Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 minut.
Krok 2: Odkryjeme uvařené jazyky. Vyjmeme a na prkénku sloupneme povrchovou slupku. Lze horké, což jde krásně. Větší a starší jazyky rychle zchladíme na povrchu. Očištěné jazyky můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. Dle uvážení.
Krok 3: Veškerou zeleninu na polévku očistíme, nakrájíme a dáme vařit do zbylé vody.
Krok 4: Připravíme šťouchané brambory. Brambory nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 5: V osolené vodě vaříme brambory doměkka. Mezitím v pánvičce a na sádle orestujeme cibulku dozlatova.
Krok 6: Brambory slijeme. Žádoucí část je možno využít do polévky, nebo můžeme slít veškerou vodu z brambor do polévky.
Krok 7: Brambory rozšťoucháme a vmícháme restovanou cibulku. Vmícháme podle chuti škvarky. Dosolíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 1. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Moje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 13 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 15 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 17 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Tématické fráze:
vařený jazyk,
vařený jazyk recept,
uzený vepřový jazyk,
recepty z veproveho jazyka,
polévka z vepřového jazyka,
jak uvařit uzený vepřový jazyk,
úprava vepřového jazyka,
jak upravit uzeny hovezi jazyk,
příprava vepřového jazyka,
vaření vepřového jazyka,
jak uvařit jazyk,
veprovyjazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
uzený vepřový jazyk recept,
jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
jazyk recepty,
vařené jazyky,
vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny:
pepř celý,
koření nové koření,
ořech muškátový,
česnek,
sůl,
cibulka,
mrkev,
sůl,
celer,
petržel,
libeček,
pórek,
brokolice,
květák,
brambory,
sádlo,
škvarky,
cibule,
sůl
Komentáře (19)
Moc děkuji!
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že.