Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Strapačky (slovenské halušky) se připravují na mnoho způsobů, ale vždy se jedná o jídlo rychlé a syté. Pro svojí snadnou přípravu, kterou zvládne i začátečník, si i v dnešní době udržují svou oblibu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 363 kJ / 3 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,46 g |
Tuky | 95,39 g |
Vláknina | 48,30 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 5,49 g |
Sůl | 13,05 g |
Sacharidy | 424,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vařím z kuchařky Poklady klasické české kuchyně jejíž autorem je Roman Vaněk.
Strapačky často vařím pro rodiče, a bohatě stačí jídlo připravit ze čtvrtiny dávky. Používám asi dvě střední brambory, 1 vejce a mouku přidávám podle potřeby. Než těsto protlačuju do vařící vody, zkusím, zavařit lžičku těsta na zkoušku, jestli se nebude rozvářet.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 14:13
24. 10. 2020 14:07
7. 10. 2015 12:46
7. 10. 2015 11:21
Nemixuji.
7. 10. 2015 10:58
Tak jsem to zkusil
Z pětinové dávky
Nevzpomínám si, že bych kdy dělal halušky, takže nejsem předpojatý
Z těsta (nemixovaného) by děti mohly ještě i plácat esenbáčky ale po uvaření to vypadalo skoro jako toto:http://www.toprecepty.cz/recept/45203-zeleninovy-k..., sem tam střapatý cucek co se tvářil jako ňok
Z těsta (mixovaného) už by se po uvaření a proplachu vodou sem tam cosi podobného nokům i dalo vypreparovat, ale haluškům se to podobalo asi jako žížala stonožce
Samozřejmě TO nedám psům (nééé že bych se bál o jejich život ale uklohním z TOHO nějakou políffku
Takže:
1. Sekl jsem se ve svém odhadu
2. Jsem žádostiv toho, jak z TOHO autorka rcp "vybruslí"
6. 10. 2015 23:33
6. 10. 2015 23:06
Já su workoholik, ale né profík
Jsem si právě říkal, že to přes "haluškovadlo" proteče skoro bez cizího přičinění a že ta jajka to ve finále v tý vroucí lázni podrží zusammen
Prosím, prosím, voči dělám..., zkuste to Nebo vy nemáte pejska?
Já už musím za chvíli (jen co dopeču šátečky) na chvíli do "práce"
6. 10. 2015 22:43
P.s. Predpokladam, ze ste profi kuchar=viete si predstavit v jednom kg. zemiakov + 250 Dkg muky 5 vajec??????
6. 10. 2015 22:12
Prosím, prosím, to už vám nedá moc práce zkusit od každého kousek těsta uvařit...
No, ať víme, kudy případně cesta nevede
(tipnu si: poživatelné bude oboje)
6. 10. 2015 21:56
1974andrea:máte pravdu,výsledok je skutočne český poklad
6. 10. 2015 21:11
6. 10. 2015 20:42
Škoda, že nikto nereaguje na tých 5 vajec.
6. 10. 2015 20:02
6. 10. 2015 19:49
6. 10. 2015 19:20
Kdyz se u spagetky doma rika bramborakum halusky, proc by se u me tchyne nemohlo haluskam se zelim rikat strapacky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 9 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 9 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 9 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 10 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 10 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 12 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Liptovské droby: Křupavou klobásku z brambor zjemní škvarky a navoní majoránka. Dobrota z podhůří Tater je jednoduchá, a přitom levná
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Jak na nejlepší slovenské halušky? Zapomeňte na vejce a brambory raději nestrouhejte!
Další recepty
Tématické fráze: strapacky se zelím a uzeným strapacky strapacky se zelim strapacky s uzeným bramborové noky se zelím a uzeným masem bramborové noky se zelím bramborové noky s uzeným masem noky se zelím a uzeným recept strapacky co uvařit z uzeného masa strapacky recept strapacky s uzenym a zelim strapacky se zelim recept noky s uzeným a zelím těsto na strapačky recept na strapacky strapačky se zelím a slaninou recept strapacky se zelím recepty noky s uzeným masem a zelím bramborové noky se zelím a uzeným
Suroviny: brambory, vejce, mouka polohrubá, cibule, uzené maso vařené, zelí kysané, sádlo, cukr krupice, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá
Strapačky s uzeným masem a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64Y9
38 názorů