Bochník mlynáře Máchala
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 638 kJ / 2 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,02 g |
Tuky | 23,76 g |
Vláknina | 43,65 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 525,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maličko větší, vzdušný chleba, je zadělaný ze surovin, které může mít každý doma po ruce. Celozrnné vločky a otruby jsou viditelné ve střídě, podmáslí a strouhaná brambora prodlužují trvanlivost (vláčnost) tohoto voňavého chleba.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/bochnik-mlynare-machala...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2018 23:50
Ukládám a v brzké době vyzkouším ke grilovanému masíčku.
16. 7. 2018 07:51
jahoda: děkuji!!! Za vyzkoušení i krásnou fotku
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
15. 7. 2018 22:15
Kromě vloček bylo doma vše, ale i tak je to výborný měkounký chlebík. Zatím jsem pekla jen z vařených brambor, tak jsem byla zvědavá, jestli tam syrový brambůrek poznám, ale rozdíl tam není. Budu už péct jen ze syrových. Můj favorit byl doposud Venkovský chléb, ale tento s bramborou a podmáslím je snad ještě lepší a nadýchanější. Nemám moc ráda pevné chleby málo pórovaté, takže tento
14. 7. 2018 16:15
Krásný chlebíček zase opět přidávám bodík a hned ukládám
13. 7. 2018 12:25
srettka: ....asi vítr, Máchale! Jojo...
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
13. 7. 2018 11:51
Mankote, to je zas parádní chlebíček hned mi to evokuje pravé máslo, hrnek mléka a spokojenost Navíc vločky, otruby..to vše mám v pečení ráda.
P.s. Máchale, spadlo ti to
P.s. Máchale, spadlo ti to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 2 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 3 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 4 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 5 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Boršč se připravuje na více způsobů. Výtečně chutná bez masa, s masem nebo s fazolemi
Banánové minikoblihy jen ze tří ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopatka na chleba chléb mlynáře máchala chleba mlynare machala recept na bochánek sázecí lopatka chléb venkovsky bochnik recept chléb mlynář rozkvas příprava recept na chleb mlynáře machali těsto na bochánek z pečící z trouby recept na bochnik pečení chleba jemný bochánek recept sázecí lopatka na pečení chleba chléb mlynář machala recept bochanek jak poznám rozkvas bochník chlebová sázecí lopatka recept rozkvas sýrový bochník
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, podmáslí, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, brambory, otruby pšeničné, kmín drcený, sůl
Bochník mlynáře Máchala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMD0
6 názorů