Pracny

Hanca Kuchařka:

Cukroví , Pečené 40 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

28 dkg másla
Nyní v akci
35 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
Nyní v akci
15 dkg mletých ořechů
4 dkg kakaa
lžička mleté skořice
špetka hřebíčku
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme těsto.

  2. Těsto vtlačujeme do formiček na pracny a pečeme ve vyhřáté troubě asi 7 minut.

  3. Vyklopíme, necháme trochu vystydnout a obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

  4. Pracny necháme uležet nejlépe tři týdny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pracny

  • noemi108 noemi108

    Super recept, šly krásně ven z formiček. :yes:

    Odpovědět

  • mainka mainka

    Naprosto skvělý recept :-)

    Odpovědět

  • zdenekn zdenekn

    Do pracen dávám vždy 100%ní tuk a pak jdou stoprocentně vyklepnout z formiček :-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Annie:
    klidně to nechte zatím "u ledu", možná přibudou ještě další nepodarky a asi tak na Šimona dejte vše do pytlíku, trošku to pošlapte (ne na prach!) přidejte zbytky krémů, čokopolev, ale hlavně pro spjení "marmeládu",pak do toho cákněte rumu (ať si svišti zvykají už od mala) a můžete přidat rozinky a vůbec kde co. Můžete vedle nepečených kuliček plnit do lineckých košíčků, mezi kolečka atd. atd.
    Když to rozetřete na piškotový plát máznutý džemem tak to má trvanlivost 2-3 dny, před podáváním nazdobíte šlehačkou, tak vám ruce urvou a příště vám bude toho "odpadu" chybět:-)) ...a říká se tomu SVĚŽENKY:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Annie: řešení existuje, už je to upečené, takže doporučuju drť smíchat např. s rumem, nebo zředit jen vodou, pokud je to i pro děti, a udělat kuličky. Ty se dají obalit v kokosu, čokoládě atd. prostě budete mít nepečené cukroví. Nic si z toho nedělejte, že to nešlo vyklopit, příště se to povede :yes::yes: a tohle prostě využijte takto a ještě se tvařte, že to byl úmysl, úspěch je zaručen ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Annie Annie(neregistrovaný)

    Tak těsto je na chuť dobré, ale z formiček jsem nedostala ani jednu, teď vymýšlím co s miskou pracnové drti :-//

    Odpovědět

  • Sejbova Sejbova

    Včera jsem je úspěšně dopekla :-), formičky jsem vymazávat nemusela, krásně se vyklepávaly. Pracny jsou vynikající :yes:.

    Odpovědět

  • Šárka B. Šárka B.(neregistrovaný)

    Těď jsem je dopekla nemají chybu. Díky za recept. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Denny Denny(neregistrovaný)

    Děkuji.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Denny: Já nechávám aspoň hodinu;-)

    Odpovědět

  • Denny Denny(neregistrovaný)

    Těsto se nemusí nechat odležet do druhého dne?

    Odpovědět

  • Irule Irule

    mám podobný recept od dědečka, tak přidám jen fotku ;-):-K, jsou skvělé :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jana Jelínková: cca na 200 stupňů asi 8-10 min v rozehřáté troubě:-)

    Odpovědět

  • Jana Jelínková Jana Jelínková(neregistrovaný)

    Jana Remkova:
    Dobrý den, na kolik stupňů jste je pekla a kolik cca minut?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Přidávám ti foto. Receptů na pracny-medvědí tlapky je tady hodně a tak nebudu vkládat další. Já mám recept od mojí mámy už 30 let starý;-) Ještě ohledně toho vymazávání formiček. Nikdy jsem je nevymázavala, ale bacha na tuk. Jakýkoliv jiný, než Hera, nebo máslo by problém mohl dělat. Například Stela obsahuje hodně vody a pak to opravdu nejde z formiček ven;-)

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo