Soffritto
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 379 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 0,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Soffritto je v italské kuchyni základ pro mnoho pokrmů z masa, ryb i zeleniny. Přichystané na smažení se dá i mrazit, aby bylo v případě potřeby hned po ruce.
Někdy dávám místo řapíkatého celeru celer bulvový, nastrouhaný na širší nudličky, ale pak tento zeleninový základ už pravým italským soffrittem není. Každopádně - stále vynikající, třeba pod maso do ragú....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2016 19:32
21. 12. 2016 11:14
Tenhle recept je "echt" italský - když jsem přípravu probírala se svou italskou kamarádkou, dozvěděla jsem se třeba o celeru právě to, co píši v Poznámce.
21. 12. 2016 11:00
20. 12. 2016 22:08
19. 12. 2016 16:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak má vypadat správně propečený steak? Řekneme si, jak se jednotlivé varianty liší
Další recepty
Tématické fráze: da se cibule mrazit italské sofrito dá se mrazit uzené maso dá se mrazit řapíkatý celer italské soffrito jak mrazit zeli celer jak mrazit dá se zelí mrazit mrazit kyselé zelí kuřecí sofrito sofritto recept na sofrito
Suroviny: mrkev, cibule, celer řapíkatý, olej olivový, víno bílé
Soffritto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1k9o
5 názorů