

Studená omáčka z papriky k pečeným masům apod.
Suroviny
- Čerstvá červená paprika
- 5 dkg nivy
- 1 zakysaná smetana
- 1 stroužek česneku
- případně sůl na dochucení (podle slanosti nivy)
Postup přípravy receptu
Červenou papriku zbavíme semínek a bílých žeber a spolu s nivou a česnekem pokrájíme nahrubo do mixéru, ve kterém umixujeme na hrubší kaši.
Smícháme se zakysanou smetanou a případně dosolíme.
Podáváme k pečeným nebo grilovaným masům, popř. zelenině.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Studená omáčka z papriky k pečeným masům apod.
-
Eliza:Tak pardón
-
Budu asi protivná, ale už to vidím několikrát v posledních dnech...a koukat se na to moc nedá... V mém rodném městě je Jelení most, v bydlišti Jelení příkop...a vystačí si s jedním "N"
-
BILKOVAI:Díky Ivetko, to byl ještě zbylý jelenní steak, měla jsem ho na dva dni
-
Tak to je super recept.
A to maso vedle té omáčky..ouvej, ouvej. Hned bych si dala.
Tak mně napadlo, jaké by to bylo z pečených paprik? Ukládám
....+1
-
-
zizala:Já je právě taky potřebovala sdělat, mám ještě půl tašky ze skleníku a nějak neubývají
-
jeje, tohle mi nějak uniklo
Ještě mám doma pár paprik ze zahrady
-
Anna Kocikova:Díky Aničko
, a nejsi sama
. Večer skončila na chlebu a může se vlastně jíst i jako pomazánka
-
Parádní omáčka
+10
Já jsem takový barbar,že bych si ji dala i jen tak,bez ničeho
-
... copak je to za výborný nápad
Do toho jdu
-
No mňam.Zkoušela jsem kysanku s nivou a česnekem.Pecka.
Toto se musí taky zkusit.Viděla bych tu příchuť trochu do ,,budapeště" a tu my moc rádi.Ta paprika to osvěží.Prima.
-
Dobrota,pěkná kombinace
+
-
Paráda, krásné jako vždy bezchybné
-
1974andrea:Andrejko, studené omáčky máme k masu rádi, proto ti dávám 4.bod
-