Náprstkové koláčky - cukroví
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 980 kJ / 1 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,19 g |
Tuky | 95,18 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 224,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto cukroví je hodně vláčné a dlouho vydrží. Dokonce i po rozmražení z mrazáku je jako právě upečené. Proto ho letos napeču celou velkou dortovou krabici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2010 16:08
no jo, Terčo, taky je máme hned pryč, jsou krásně měkké a dobré.
26. 9. 2010 14:49
Tyhle děláme každý rok - asi 3 plné krabice a vždycky se sní jako první
7. 6. 2010 11:05
Pajaja:aha, tak to jsem nezkoušela, dávat marmeládu pře pečením. Ono se to těsto při pečení zvedá, tak ho pak musím ještě promáčknout, tak si nedovedu představit, tam mít ještě tu marmeládu. To by mi asi vytekla. Ale jsou moc dobré
5. 6. 2010 11:48
Hezký recept, já ho mám jako důlkové koláčky a marmeláda se tam dává ještě před pečením.
11. 11. 2009 12:48
zavarenina se nerodtece ja ji totis smicham s pudinkem
10. 11. 2009 00:50
Marundo, moc dobře tohle cukrovíčko znám a peču každě Vánoce. Dělám z dvojité dávky, těsto rozdělím a jednu půlku obarvím kakaem. Aspoň mám pak o jeden druh navíc. Světlé plním pomerančovou marmoškou a tmavé rybízovou. Mizí vždycky mezi prvními! Posílám bod!
9. 11. 2009 10:28
Moc hezke a jiste i dobre, davam k vyzkouseni a tobe samozrejme bodik.
8. 11. 2009 21:41
Peťko, koláčky vypadají hezky, už mám v oblíbených a posílám osmý bodík.
8. 11. 2009 15:21
Děkuji za odpověď, jak jsem už do nějakého komentáře psala jste tu báječná parta a super web, člověk si kolikrát říkal co vařit, co péci a tu je tolik inspiracea neskutečných dobrot, a tak to vypadá, že když se na nás valí z obchodů a obchůdků již v září vánoční atmosféra, tak proč my bychom nemohli péci cukroví už v listopadu
8. 11. 2009 15:14
jsou dobré hned, ale čím dřív je pečes, tím líp a odleželé jsou lepší.
8. 11. 2009 15:10
Zkoušela jsem péci vloni, ale bohužel se mi nepovedly, teď tu čtu, že se zavařenina dává až po upečení? Je potřeba je nechat odležet nebo jsou vláčné hned? Jinak dávám bodík a zkuísm je podle tohoto receptu
8. 11. 2009 13:42
Marundo, to jsou nesmírně roztomilé koláčky, které mi připomínají nějaké knoflíky. Znám je, máš je moc hezké a tak si zasložíš jednoznačně bodíka
8. 11. 2009 12:29
triniti...a neroztecie sa ti to?...ja som to este nerobila, ale marunda pise, ze pocas pecenia musi tie jamocky obnovovat, lebo sa dvihaju hore....nemas iny recept na cesto?
8. 11. 2009 12:21
Ja davam tu zavareninu pred pecenim a jsou taky dobre je to nejlepsi cukrovi
8. 11. 2009 11:45
Petro, něco podobného, ne-li stejného jsem dělala vloni a nemělo to chybu! Takže fakt už se peče na Vánoce? Holky, nestrašte, ale asi jo, no, fajn se to rozleží, že jo. Ode mne letí plusík!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 8 minutami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 14 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 10 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 10 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 10 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 11 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 11 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 12 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Věděli jste, že můžete špekáček nařezat na 8 způsobů? Podívejte se na názorné video
Další recepty
Tématické fráze: důlkové cukroví sádlové důlkové cukroví náprstkové cukroví důlkové koláčky domácí koláče plněné důlkové vánoční cukroví pracný kdo upeče vánoční cukroví krabice na cukrovi vánoční cukroví důlkové vánoční důlkové koláčky cukroví důlkové koláčky sádlové důlkové koláčky sádlové cukroví důlkové koláče tvrdé cukroví cukroví důlky kdo upece cukrovi sádlové pracný papírové krabice na cukroví důlkové vánoční cukroví
Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, zavařenina
Náprstkové koláčky - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OM8G
33 názorů