Hovězí kližka na divoko dle Krkovičky

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 70-80 minut 5 porcí Hovězí maso 2 názory

Suroviny

Suroviny:
750 g hovězí kližka (váleček)
1 PL sádla
1 PL kremžské hořčice
1 větší cibule
1 lusk červené kapie
1 střední petržel
2 stroužky česneku
5 malých snítek čerstvého rozmarýnu
100 g špeku
3 bobkový list
1 malá hrstička hřibů
hovězí vývar
pár kuliček jalovce
koření dle vlastní chuti
- ( sůl, pepř, směřovat více do divočiny)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.

  2. Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme bobkový list a jalovec. Na každý plátek masa položíme malou snítku rozmarýnu, vše zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí a kapií. Přidáme hříbky, poklademe na plátky nakrájenou petržel a slaninu.

  3. Za mírného podlévání hovězím vývarem, (někdy přidám i červené víno) pečeme do změknutí masa. Kdo chce dá maso bokem a šťávu propasíruje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 368 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kližka na divoko dle Krkovičky

  • kmartinkova kmartinkova

    To musí byť mlska, v nedeľu to budeme mať určite na obed. Ďakujem za inšpiráciu a teším sa na ďalšie dobroty.:yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Hmmm, opět krásné a jistě i vynikající. :yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí klizka hovězí kližka recepty kližka recept recept hovězí kližka klizka recept na hovězí kližku hovězí na divoko kližka recepty recepty na hovězí kližku hovezi klizka recept recepty hovězí kližky recepty z hovězí kližky recepty z hovězí přední kližky hovězi na divoko štávě hovězí kližka omáčka hovězí krkovice - recepty hovezi krkovice pečená hovězí kližka hovězí kližka na bylinkách hovězí přední krkovice

Zapomněl/a jsem heslo