jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Lazaně s mletým masem

Lazaně s mletým masem
už jen spapat
nahoru
Lazaně s mletým masem Lazaně s mletým masem Lazaně s mletým masem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté maso
Doba přípravy Doba přípravy: 20 min mimo vaření a pečení
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

500g mletého hovězího masa
1 cibule
2-3 stroužky česneku
olej pod cibuli
5 rajčat
2 zelené papriky
bazalkové pesto( pesto rosso)
10 plátků anglické slaniny

500ml mléka
30g hladké mouky
máslo

cca 12 plátků lazaní
strouhaný sýr 100g

Postup přípravy receptu

Nejprve na oleji orestujeme cibuli a česnek přidáme mleté maso a také orestujeme, já přidala pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 min, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme. Mezitím si uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.

Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lazaní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce ještě plátky sýra.
Další vrstva lazaní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lazaní + bešamel. Zase lazaně, na ně masová směs, opět lazaně a bešamel, kterým končíme. Jeho povrch posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme cca 45 min při 180°C.
Před podáváním necháme chvilku vychladnout.
Dobrou chuť !

Autor Autor: (Stanislava Kulhánková)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Lazaně s mletým masem"

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2014 13:21:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Longinek, priste dejte na dno pekacku trosku besamelu a omacky, uvidite, ze nejspodnejsi platek nebude tvrdy.

autor: casino
vloženo: 22.01.2014 13:21:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Loginek: pokud "spodní plátek byl vždycky tvrdej", tak dáváte buď málo bešamelu, nebo ho máte moc hustýsmajlik
Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...)smajlik Mívám problémy spíše s tím, že mi to plave v tuku...smajlik

autor: Loginek
vloženo: 22.01.2014 13:01:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím všechny kuchařinky. Zrovna dnes peču lazaně a jen jsem tady kukla jak dlouho se pečou. Pravda je, že spodní plátek byl vždycky tvrdej, tak jsem je jen na chvikličku dala do vařicí vody, tak uvidíme. Taky vždycky musím odlomit kosek rožku, aby mi plátek vlezl do pekáčku, neboť má oblé rohy. Masovou směs jsem dělala s paprikou a rajčaty a nakonec jsem přidala na nudličky nakrájenou cuketu. Takže je to takové zeleninkové. Toho masa být moc nemusí. Ale bazalka, nebo žampióny to jsem nezkoušela!Budu muset experimentovatsmajlik Přeji nám všem dobrou chuť!!smajlik

autor: Jarka Chýlová (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2013 18:35:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobrý vnučky se jen olizovaly
smajliksmajlik

autor: Irena (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2012 10:24:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

největší chyba je vařit lasaně,ta šťáva z masa už je nemuže ochutit a nasát se do nichsmajlik

autor: zina (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.11.2012 12:40:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...chuťově velmi dobré, ale bez předvaření nestojí za tu námahu...okraje tvrdé, uvnitř tuhé, škoda....

autor: Alex (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2012 12:33:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výbornýý smajliksmajlik

autor: Handulenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2011 09:22:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazaně neměly chybu.Akorát jsem nesehnala pesto, tak jsem dala jen bazalku.Také jsem si je na 2 minutky dala do vařící vody aby byly zaručené měkké.Doma jsem měla velmi výrazný sýr ze Švýcarska a tak jsem ho na půl s eidamem nastrouhala nahoru.Vynikající.Manželovi to moc nechutnalo,ale to mě vůbec nevadilo, alespoň zbylo víc pro mě.smajlikDoporučuji.smajlikMňamka.

autor: jaminka
vloženo: 13.11.2011 13:07:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazaně smajlik, do masové směsy jsem přidala ještě celý rajský protlak, protože máme rádi rajčatasmajlika potom to bylosmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Olča (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.11.2011 10:25:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Autorce děkuji za skvělý recept.Lazaně byly moc dobré,je to náš další oblíbený recept.Pomalu by to rodina chtěla ob den.Recept není ani drahý,dělala jsem to k obědu pro čtyřčlenou rodinu(mám dospělé děti) a ještě trochu zbylo na večeři.Recept opravdu doporučuji.

autor: Iriska
vloženo: 29.06.2011 14:41:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazaně dělám se žampiony a nepředvařuju je. Stačí začít i končit bešamelem a dobře ho rozetřít. Bešamelem potřu ještě i během pečení. smajliksmajlik+

vloženo: 29.06.2011 11:02:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Laču:jj,raděj nerýpat ani trochusmajliknejdříve asi pořádně čísti!!smajlikSouhlasím s Cathleen smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 29.06.2011 10:54:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Laču: smajlik autorka nejsem, ale suroviny na bešamel, a později i postup na ně, tam vidím.
Jak píšeš - nejdříve se zamyslet, pak až psátsmajlik

autor: Laču (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.06.2011 10:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím si trochu rýpnout. V surovinách mi chybí bešamel a jiné ingredience!!! TO mě odrazuje od toho abych tento recept zkusil. Chtělo by to nejdříve se zamyslet a pak něco napsat smajlik

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2011 13:27:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já lazagne dělám dost často a než je začnu skládat do pekáčku tak je na jiném pokaždé v jedné vrstvě zaleji vřelou vodou, chvilku nechám (asi 1 min.) a po zapečení jsou měkké a dobré.

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2011 11:08:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Okraje tvrde jak kamen, urcite predvarit!!!smajliksmajliksmajlik

autor: medis
vloženo: 21.02.2011 21:54:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lazaně jsou výborný, autorce děkuji za návod, pěkně se podle něho vařilo. smajlik
jen bazalkový pesto se mě nedělal... česnek jsem přimíchal do cibulky. a u bazalky, kterou máme se ženou rádi, jsem nasekal pár lístků a na závěr přidal do bešamelu. tenhle experiment se vyplatil, lazaně měli jemnou chuť po bazalce, byla příjemně cítit v každém kousku, moc jsme si pochutnali.

autor: Kristyna (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2011 22:20:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

O. lazaně.. nikdy jsem je nedělala... :D ale zítra udělám až na to že nemam syr pesto roso.. :D a rajčata.. :D hehe něco s toho snad bude.. možná tak laza.. :D smajlik držtre mi palce :) smajlik

autor: stakul
vloženo: 04.12.2010 17:46:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pro erips halóó recept je uveřejněn nad obrázkem už jej máš?smajlik

autor: Erips (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2010 13:56:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je tady nekde recept na ty lazaně ???

autor: Tom (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2010 13:09:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazzáně jojo to je namka-DOPORUČUJUsmajlik

autor: zizala
vloženo: 04.03.2010 13:18:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaro, funguje, stačí dát opravdu dost omáčky a pořádně ji rozetřít smajlik

autor: jara (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.03.2010 13:14:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lazaně jsou výborné jak s mletým, tak zeleninou, špenátem či sýrové, nebo kombinace těchto variant. Jen nefunguje to, že se nemusí lazaně předvařit a mohou se dávat syrové - okraje bývají většinou tvrdé a nepoživatelné, raději vždy lehce předvařím.smajlik

autor: michsamant
vloženo: 28.01.2010 08:57:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dakujem! smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 28.01.2010 08:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pesto-http://www.toprecepty.cz/recept/494-omacka-na-test...

autor: michsamant
vloženo: 28.01.2010 07:02:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lasagne som videla v obchode a lakalo ma kupit ich,tak uz viem ako ich urobit,len bazalkove pesto asi nezozeniem,da sa to nejako nahradit? normalnou bazalkou,ci? poprosim poradit!

autor: Stáňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.10.2009 19:19:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pro JIkottka: já nevím ,co bys mohla dělat špatně ale já se oblizovala ještě zkusím se špenátem smajlik
ale samozřjmě každý máme jiné chutě.

autor: Jikotka
vloženo: 05.10.2009 17:36:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazagním jsme ještě nepřišli na chuť,zkoušela jsem různě,uvařené,za syrova,s mletým masem,se sýrem atd,ale nic nás nenadchlo,asi to neumím udělat nebo co smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 04.10.2009 22:31:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, určitě vyzkoušej... Ať již podle tohoto receptu, nebo podle toho, který jsem přidala do "podobných". Je to nejoblíbenější jídlo mojí dcery, asi ho zase budu muset připravit (pro nás tedy bez paprik). smajliksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 04.10.2009 22:26:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám často .Jsou výborné i se sojovým masem. Posílám bod.smajliksmajlik

vloženo: 04.10.2009 20:11:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lazaně jsem ještě nikdy nejedla, ani nepřipravovala. Asi bych měla vyzkoušetsmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recept na lazane lazaně s mletým masem recept recept na lazaně s mletým masem recept lasaně lasaně recept bešamel na lasaně lazzaně recept lazaně se sýrem lasaně s bešamelem lazaně z mletého masa lazaně s mletým masem a bešamelem lazaně recept na lazaně s masem recepty lasaně směs na lazane masové lazaně zapečene lazaně recepty na lazaně s masem recept na lasane originál recept na lazaně recept lazane bešamel na lazaně bešamel na lasaně recepty na lazane lazaně recept s mletým masem pro začátečníky italské lazaně lazaně s bešamelem lazaně recept s mletym masem lazáně zapečené se špenátem recepty lazane recepty lazaně s mletým hovězím recept na lasaně s mletým masem jak se dělají lazáně lazane s masem výborné lazaně lazane recepty priprava lazani recepty-lazaně lazaně s mletým masem lasaně s mletým masem lazaně recept lazaně recept s mletým masem video




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz