Hovězí kližka na divoko dle Krkovičky

krkovicka.x Kuchař:

Doba přípravy: 70-80 minut PT1H15M 5 porcí Hovězí maso 2 názory

Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři
54

Suroviny

Suroviny:
750 g hovězí kližka (váleček)
1 PL sádla
1 PL kremžské hořčice
1 větší cibule
1 lusk červené kapie
1 střední petržel
2 stroužky česneku
5 malých snítek čerstvého rozmarýnu
100 g špeku
3 bobkový list
1 malá hrstička hřibů
hovězí vývar
pár kuliček jalovce
koření dle vlastní chuti
- ( sůl, pepř, směřovat více do divočiny)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.

  2. Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme bobkový list a jalovec. Na každý plátek masa položíme malou snítku rozmarýnu, vše zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí a kapií. Přidáme hříbky, poklademe na plátky nakrájenou petržel a slaninu.

  3. Za mírného podlévání hovězím vývarem, (někdy přidám i červené víno) pečeme do změknutí masa. Kdo chce dá maso bokem a šťávu propasíruje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 220 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka na divoko dle Krkovičky

  • kmartinkova kmartinkova

    To musí byť mlska, v nedeľu to budeme mať určite na obed. Ďakujem za inšpiráciu a teším sa na ďalšie dobroty.:yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Hmmm, opět krásné a jistě i vynikající. :yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo