Sofrito
Suroviny
Porce: moc
Nutriční hodnoty
Energie | 2 581 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,83 g |
Tuky | 22,87 g |
Vláknina | 50,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sofrito, v italské kuchyni soffrito, se používá v italské, řecké, ale i karibské a kubánské kuchyni. I Francouzská kuchyně to zná jmenuje se, vznešeně, jak jinak Miraphoix. V Itálii je to první krok při vaření rizota, omáček na špagety a ragů, polévek a vlastně skoro všude, kam patří zelenina. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také Trinity, podle Boží trojice, ostatně v kreolské kuchyni také. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás. Je to prostě základ vaření, jako v české kuchyni začínáme cibulí, tak tady je toho víc. Protože je to přídavek do vaření a taková kategorie tu není, dal jsem to do této kategorie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2011 01:20





24. 8. 2010 08:24


13. 6. 2010 17:59
24. 12. 2009 17:15


Jak jsem sledoval Portugalské a Kreolské vaření, tam začínají osmahnutím cibule, celerové nati a karotky, teda Trinity. Vše najednou, jako my jen tu cibuli. Jinde se přidává už do témeř hotového, takže, kdo zkusí pesto a přidá komentář?

24. 12. 2009 08:48

damy davam vam do velkej pozornosti...vydrzi to v chladnicke aj...no ja to tam mam urcite uz mesiac a nic tomu nie je....a pouzivam to fatk ako ochutene zdrave zahustovadlo, vsade kde dusim maso s nejakou zeleninkou, do gulasou a tak podobne.....fakt o nema chybu.
v tej poznamke co si pisal o pouzivani v taliansku...no a nie je to vlastne pesto

23. 12. 2009 23:21


23. 12. 2009 21:29



A i popis, co s tím je


Jupíí už jsem papričky našla, takže tady:http://papricka-jalapeo.navajo.cz/


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 13 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 15 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 15 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Vepřové na paprice
uvařil/a mikun1950
před 55 sekundami

Smetanové rizoto dle mého gusta
uvařil/a mirek780
před 2 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a jacsgirl
před 13 hodinami

Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
uvařil/a Nastasja
před 13 hodinami

Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
uvařil/a Dannulka
před 13 hodinami

Smetanovo borůvkový dortík
uvařil/a Psonk
před 15 hodinami

Vepřová játra na uzené slanině
uvařil/a Dacota
před 16 hodinami

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
uvařil/a Vladka321
před 17 hodinami

Květákovo-bramborová krémová polévka
uvařil/a Markeeta
před 19 hodinami

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
uvařil/a Anetyn
před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvořič ledu recept na gulášou polévku celerové pesto recke sofrito sorfito sofritto vepřové sorfito italské sofrito kreolská kuchyně recepty jidlo do mrazaku soffrito pasta sofrito kuřecí sofrito kubánská kuchyně kubánské jídlo recepty na kubansky jidlo kubánské jídla tvořič ledu do mrazáku jak udělat pastu z jalapeňos co je sufrito
Suroviny: olej olivový, cibule, paprika, paprička jalapeňos, česnek, koriandr, protlak rajčatový, sůl, pepř, šťáva limetková
Sofrito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVlM
7 názorů