Chlebový závin
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 410 kJ / 2 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,87 g |
Tuky | 85,86 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 9,07 g |
Sůl | 22,55 g |
Sacharidy | 428,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nádivku je lepší rozetřít na větší plochu a tenčí vrstvu....silnější (a nenaplněný) okraj rozváleného těsta patří dospodu závinu, naspod formy.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2011 20:43
Už jsem to nevydržela a ukrojila jsem si, je to vynikající Díky cathleen za recept
3. 3. 2011 20:37
Leni, jsi šikula šikovná a já doufám, že chutnat budeDíky za fotku!
3. 3. 2011 20:30
jupí a je na světě povedl se, chuťově ještě nevím, nechám ho trošku vychladnout
3. 3. 2011 18:47
bude mi potěšením...vaše fotky u mých receptů jsou důkazem, že recept stál za vyzkoušení. Díky předem!
3. 3. 2011 18:12
Právě se mi dělá v pekárně těsto a za chvíli jdu připravovat náplň. Můžu sem potom přidat foto?
19. 9. 2009 06:45
Strakule, samozřejmě, že půjde použít hotová směs! Půjde vlastně použít jakékoliv těsto na chlebík Já jen nechtěla opisovat, tak jsem dala dohromady tohle.
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky
Při použití směsi bych jen doporučila přidat ždibec živého droždí, stávalo se mi, že jsem koupila směs a ona nechtěla kynout...
Všem děkuju za krásné pochvaly i bodíky
18. 9. 2009 21:36
Vypadá to moc lákavě, ráda bych se zeptala, zda by nešlo použít rovnou směs na pečení chleba, které se prodávají. Já s pekárnou zkušenost nemám, ale mamka by určitě vyzkoušela, jen je zvyklá používat už koupené směsi na chleba. Ale dávám bodík a jsem zvědavá, zda se nám to podaří
18. 9. 2009 18:23
cathleen, Ty mi dáváš - to musí být dobrota , posílám Ti desátý +
18. 9. 2009 18:02
Cathleen, máma mi půjčila pekárnu (užije ji jen na chalupě, tak ji budu přes rok používat já), tak se zdá, že už vím, co prubnu jako první . Jen musím seštudovat návod k obsluze - připadá mi to nějak moc složité...
Díky za recept.
Díky za recept.
18. 9. 2009 17:37
Jak to děláš, že vždycky všechno tak dobře uděláš? Devátý + !!
18. 9. 2009 17:30
Cathleen, to je paráda, musím se podivat jestli tu mají ty chlebové mouky a že bych to skusila pěkně ručně +++++
18. 9. 2009 15:34
No tak ať se úplně zbláznímCo nám to proboha děláš?V oblíbených a bodíček a půjdeme se bát co z toho vyjde nám
18. 9. 2009 13:08
Jejda, to je zajímavé a moc jedlé6.
18. 9. 2009 12:02
To je zase trefa do černého.+bodík Václav
18. 9. 2009 10:52
no...prave som sa dohodla s alenkou111 co sem chodi....ze pojdeme zajtra rano do tesca, tak si tam kupit muky a upeciem to teda zajtra
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 8 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Domácí jahodová zmrzlina jen ze dvou surovin skvěle chutná a na přípravu stačí pouze mixér
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Další recepty
Tématické fráze: chlebová nádivka domácí pekárka domácí pekárka recepty nádivka v pekárně závin z chlebového těsta chlebový štrudl chlebovy zavin zelí pekarna gorenje recepty recepty na chlebovy dort chlebová placka pekárně chlebová placka recepty domácí pekárka obyč. chleba z domácí pekárny závin ve ve formě chleba koupena smes nádivka z žitné mouky nádivka v domácí pekárně pekarka recepty závin z tvrdého chleva jaj se to dělá
Suroviny: voda, cukr, droždí, olej, kmín drcený, ocet, sůl, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, maso mleté, brambory, olej, maggi, pepř mletý, vejce, cibule, zelí kysané, kečup sladký, sýr tvrdý
Chlebový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32ZR
24 názorů