Křidélka v marinádě podle Nigelly Lawson (téměř...)

Eliza Kuchařka: Eliza

Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

12 kuřecích křidélek
sůl
(marináda)
3 lžíce brusinkového kompotu
6 lžič sweet and chilli omáčky
3 lžíce rajského protlaku
3 lžíce tmavé sojové omáčky
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 mandarinky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme do ledničky do druhého dne.

  2. Maso i s marinádou přemístíme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 289 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křidélka v marinádě podle Nigelly Lawson (téměř...)

  • Fionay Fionay

    Dobrý recept na brambory,které by se hodily jako příloha ke křidýlkům od této výborné kuchařky najdete na :
    http://www.popelky.cz/dum-a-byt/luxusne-jsem-opekla-brambory-podle-nigelly-lawson-malem-jsem-se-uzrala.html:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Radulko, díky za fotečky a za pochvalu - Nigella je kouzelnice...;-):-p

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    tak to te obdivuju, ja bych si na to musela vzit dovolenou :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, děkuju. Mám štěstí na kolegy, myslím, že to bude fajn. A s tím občerstvením - já si vždycky na sebe vymyslím něco takového:-* a pak to dělám v hektickém záchvatu, abych to vůbec stihla :-)). Tohle všechno jsem si naplánovala na pondělí, můžu začít nejdřív v pět, až se vrátím z práce... Možná pak tu oslavu prospím...:-D
    No, snad to vydržím já i trouba - posledně jsem pekla osm závinů a zmizely jako první...;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    :-p paaaani, to zni narosto skevele :yes: (kdybych znala citoslovce polknuti, tak ho tady napisu velkym pismem :-D) docela si maknes, ale urcite to bude vsechno moooc dobry. Tak at se vam ta oslava vydari :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, jsem moc ráda, že jste si pochutnali :-). Už jsem po té době Tvého mlčení měla starost, že něco nevyšlo, ale jak je vidět na pěkné fotce - podařilo se :-p!! Ono tady ani vlastně není co zkazit a takové recepty mám nejraději.
    V úterý chystáme v práci oslavu, tak kromě slaných závinů z listového těsta chci připravit i toto (snad seženu pěkná žebírka) a potom ještě česnekové maso na sladko podle mojí maminky (podává se studené) a smažené sýrové kuličky... No, budu mít co dělat a budu doufat, že to všechno zvládnu. Možná - i něco vyfotím...;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Elizko, kuratko bylo fakt super mnamka :-p marinada opravdu vyborna, nekdy vyzkousim i na kotlety (jak bylo v puvodnim receptu:-)) Pridala jsem i fotecku, ale neni nic moc, fotila jsem to mobilem a ta kvalita se opravdu neda srovnavat. Ted myslim, kvalitu fotky, jidlu to na kvalite rozhodne neubralo:-p:yes: davam bodika:-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    vyzkouším :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak já tu fotku smažu, nějak kazí dojem...:-S (ale myslím :-)
    Ať se masíčko podaří a hlavně ať chutná. Budu ráda, když se potom ozveš.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Dekuji za fotecku:-) cestou z prace jsem se stavila v intersparu a meli uplne tu stejnou, tak jsme ji koupila a doma nalozila masicko. Zkusila jsem misto kridylek tzv. "drzatka"(spodni kureci stehynka), tak jsem zvedava:-) Myslim, ze se nemusim obavat, protoze ta marinada tak nadherne vonela....:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, máš ji tam. Akorát mi nějak nedošlo, že když to fotím na výšku, bude flaška ležet...:-8:-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, je to směs chilli, cukru a česneku ad...
    Koupíš ji běžně u vietnamských obchodníků, ale i jinde.
    Já Ti jí vyfotím a přidám fotku.
    A recept vyzkoušej, nebudeš litovat.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Vypada to fakt nadherne, uplne se mi zbyhaji sliny :-p a jelikoz jsme kure uz hooodne dlouho nemeli, tak to hned vyzkousim. Jen bych potrebovala poradit, co je to ta sweet and chilli omacka a kde bych ji mohla sehnat?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jedna věc mne mrzí. V našem lese, kde máme chatu, po těžbě(spíše drancování lesa) v místech kde byly brusinky se změnilo mikroklima a oni zanikly. Podobné je to i borůvkama i když ty se ještě nasbírají. Já teda ne !!! , ale manželka je šikovná , ale jen pro nás a rodinu včetně hub na které je přímo profesionál a odborník. Jina u nás v obchodech jsou kompoty brusinek ošvindlované, ale vozili jsme je z Německa-vždy celé kartony. Tam jsou kvalitní brusinkové kompoty ve skínkách.:-pJinak bodí.Recepty kuchařky sleduji na TV. Je to holka šikovná a žravá.:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: marináda na křidýlka grilovaná kuřecí křidélka pohlreich bbq marináda recepty vaření s nigellou marinada na kureci kridylka vaření s nigellou recepty kuřecí křídla podle polreicha brusinková marináda recept na marinádu vietnamska kuchyně recepty křidýlka v marinádě recepty podle nigelly recepty vaření s nigellou karamel recepty na marinády kuřecí křidélka podle babici kuře podle nigelly kachní křidelka marinada na kridilka bbq marinada recept vaříme s nigellou recepty

Zapomněl/a jsem heslo