Lasagne s mletým masem

Fokuska Kuchařka:

Mleté maso 11 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

asi 160 g rajčatového protlaku
3 lžíce másla
500 g mletého masa
1 balíček lasagní
1/2 sáčku koření na špagety Vitana
3 lžíce hladké mouky
pepř
kečup
cukr
sůl
strouhaný sýr
olej
mléko
máslo na vymazání formy
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme omáčku - mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 min provařit.

  2. Připravíme si lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin.

  3. Omáčka - na másle si připravíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme jí horkým mlékem. Pak opět dáme na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované konzistence. Když nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jí solí, pepřem a event. strouhaným muškát. oříškem.

  4. Připravíme si zapékací nádobu, tu vymažeme máslem a její dno vyložíme připravenými lasagnemi. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Opět poklademe těstoviny a vrstvy stále opakujeme pokud máme suroviny. Poslední vrstvu nám tvoří lasagne hustě posypané strouhaným sýrem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20-30 min (dle doporučené doby na obale od lasagní).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Lasagne s mletým masem

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    reje to divné,já je peču v troubě na spodní i horní ohřev a vždy se podaří.Možná jste je pekla krátký čas?

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    renuska: Musis dat na dno pekacku nejprve besamel, trochu omacky a pak teprve platy testa.

    Odpovědět

  • renuška renuška(neregistrovaná)

    dnes jsem zkoušela tento recept a moc chutnalo, akorát pláty úplně na spodu mi připadaly nedopečené, byly úplně rovné a tvrdé. Nevíte, jak upravit, aby byli měkké?

    Odpovědět

  • LucieP LucieP

    anonym: Lasagne jsou těstovinové plátky,seženeš je v každém obchodě u těstovin..:-)

    Odpovědět

  • anonym anonym(neregistrovaný)

    prosím asi jsem úplně tupej člověk ...ale co jsou to ty lasagne ????

    Odpovědět

  • Dendy Dendy(neregistrovaný)

    dnes jsem delala lasagne podle tohoto receptu a byly naprosto dokonale!!!! delala jsem je poprve a mnam :-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    recept fajn,lasagne taky muzu,akorat jsou nizky....chce to vic pater....ja mam nekde recept i na lasagne se spenatem...a ty panecku byly!!!! +1bod

    Odpovědět

  • niky.uk niky.uk

    Mnam:-p Lazane naprosto miluji:yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já jsem to nikdy nejedla, je třeba to asi změnit;-):yes:

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Ja taky zboznuju lasagne, hned bodicek leti a sliny si utiram :-p:-D

    Odpovědět

  • variel variel

    zbožňuji lasagne:-) na všechny možné způsoby:-8:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo