Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 19 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího masa
2 nožičky párku
4 lžíce červeného kysaného zelí
1 cibule
1 masox
2-3 lžíce brusinkového kompotu
10 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření nebo lžička mletého
4 bobkové listy
1 lžička koření Divočina
černý pepř
hladká mouka
olej nebo sádlo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě.

  2. V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka.

  3. Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
    Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou

  • monika monika(neregistrovaná)

    Dnes jsem vařila, bohužel jsem neměla jalovec ani divoké koření, ale i tak to bylo výborné. Moc jsme si pochutnali. :yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tenhle recept se mě moc líbí, snad si vzpomenu až budu přemýšlet co uvařit.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to vypadá tak dobře, že ukládám a dávám bodík:yes::yes::yes:+13

    Odpovědět

  • anete anete

    Opravdu luxusní fotky;-), to musela být dobrota.:-p:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    :yes:11:yes:Eli, jako vzdy nadhera

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jejda..:-K, děkuji za milé komentáře a bodíčky, ovšem...:-) Žížalko, hovězí maso jsem také neměla v oblibě, dokud jsem ho nezačala sama připravovat...;-) Nechám ho dusit až na samou hranici rozpadnutí (a vybírám kvalitnější) a potom je natolik křehké, že mu není možné odolat...:-p;-)
    K tomu zelí - použila jsem koupené, v pytlíku balené červené kysané zelí. Je moc dobré...:-p

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Krása:yes::-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, to je nádhera:yes::yes: to je přímo k nakousnutí:yes: +

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Elizo, to je krása!!:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, to je teda divočina divoká, až mi z ní koulí oči:-OParádička a nejvíc se mi líbí ta hnědá šťávička(na tu já jsem umanutá)a za tu tě musím pochválit-ale co za všechno:yes:5.Bodík jasnej:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    tak predsa je kysane a kysele jedno :-D dakujem,idem si to nastudovat a ulozit :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

  • michsamant michsamant

    prepac Eliza, ze sa pytam na to v tvojom recepte..(este som to aj zle precitala,to je kysane,nie kysele),ale teraz sem vsetci nakukaju, tak prosim poradte

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    mam dotaz..ako vyrobit doma kysele zeli.tu ho nie je v obchodoch,tak by som skusila doma v pohari nejako,len neviem ako na to a nenasla som tu recept.poradi mi niekto overeny recept?

    Odpovědět

  • misza misza

    Krasné:-O +4:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovezí závitky kysané zelí červené červené kysané zelí balene zeli kysané červené zelí recept kysane cervene zeli hovězí závitek se zelím hovězí závitek hovězí zelí kyselé červené zelí hovězí maso s kysaným zelím hovezi cervene zeli červené zelí s brusinkami omcka ze zelim zavitek s kysanym zelim a parkem červená řepa s červeným zelím guláš s červeným zelím kačena s omáčkou pepřové maso s divokou omáčkou divočina se zelím

Zapomněl/a jsem heslo