Výborný medovník

mardosa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 10 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

450 g hladké mouky
150 g cukru
hrst ořechů
50 g hery
Nyní v akci
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžíce sody
1 vejce
Na krém 1.:
Celou kostku másla
celé salko vyšlehat šlehačem
Na krém 2.:
Zakysanou smetanu
2 lžíce cukru moučka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem.

  2. Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  3. Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice.

  4. Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře.

  5. Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut.

  6. Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly.

  7. Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené pláty v lednici do druhého dne.

  8. Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr.

  9. Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku.

  10. Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka,ale stojí to za to.

Poznámka

Tento receptík jsem získala od p.Novotné.Je odskoušený a fakt výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborný medovník

  • Zuzulinka Zuzulinka

    Vynikající ;-) chutná jako originál :-K

    Odpovědět

  • renda renda(neregistrovaná)

    super recept,vůbec se mi do toho nechtělo,takový patlání,ale nakonec sem se donutila a dneska pro velkej uspěch opakuju,nemá chybu,je lepší jak koupený,hnedka je to hotovo,jeden den upeču,druhej den máznu a třetí den ho sežereme:DDD
    PROSTĚ BEZKONKUREČNÍ:-K

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Krásně se dělá,když je těsto tužší,dá se přidat mléko,ale nemusí se.....záleží na tom .....a pak ta lahoda...no super:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Alzbetta Alzbetta

    Terusa:Dva dny? Tak to by neměl šanci ;-)
    Recept se mi líbí :yes::yes: :-p určitě vyzkouším :-K

    Odpovědět

  • Terusa Terusa

    Děláváme podobný, jen už neděláme krém z klasického salka ale z karamelového a je to chutnější :)A když se nechá odležet ze dva dny tak je to uplná chutovka :)

    Odpovědět

  • anetickaa_ anetickaa_

    Noo luxus

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    rebeka:už jo :-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    medovníček.. hmmm:-*:-*:-p:yes::yes: a foto řezu by nebylo:-8:-?:-D;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    téééda, ten vypadá luxusně, hned jsem si ho hodila do oblíbených a jak se mi bude chtít, tak ho vyzkouším :-*

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo