

Vepřové závitky se zelím
Suroviny
- 4 plátky vepřové plece
- 1/4 sáčku kysaného zelí
- 4 moravské klobásky (nebo stačí 1 špekáček)
- hořčice
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně pomažeme hořčicí, doprostřed dáme kopičku zelí, čtvrtinu špekáčku nebo klobásku a zabalíme do závitku, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo ovineme nití.
Opečeme na pánvi na oleji nebo sádle ze všech stran a pak naskládáme do pekáčku. Zalijeme asi do poloviny vodou a výpekem z pánvičky, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30 min.
Pak odkryjeme a dopékáme dalších 15 min. Na talíři můžeme šikmo rozkrojit a podáváme s bramborovým knedlíkem a sypeme cibulkou, kterou před smažením prosypeme hladkou moukou, aby po usmažení křupala.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové závitky se zelím
-
-
Tyto závitky také dělám a jsou výborné!
-
Helli, díky Lenčiným závitkům jsem se dopracoval až k tvému receptu
. Klasika
, ale moc mě zaujala cibulka obalená v hladké mouce
, aby křupala
. To určitě vykouším a posílám desátý bodík.
-
Dovolila jsem si přidat foto
Ne tak hezké, jaké to máš ty, ale snaha byla a bylo to i dobré, dělala jsem to už 2x
-
Helli,bylo to vynikající a moc pochváleno
Zahustila jsem mírně šťávičku,byla taková malinko kyselkavá z toho zelí a přidala malinkatý kousíček masoxu a opravdu jsme si moc pochutnali.Dávám samozřejmě za 1!
-
Heli,super,hned zítra vyzkouším,mám tam nějaké plátky plece.Taky ta cibulka na ty knedle...člověk má hned hlad!
-
Drobku, proč tě trápí bůček? Tohle se z bůčku nedělá (je nízký), lepší je plec, nebo krkovice.
-
Tak tohle mně přímo uchvátilo. Miluju taková jídla a v Americe bůček neseženu. Všechen se marinuje a udí na slaninu, syrový se koupit nedá, Kde jsou časy kdy za socializmu zas nebylo nic jiného, než ten blbej bůč
ek.
-
Hella, i tobě dávám 1