

Lasagne s mletým masem II.
Suroviny
- (pro 4 osoby)
- 12 nepředvařených plátků lasagní
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 180 g sterilovaných žampiónů
- 2 lžíce oleje
- 90 g másla
- 200 ml rajského protlaku
- 200 ml červeného vína
- 40 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut.
Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasagní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lasagne s mletým masem II.
-
Můj kuchař tam přidává trošku muškátového květu.
-
Sice jsem vynechal ty žampiony, ale i tak to chutnalo jak mě tak přítelkyni. Výborny recept
-
je to supoer recept.velmy nam to chutilo mnam.
-
ahojki lidičky,lasaně jsou výborné akorát jsem si upravila omáčku neseděl mi tam bešamel tak jsem ji nahradila sýr rozpuštěný ve smetaně,taky mn´amka
-
výborný recept u nás se po něm ve středu jen zaprášilo a všem chutnal
- bylo to mooooooooooc dobrý
-
výborný recept a překvapivě levný,doporučuji!!!
-
Dneska jme je měli k obědu prostě super
moc jme si pochutnali škoda že těch receptu na lasáně neni víc musí me se na ně na topkách zaměřit
moc moc dobré
-
Velice dobré a chutné jídlo.Všichni doma mlaskali a chtěli si ještě přidat.
Super recept,všem doporučuji!!!
-
-
lado, a čo je na lasagniach nechutné??? Ja by som do nich nedala mrkvu, lebo ju varenú nezjem, ale to je predsa môj problém a nemôžem kvôli tomu napísať, že je to nechutné. Lasagne sú výborné. Akurát ja posypujem syrom až 10 min pred dopečením, aby sa syr len roztopil a zľahka zapiekol, nebude tvrdý. Ale recept je ozaj veľmi dobrý.
-
Vyborný recept doporučuji udělat.