Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,03 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Během pečení troubu ignorujeme. Otevřeme ji až po 4 a ½ hodinách. Zelí jsem dělala podle tohoto receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zel.... Místo sádla jsem použila máslo a přidala jsem 100 ml sklenku sušených brusinek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2021 14:35
13. 11. 2021 17:46
11. 11. 2018 21:25
Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo
11. 11. 2018 13:40
11. 11. 2018 12:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 4 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 7 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 21 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 11 minutami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 44 minutami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 1 hodinou
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 2 hodinami
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové patenty neboli lokše: Staročeská dobrota chutná k huse se zelím, ale i nasladko!
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Další recepty
Tématické fráze: pomalu pečená husa v troubě pomalu pečená husa lak na husu husa ve slanem nalevu jak naložit husu slaný nálev na husu kachna naložená ve slaném nálevu kachna pred pecenim ve slanem nálevu kachna v solném roztoku nalozit maso do slaneho nálevu kachna naložena v laku husa v nálevu husa v slaném nálevu husa naložená ve slaném nalevu kachna naložena do slaného nalevu jak pozvolna pect husu solný lák na maso naložená kachna den předem solný nálev na kachnu slaném nálevu pečená husa
Suroviny: husa, sůl, rozmarýn čerstvý, voda, sůl, kmín celý
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
5 názorů