebíček, švestky sušené
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
15 názorů