jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Bulgur - základní recept

Bulgur - základní recept
nahoru
Bulgur - základní recept Bulgur - základní recept
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky
Počet porcí Počet porcí: 2-3

Suroviny:

150 g bulguru, 400 ml vody nebo zeleninoveho vyvaru, 1 lzice olivoveho oleje nebo masla

Postup přípravy receptu

V hrnci na oleji (nebo masle) rychle osmahneme bulgur, zalijeme horkou vodou a 10 minut varime na strednim plameni. Po teto dobe by vsechna tekutina mela byt vsaknuta. Behem vareni nemichame a pred podavanim jen "provzdusnime" vidlickou.

Poznámka

Behem vareni muzeme pridat treba cesnek, bylinky nebo jine koreni.
Podavame jako prilohu k omackam, masu apod.
Bulgur ma mirne oriskovou chut a je velice lehce stravitelny.
Co je to BULGUR?? http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/

Autor Autor: (Lucie Kubikova)
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Bulgur - základní recept"

autor: Pepé (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2013 22:08:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bulgur není potřeba vařit,stačí jen nasypat do vařící vody,přivést k varu a vypnout.Nechat cca 15 minut odležet a je hotový. smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 14:28:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidmila: Ne, neproplachuje se.

autor: Lidmila (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 13:52:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych vědět jestli se musí bulgur před vařením umývat jako rýži a podobně,

autor: růžík (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2010 16:17:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pšeničný bulgur je vyráběn namáčením a sušením pšenice. Při tomto procesu dochází k přeměně škrobu na cukr - tím se zrno stává lehce stravitelným a vystupuje jeho nezaměnitelná obilná chuť. Bulgur je vysoce nutričně hodnotný produkt (známý asi 4000 let), při tvorbě kterého člověk použil jednu z prvních zpracovatelských technologií. Pšenice se nejdříve aktivuje vodou a teplem, tím vznikají určité látky v zrnu (enzymy), škrob se mění na jednodušší cukr a zrno se stává biologicky aktivním. Dále se zrno párou vysuší, pak se hrubě drtí a třídí. U bulguru se cení jeho jednoduchá a rychlá příprava, oříšková chuť, lehká stravitelnost, vysoká nutriční hodnota - vysoký obsah vlákniny a sacharidů, vitaminů, minerálií a nízký obsah tuku.

autor: Lucasinka
vloženo: 26.09.2010 08:20:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babka (neregistrovana), podivej se na tyto stranky http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/ je tam spousta informaci nejen o bulguru smajlik

autor: tejaja
vloženo: 26.09.2010 07:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babka (neregistrovaný/á), pozri toto :
http://www.bio-obchod.sk/produkt-1506/bulgur-pseni...
Máš tan popis, čo je bulgursmajlik

autor: Babka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2010 07:14:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak vidím plno receptů s bulgurem, ale nikde jsem nezjistila, co že to vlastně je, z čeho se to vyrábí. Nebo je to zelenina a pěstuje se to? Jsem už v důchodovém věku a nikdy jsem ten divný název neslyšela, natož abych něco podobného ochutnala. Poradíte mi někdo?:

vloženo: 24.06.2010 11:38:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 22:48:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blinkni, jedine, co jsem nasla, je moznost nechat bulgur nabobtnat cca jednu hodinu - je to na techto strankach http://clanky.vareni.cz/bulgur-vsestranny-psenicny..., ale nemam s tim zadne zkusenosti, takze nemuzu potvrdit ani vyvratit. Kdyz budes zkouset, budu rada, kdyz das vedet, jak to dopadlo, protoze treba do salatu by to byla idealni priprava smajlik

autor: blikni
vloženo: 23.06.2010 22:39:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono se asi vařením nic nezkazí - co se chuti týče, ale tím vařením se zničí určitě dost těch zdraví prospěšných látek, co bulgur obsahuje. Proto jsem se ptala, zda se musí vařit. Ale je jasné (i z těch odkazů), že se samozřejmě vařit může. Ale myslím, že to je škoda.

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 22:11:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blinkni zkus mrknout na ty odkazy, co jsou v poznamkach. Mozna tam najdes i jiny zpusob pripravy. Ja ho vzdycky delam takhle a je to osvedcene - vzdycky se povede

autor: blikni
vloženo: 23.06.2010 21:58:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu se musí ten bulgur vařit? Nestačí jen zalít vroucí vodou (nebo přivést k varu), vypnout a nechat přikryté dojít? Bulgur mám už doma koupený, ještě jsem ho ale nikdy nezkoušela, ale všichni k jeho přípravě radí - určitě nevařit!

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 20:10:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagetko dekuju...dam tvuj do poznamek (snad to nevadi) smajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.06.2010 20:07:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luci, skvělésmajliksmajlik - jen přidám odkaz, co to bulgur je možná by se víc hodila i kategorie začátečníků, co myslíš? http://www.dia-potraviny.cz/bulgur.html


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

bulgur základní recept recept - pšeničný bulgur bulgur vareni recept bulgur recepty z burguru jak uvarit bulgur burgul recepty pšeničný bulgur recepty z bulgurem pšeničný bulgur burgul recepty jak se pripravuje bulgur recepty z pšeničného bulguru bulgur jak vařit burgul příprava příprava bulguru co je to burgul bulgur recepty bulgur recept na bulgur pšeničný bulgur recept co je bulgur recepty z bulguru bulgur základní příprava burgur co je to bulgur bulgur příprava recept s bulgurem recepty na bulgur příprava bulgur bulgur recept vaření bulguru recept na pšeničný bulgur recepty bulgur pšeničný bulgur příprava pšeničný bulgur recepty recepty s bulgurem jak se vaří bulgur psenicni bulgur jak vařit bulgur burgur recept z ceho je bulgur




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz