Hovězí na divoko

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Hovězí maso 22 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězí plec
sůl
olej
uzená slanina
hovězí bujón
1,5 dcl suché červené víno
smetana
hladká mouka
2 lžičky cukru
cibule
česnek
bobkový list
nové koření
pepř
tymián
jalovčinky
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, prošpikujeme uzenou slaninou, okořeníme, potřeme olejem a necháme koření 24 hodin (minimálně přes noc) působit v ledničce.

  2. Na rozškvařené slanině s olejem (50 na 50) necháme maso zatáhnout (orestujeme), osolíme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, podlijeme bujónem, zastříkneme vínem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C.

  3. Průběžně podle potřeby otáčíme, podléváme bujónem a vínem cca 2,5 - 3 hodiny (to podle kvality masa).

  4. Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé, šťávu rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, cukr, promícháme, necháme chvíli provařit, případně dochutíme, maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Přílohu volíme podle vlastní chuti.

Poznámka

Divoké koření (a nejen to) si připravuji ve starém elektrickém tříštivém kávomlýnku.

Jako přílohu jsem použil hrníčkové knedlíky od Jany Remkové a měly obrovský úspěch. http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 643 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na divoko

  • taddy1 taddy1

    Skvělý recept - už si umím představit výsledný efekt a jdu špikovat hovězí, dělat budu zítra. TOHLE SE MUSÍ POVÉST. Určitě nic nezkazím, když hotové nechám do dalšího dne proležet. Děkuji a určitě si vzpomenu, až budu sklízet pochvalu :yes:<3 Mimochodem, ten starý tříštivý kávomlýnek používám také na koření, káva z něj nikdy nebyla jemná, ale tady uplatnění má skvělé.

    Odpovědět

  • jirik50 jirik50

  • gillan63 gillan63

    Někdo o voze ...jiní o koze ...no holt jsme každý jiný :-(

    Odpovědět

  • casino casino

    gillan63:
    V podstatě máte recht:yes: ale asi některé kuchty napíší, že recept není dogma, že:-D a protože v receptu není zmíněn kmín, tak to aspoň nikdo nepřešvihne s římským kmínem, což by byl horor, že:-K
    ***
    S těmi barevnými dráty máte taky pravdu:yes:
    No, pokud tedy napíšete, že zemnící kolík v zásuvce má být nahoře, že:-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Opět ta stejná bolest .... recept jistě bude výborný a výsledná chuť pokrmu boží , ale co začátečníci zde na vašich stránkách ?
    Pan Jenda píše česnek ...1 stroužek nebo celá hlava ? Nové koření 1 kulička nebo 20 ? Jalovec 1 nebo 20 ? Tymián větvička nebo 5 větviček ? Bobkový list 1 nebo 5 ? Smetana 1 kelímek 2 , 3 , 4 ? Já chápu , že pro kuchaře jsou to úsměvné otázky, stejně jako pro elektrikáře, proč dává červený drát vlevo a modrý vpravo .... ale pro začátečníky jsou to podstatné pokyny proto , aby to nezkazil větším či menším množstvím ingrediencí než mají být. Děkuji.

    Odpovědět

  • ZDENKA ZDENKA(neregistrovaný)

    :-):-):-)TO JE DOBRÝ RECEPT - UŽ JSEM TO VAŘILA:-):-):-):-)

    Odpovědět

  • janis06 janis06(neregistrovaný)

    Právě jsem dovařila a troufnu si říct, že lepší hovězí s omáčkou jsem vživotě nejedla ;-) Ta omáčka je dokonalááá :yes: :yes: :yes:
    Vážně super recept :-K

    Odpovědět

  • majjdalenka majjdalenka

    právě jsem dovařila ..a voníí to po celém domě :-D maso pro inspiraci špikuji slaninou ale i mrkví, vždy ohromí strávníky:-D krásný den a bodík k tomu :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za vložené komentáře i bodíky:-). Překvapilo mě, že recept na takovou klasiku tady scházel:-O.

    Odpovědět

  • anete anete

    Vypadá to moc hezky a hlavně chutně.:-p Dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • džango džango(neregistrovaný)

    pěkné :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)recept i fotečky:yes:-tudíž boďka č.11 je tvá;-).

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Nedá se než chválit. Podívaná krásná i na ty knedlíky a chuť určitě výborná.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    přesně tak, jak píše Jana R - hovězí na divoko v konzervě bylo :-p Je to asi rok, si manžel z nostalgie koupil dnes prodávanou konzervu, no nemělo to vůbec nic (kromě názvu) společného s produktem prodávaným v minulosti - brrrr
    bodík + určitě ozkouším v nejbližší době, hovězí máme rádi. Dám vařit do pomalého hrnce - už se těším ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí maso na divoko recepty hovezi maso na divoko hovězí pečeně na divoko hovězí plátky na divoko hovězí na divoko pro pamětníky hovězí nadivoko hovezi recept hovězí na hovězí na divoko konzerva hovězí platek na divoko maso na divoko na divoko hovezinadivoko recept hovězí maso na divoko recepty hovězí nejlepší hovězí hovězí kližka na divoko hovjezí na divoko hovezi na diviko hovezi na diviko

Zapomněl/a jsem heslo