Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 7. 2010 21:00
anete zkus, já než budu mít spravený foťák, který mi spadl do moře a je plný písku, hned tak něco nevyfotím a recepty bez fotky jsou takové nijaké.
12. 7. 2010 13:16
Jani, teprve dnes vidím tento recept a už ho mám uložený v oblíbených, určitě vyzkouším.
11. 7. 2010 22:55
isahu díky a zkus!! Je to vynikající
11. 7. 2010 22:18
Jani, to vypadá tak pěkně, že i v tomhle vedru bych si dala ...rozhodně ukládám a vyzkouším +16
11. 7. 2010 15:59
Jani a já děkuji za fotku
11. 7. 2010 14:28
Jani dnes jsme měli k obědu a moc nám chutnalo, bod jsem už dala dřív, tak dnes jsem si dovolila přidat jenom fotku. Děkuji moc za dobrý recept
6. 2. 2010 19:58
26. 1. 2010 19:13
Bibi, mi se to stává hodně často, že si nevšimnu, že jsem už napsala i komentář, ale kdo by si to všechno pamatoval, ne?
26. 1. 2010 18:45
tak čučímže jsem ti boda už dala a dokonce i komentář, tak mi to vypadlo z hlavy
26. 1. 2010 18:43
Jani, to se mi teda fakt moc líbí-nějak mi ten recept uteklještěže lovím v hovězím mase, tím jsem na něj přišla a ani tu není dlouho. Někdy je těch receptů tolik, že rychle zmizí.
Ta omáčka má úžasnou barvuno tovíš, dávám ti boda, to ani jinak nejde
Ta omáčka má úžasnou barvuno tovíš, dávám ti boda, to ani jinak nejde
18. 1. 2010 12:33
Vypadá to pěkně , hm ...nezůstalo něco na ochutnávku ? Asi ne , že ? Tak ukládám a vyzkoušíme .
16. 1. 2010 23:44
Jani, recept si rozhodně ukládám a to z žádné "pamětnické" nostalgie - protože u nás doma se konzervy nikdy nejedly, takže nevím, jak chutnají nebo chutnaly - ale proto, že se mi fakt líbí... Omáčka má nádhernou barvičku...
16. 1. 2010 18:27
Tak už jsem taky starej dědek a pamětník. A snad bych měl bejt i hrdej, že se pamatuju na dobroty v plechu, co se tenkrát prodávaly. Ke konci pobytu v rodné zemi jsem pracoval ve Frutě, a dobře vím, že kontroly z ministerstva byly nahlášené předem, a vyrobila se serie extra pro kontrolu. A to pak byla dobrota Ale i ty normální, "smrtelnické" byly výborné. Má Anička mne naučila do všech pro vylepšení přidat hořčici. Jejda, to byly hody na dovolené v Bulharsku
Strašně děkuju za recept, i tady v americku si můžu zavzpomínat.
Strašně děkuju za recept, i tady v americku si můžu zavzpomínat.
16. 1. 2010 16:32
Bibinka ty velké fotky jsou jen tak, že dáš foťák nastojato, poradil mi to Jenda, Bibi!
16. 1. 2010 15:33
Jani, perfektní i s tou fotkoukoukám, že už děláš taky velké fotky a vypadá to excelentně. Já mám na divočinu recept po mamince a myslím, že je to v podstatě stejné, možná navíc jalovec a citronová šťáva i kůra-musela bych to najít. Prostě ti letí 10.bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 9 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 14 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 59 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů