 
		
Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 kJ / 11 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g | 
| Tuky | 0,03 g | 
| Vláknina | 0,98 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 2,10 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 minut.
	Krok 2: Odkryjeme uvařené jazyky. Vyjmeme a na prkénku sloupneme povrchovou slupku. Lze horké, což jde krásně. Větší a starší jazyky rychle zchladíme na povrchu. Očištěné jazyky můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. Dle uvážení.
	Krok 3: Veškerou zeleninu na polévku očistíme, nakrájíme a dáme vařit do zbylé vody.
	Krok 4: Připravíme šťouchané brambory. Brambory nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
	Krok 5: V osolené vodě vaříme brambory doměkka. Mezitím v pánvičce a na sádle orestujeme cibulku dozlatova.
	Krok 6: Brambory slijeme. Žádoucí část je možno využít do polévky, nebo můžeme slít veškerou vodu z brambor do polévky.
	Krok 7: Brambory rozšťoucháme a vmícháme restovanou cibulku. Vmícháme podle chuti škvarky. Dosolíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 1. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Moje poznámka
					 
				
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Nejnovější recepty
	
			 
	
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
	
			 
	
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 2 hodinami
	
			 
	
Bramborová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
	
			 
	
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
	
			 
	
	
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
	
			 
	
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
	
			 
	
	
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
	
			 
	
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
	
			 
	
	
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 4 hodinami
	
			 
	
Koka sušenky
habis před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vařený jazyk, 
						
						
							vařený jazyk recept, 
						
						
							uzený vepřový jazyk, 
						
						
							recepty z veproveho jazyka, 
						
						
							polévka z vepřového jazyka, 
						
						
							jak uvařit uzený vepřový jazyk, 
						
						
							úprava vepřového jazyka, 
						
						
							jak upravit uzeny hovezi jazyk, 
						
						
							příprava vepřového jazyka, 
						
						
							vaření vepřového jazyka, 
						
						
							jak uvařit jazyk, 
						
						
							veprovyjazyk, 
						
						
							jak dlouho vařit jazyk, 
						
						
							uzený vepřový jazyk recepty, 
						
						
							uzený vepřový jazyk recept, 
						
						
							jazyk recept, 
						
						
							jak oloupat jazyk, 
						
						
							jazyk recepty, 
						
						
							vařené jazyky, 
						
						
							vařený jazyk recept s omáčkou
						
					
						Suroviny:
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cibulka, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							sůl, 
						
						
							celer, 
						
						
							petržel, 
						
						
							libeček, 
						
						
							pórek, 
						
						
							brokolice, 
						
						
							květák, 
						
						
							brambory, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							škvarky, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (19)
Moc děkuji!
Asi hodinu (hovězí přes 2,5 hodiny)
Dejte jazyčiska do vroucí vody - nevaříte polífffku, že.