

Zapečený chléb s žampionovou směsí
Suroviny
- plátky tmavého chleba
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 vejce
- sýr Brie
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
- máslo na potření chleba
Postup přípravy receptu
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout.
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony.
Po chvilce přidáme drcený kmín, rozetřený česnek, sůl a pepř.
Smažíme tak dlouho, dokud se nevypaří tekutina, kterou žampiony pustily.
Do zchladlé jíšky vmícháme vejce a žampionovou směs a řádně promícháme.
Každý plátek tmavého chleba potřeme slabou vrstvou másla a rozdělíme na ně žampionovou směs.
Na každý krajíček chleba dáme plátek sýru Brie a chleby vedle sebe naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dokud sýr nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečený chléb s žampionovou směsí
-
Lákavé.
-
-
dobry napad na rychlou a dobrou veceri. Jen asi vynecham jisku a dam o jedno vajicko navic
bodik leti uz ted, protoze podle surovin to musi byt mnamka
-
Dzungilo
u Vojty by to momentálně neprošlo(má bezhoubové období
),ale my s manželem by jsme si na tom jistě pochutnali
,obzvláště já,protože Brie miluju
.Rcp.ukládám a zkusím udělat někdy k večeři.A když koukám na ty dobré suroviny,tak boďku posílám už teď
.
-
já teda nevím, ale proč to míchat do jíšky? nedala by se nahradit třeba vajíčkem?