Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2010 14:34
Jani,já se taky řadím mezi ty pamětníky,co kupovali tuto konzervu.Ale byla fakt dobrá a jediná,co nám chutnala.Dík za připomenutí,vyzkouším a dávám bodík a věřím,že nám bude opět chutnat
16. 1. 2010 14:02
Jani, v pohodě, dokud si něco pamatujeme tak je to v pohodě . Horší bude až už si nebudeme pamatovat nic
16. 1. 2010 13:44
Samé dobré věci
16. 1. 2010 13:20
Ukládám a v týdnu udělám.Vypadá to moc chutně.
16. 1. 2010 13:10
jj, hovězí na divoko bývalo dobré...
16. 1. 2010 13:06
Jani, jejda, snad jsem nikoho neurazila!! Já jen vím, že teď už tu konzervu v obchodech neuvidíme a pokud ano, tak nevalné chuti i kvality. Měla jsem ráda ty sklenice, dobře se do nich zavařují meruňky
16. 1. 2010 13:01
Jani, to musím zkusit, protože jsem se právě dozvěděla , že už jsem pamětník. Samozřejmě, že si pamatuji hovězí na divoko, byla to jedna z konzerv, které naši kupovali když jsme jezdili na dovolenou. Posílám bod a ukládám.
16. 1. 2010 12:55
Tome, to byla snad jediná konzerva, kterou jsem sem tam koupila. Trochu jsem si ji vylepšila, že jsem přidala smetanu a trochu mouky, ale to se fakt jíst dalo a pak ještě lečo s klobásou! No a tady to má opravdu chuť, na kterou jsem už pomalu zapoměla
16. 1. 2010 12:47
Jani, já taky vidím ty konzervy v obchodech, a musím říct, že jsem ji konzumoval docela často Ale tato tvá varianta bude určitě mnohem chutnější, a proto ji taky ukládám a tobě posílám zasloužený bodík nejen za receptík a fotky, ale taky za připomenutí tohoto fajn jídla z doby, kdy jsem byl ještě dítě +1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 4 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 7 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 10 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 10 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů