Ořechové medové kostky - cukroví
Milujete ořechy a pořád nemůžete najít recept, který splní všechna vaše chuťová očekávání? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tento, kde se skvěle snoubí jejich chuť spolu s čokoládou a medem. Po nakrájení na malé kousky získáte i nový, neobvyklý druh cukroví.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 26 969 kJ / 6 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,77 g |
Tuky | 375,12 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 659,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2009 22:08
už je upečeno,měla jsem trochu strach,poněvadž se začalo rozpouštět to máslo,celé to bublalo,jsem myslela,že to za stálého míchání skončí v košinicméněpo zchládnutí celkem OK i nakrájet to šlo bez potížía manželovi chutnátakže díky a bodík
21. 12. 2009 20:54
Naďo, promin, ale čas přesně nevím. Ale pekla jsem dva plechy a poznala jsem to. Snad 15 až 30 min. určitě. Poznáš to podle toho, že se pečící papír odlepuje od těsta a odlepuje se těsto i od plechu po stranách. To poznáš. Když tak to hlídej vyndaváním a sledováním, to by se snad nic nemělo stát.
21. 12. 2009 08:56
Petro,prosím tě,jak cca dlouho na těch 150 stupňůDíky
20. 12. 2009 22:52
zítra prubnu..a to jsem už nechtěla nic péctdíky
20. 12. 2009 19:10
Naďo, ořechy jsem mlela na jemno, ale když budou i větší kousky, tak snad to nebude vadit. Ale aby se pak dobře krájely. Spíš na jemno.
20. 12. 2009 16:52
ty ořechy pomlet na jemno nebo jakdíky za odpověď
14. 12. 2009 23:24
už jsem to opravila. Ano dáme to pak vše péct. Po upečení krájíme na kostky...nebo můžem vykrajovat i tvary.
14. 12. 2009 18:23
akorát jsem nepochopila jestli mám všechny ty suroviny těsto marmaládu a nápln dát na plech a péct...
13. 12. 2009 20:27
Vyzkoušela jsem, mne zas až tolik nenadchly a to peču každoročně tak kolem 25 druhů. Pracné moc nejsou, příprava je vcelku rychlá a jednoduchá. Ale asi mám jiné chutě.
13. 12. 2009 18:48
vyskusala som recept a velmi dobre sa to aj robilo a pokrajala som ich na dost mensie kusky takze z plechu toho aj velmi vela vzniklo. Vsetkym doporucujem - velmi dobry recept a udelujem ak by sa dalo aj 10 bodov
11. 12. 2009 19:48
tak to jsem ráda, od toho jsme tu my ostatní, abychom poradily.
11. 12. 2009 17:20
Díky Marundo...jak nemám všechno přesně rozepsaný, tak začnu moc kombinovat a zkoumat to...takhle je to všechno jasný
11. 12. 2009 15:09
ahoj Leni, ořechy to je asi jedno, dávala jsem vlašské, marmeládu jsem měla kupovanou sladkou, kyselejší by to asi kazila, to bych nezkoušela. Já tu celou várku těsta rozválela na veliký plech. Kdyby bylo těsto hodně rozválené, tak by to asi nebylo ono. Rozválet tak normálně. Samozřejmě, že jsem to někde měla slabší, někde tlustší, ale bylo to dobré i tak.
11. 12. 2009 15:05
Ahoj, ráda bych vyzkoušela. Vypadá to bezvadně. Ty ořechy mají být lískové nebo vlašské? Nebo je to jedno? Marmeláda spíš sladká nebo kyselejší? A testo rozválet na hodně tenkou placku? Krásné Vánoce všem
10. 12. 2009 23:16
tak to jsem moc ráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 30 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 3 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 4 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 4 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 5 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 5 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Kdy je nejlepší čas upéct perníčky a kdy marokánky? Kalendář vánočního pečení poradí
Jak na zdravé vánoční cukroví. Nebojte se netradičních surovin. Výsledek vás překvapí!
Další recepty
Tématické fráze: orechove cukrovi medove cukroví medové vánoční cukroví ořechové cukroví na plech ořechové těsto na cukroví vánoční cukroví medové cukroví na plech vanočni cukroví na plech ořechove vanočni cukroví na plech cukroví recepty na plechu cukroví ořechové kostky vánoční medové cukroví výborné medové kornoutky recept cukroví z orechoveho testa medové řezy cukroví ořechové cukroví bez mouky cukroví kostky cukroví ořechové cukroví s ořechy ořechy cukroví
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, sůl, tuk hera, med, cukr moučkový, ořechy mleté, marmeláda, čokoláda
Ořechové medové kostky - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71yQ
67 názorů