Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 205 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,89 g |
Tuky | 17,69 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 16,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě.
Krok 2: V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 3: Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Zveřejněno 21. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Moje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Zezik před 4 minutami
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 41 minutami
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 1 hodinou
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 2 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 2 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 2 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 2 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 3 hodinami
Zimní fazolačka maďarská
Antonausprag před 3 hodinami
Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci
MinaJ před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovezí závitky,
kysané zelí červené,
červené kysané zelí,
balene zeli,
kysané červené zelí recept,
kysane cervene zeli,
hovězí závitek se zelím,
hovězí závitek,
hovězí zelí,
kyselé červené zelí,
hovězí maso s kysaným zelím,
hovezi cervene zeli,
červené zelí s brusinkami,
omcka ze zelim,
zavitek s kysanym zelim a parkem,
červená řepa s červeným zelím,
guláš s červeným zelím,
kačena s omáčkou,
pepřové maso s divokou omáčkou,
divočina se zelím
Suroviny:
maso hovězí,
párky,
zelí kysané červené,
cibule,
masox,
kompot brusinkový,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
koření divočina,
pepř černý,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (19)