Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Sofrito

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min

15 min (15 min příprava)

23. 12. 2009 19:49

Suroviny

Porce: moc

Nutriční hodnoty

Energie2 581 kJ / 617 kcal
Bílkoviny12,83 g
Tuky22,87 g
Vláknina20,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy79,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Sofrito, v italské kuchyni soffrito, se používá v italské, řecké, ale i karibské a kubánské kuchyni. I Francouzská kuchyně to zná jmenuje se, vznešeně, jak jinak Miraphoix. V Itálii je to první krok při vaření rizota, omáček na špagety a ragů, polévek a vlastně skoro všude, kam patří zelenina. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také Trinity, podle Boží trojice, ostatně v kreolské kuchyni také. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás. Je to prostě základ vaření, jako v české kuchyni začínáme cibulí, tak tady je toho víc. Protože je to přídavek do vaření a taková kategorie tu není, dal jsem to do této kategorie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

vycina

6. 2. 2011 00:20

Drobku Tvoje Sofrito je určitě to správné dochucení některých jídel.:yes::yes::yes:. Vyzkouším a posílám bodík;-);-).

Simona Skolakova

24. 8. 2010 07:24

sofrito,moc mne to zaujalo to vypadá moc dobře, vyzkouším udělám
:yes:+1;-)

stepina

13. 6. 2010 16:59

Užasné

Drobek

24. 12. 2009 16:15

:-8 Přiznávám, že pesto nepoužívám, protože používám tohle. My se vůbec, pokud to ještě jde, vyhýbáme používání těch průmyslově připravených věcí. Takže, možná to je, možná ne. Opravdu nevím. Ale konečně, proč ne? Je to možné, Soffrit je tolik druhů, klidně to může být jeden z nich.;-)
Jak jsem sledoval Portugalské a Kreolské vaření, tam začínají osmahnutím cibule, celerové nati a karotky, teda Trinity. Vše najednou, jako my jen tu cibuli. Jinde se přidává už do témeř hotového, takže, kdo zkusí pesto a přidá komentář?:-*

vybusna

24. 12. 2009 07:48

drobek....dakujem dakujem dakujem....a btw...ani slovenska nie;-(
damy davam vam do velkej pozornosti...vydrzi to v chladnicke aj...no ja to tam mam urcite uz mesiac a nic tomu nie je....a pouzivam to fatk ako ochutene zdrave zahustovadlo, vsade kde dusim maso s nejakou zeleninkou, do gulasou a tak podobne.....fakt o nema chybu.
v tej poznamke co si pisal o pouzivani v taliansku...no a nie je to vlastne pesto;-)

Drobek

23. 12. 2009 22:21

:-p Jojo, ono to přesně jalapeňo být nemusí, prostě jakákoli pálivá paprička. Podívej se do mé kuchařky na drobek.eml.cc do "Úvod do paprikologie".;-)

spagetka

23. 12. 2009 20:29

JJ, takže takový dochucující kořenící přípravek, určitě zdravější nrž různé vegety, podrafky, bujony... vypadá to výborně. Ještě se mrknu na chytré stránky na ty jalapeňo papričky, co to přesně je. Jinak zelený koriandr mám v mrazáku, takže mám vlastně všechno :-p:yes::yes:
A i popis, co s tím je :yes::yes:
Jupíí už jsem papričky našla, takže tady:http://papricka-jalapeo.navajo.cz/ :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvořič ledu recept na gulášou polévku celerové pesto recke sofrito sorfito sofritto vepřové sorfito italské sofrito kreolská kuchyně recepty jidlo do mrazaku soffrito pasta sofrito kuřecí sofrito kubánská kuchyně kubánské jídlo recepty na kubansky jidlo kubánské jídla tvořič ledu do mrazáku jak udělat pastu z jalapeňos co je sufrito

Suroviny: olej olivový, cibule, paprika, paprička jalapeňos, česnek, koriandr, protlak rajský, sůl, pepř, šťáva limetková

TopRecepty.cz

Sofrito

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVlM