

Lasagne s mletým masem
Suroviny
- asi 160 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce másla
- 500 g mletého masa
- 1 balíček lasagní
- 1/2 sáčku koření na špagety Vitana
- 3 lžíce hladké mouky
- pepř
- kečup
- cukr
- sůl
- strouhaný sýr
- olej
- mléko
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Nejprve si uděláme omáčku - mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 min provařit.
Připravíme si lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin.
Omáčka - na másle si připravíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme jí horkým mlékem. Pak opět dáme na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované konzistence. Když nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jí solí, pepřem a event. strouhaným muškát. oříškem.
Připravíme si zapékací nádobu, tu vymažeme máslem a její dno vyložíme připravenými lasagnemi. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Opět poklademe těstoviny a vrstvy stále opakujeme pokud máme suroviny. Poslední vrstvu nám tvoří lasagne hustě posypané strouhaným sýrem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20-30 min (dle doporučené doby na obale od lasagní).
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 1 117 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Lasagne s mletým masem
-
Díky za super přehledný, jednoduchý a výstižný recept. Drobet jsem jej změnila - do mletého masa jsem přidala hotovou (koupenou) omáčku se zeleninou na špagety a do bešamelu přidala půlečku kvalitního světlého bujonu...Výsledek famózní, lasagne nebyly snězeny nýbrž sežrány
-
ad. 2) "Máme-li ty, co se předem nemusí vařit"
Žádné, ani sušené lasagne, není nutno předem vařit.
blanka:
S mlékem to tak nedělám, ale na zásmažku rozpálenou mouku zalévám vřící vodou -
recept je dobrý, nicméně první a poslední vrstva musí být bešamel, až na poslední vrstvu bešamelu dáváme sýr. To proto aby se lasagne nasákly a byly měkké. Bešamel se nikdy nezalévá horkým mlékem, ale naopak studeným, aby se netvořily hrudky. Takže udělat jíšku, nechat na ohni a přilévat studené mléko a hlavně rychle kvrdlat. A už vůbec nevidím důvod proč masovou omáčku zahušťovat moukou. Naopak voda je opět žádoucí, aby lasagně změkly.
-
reje to divné,já je peču v troubě na spodní i horní ohřev a vždy se podaří.Možná jste je pekla krátký čas?
-
renuska: Musis dat na dno pekacku nejprve besamel, trochu omacky a pak teprve platy testa.
-
dnes jsem zkoušela tento recept a moc chutnalo, akorát pláty úplně na spodu mi připadaly nedopečené, byly úplně rovné a tvrdé. Nevíte, jak upravit, aby byli měkké?
-
anonym: Lasagne jsou těstovinové plátky,seženeš je v každém obchodě u těstovin..
-
prosím asi jsem úplně tupej člověk ...ale co jsou to ty lasagne ????
-
dnes jsem delala lasagne podle tohoto receptu a byly naprosto dokonale!!!! delala jsem je poprve a mnam
-
recept fajn,lasagne taky muzu,akorat jsou nizky....chce to vic pater....ja mam nekde recept i na lasagne se spenatem...a ty panecku byly!!!! +1bod
-
Mnam
Lazane naprosto miluji
-
Já jsem to nikdy nejedla, je třeba to asi změnit
-
Ja taky zboznuju lasagne, hned bodicek leti a sliny si utiram
-
zbožňuji lasagne
na všechny možné způsoby