Sofrito
Suroviny
Porce: moc
Nutriční hodnoty
Energie | 2 581 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,83 g |
Tuky | 22,87 g |
Vláknina | 50,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sofrito, v italské kuchyni soffrito, se používá v italské, řecké, ale i karibské a kubánské kuchyni. I Francouzská kuchyně to zná jmenuje se, vznešeně, jak jinak Miraphoix. V Itálii je to první krok při vaření rizota, omáček na špagety a ragů, polévek a vlastně skoro všude, kam patří zelenina. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také Trinity, podle Boží trojice, ostatně v kreolské kuchyni také. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás. Je to prostě základ vaření, jako v české kuchyni začínáme cibulí, tak tady je toho víc. Protože je to přídavek do vaření a taková kategorie tu není, dal jsem to do této kategorie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2011 01:20
24. 8. 2010 08:24
+1
13. 6. 2010 17:59
24. 12. 2009 17:15
Jak jsem sledoval Portugalské a Kreolské vaření, tam začínají osmahnutím cibule, celerové nati a karotky, teda Trinity. Vše najednou, jako my jen tu cibuli. Jinde se přidává už do témeř hotového, takže, kdo zkusí pesto a přidá komentář?
24. 12. 2009 08:48
damy davam vam do velkej pozornosti...vydrzi to v chladnicke aj...no ja to tam mam urcite uz mesiac a nic tomu nie je....a pouzivam to fatk ako ochutene zdrave zahustovadlo, vsade kde dusim maso s nejakou zeleninkou, do gulasou a tak podobne.....fakt o nema chybu.
v tej poznamke co si pisal o pouzivani v taliansku...no a nie je to vlastne pesto
23. 12. 2009 23:21
23. 12. 2009 21:29
A i popis, co s tím je
Jupíí už jsem papričky našla, takže tady:http://papricka-jalapeo.navajo.cz/
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 52 minutami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 1 hodinou
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 12 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 45 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvořič ledu recept na gulášou polévku celerové pesto recke sofrito sorfito sofritto vepřové sorfito italské sofrito kreolská kuchyně recepty jidlo do mrazaku soffrito pasta sofrito kuřecí sofrito kubánská kuchyně kubánské jídlo recepty na kubansky jidlo kubánské jídla tvořič ledu do mrazáku jak udělat pastu z jalapeňos co je sufrito
Suroviny: olej olivový, cibule, paprika, paprička jalapeňos, česnek, koriandr, protlak rajčatový, sůl, pepř, šťáva limetková
Sofrito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVlM
7 názorů