jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Guláš - nejlepší!!!

Guláš - nejlepší!!!
nahoru
Guláš - nejlepší!!! Guláš - nejlepší!!!
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

1 kg hovězího nebo vepřového masa (na stejné množství surovin dávám i 500g masa a je to taky dobrůtka!), 100g vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 4 cibule, 50g hladké mouky, 1 polévková lžíce rajského protlaku (já dávám celou tu malinkou konzervičku - kupuji v Kauflandu), 1 kávová lžička sladké papriky, 1 kávová lžička pálivé papriky, 1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší), 1l masového vývaru (dávám bujón), sůl, pepř, kmín.

Postup přípravy receptu

Nejprve musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci Tefal Versalio, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stajná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

Postup jako do hrnce, v závorce do friťáku.
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky (přístroj nastavíme do polohy 2). Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem (přístroj nastavíme do polohy 1). Plotnu stáhneme na č. 4 a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.

Poznámka

Podáváme s tím, co máme rádi. :-)

Autor Autor: (Jitka)
Datum vložení Datum vložení:
27 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Guláš - nejlepší!!!"

autor: metelka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.09.2014 19:45:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jen k té kyselosti...tu odstraníte jen tím že protlak se musí mírně orestovat tedy je třeba ho vložit do hotového cibulového základu

vloženo: 20.02.2014 16:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dávám 1/2kg.masa a 1/2kg.cibule.recept dobrý,gulášek také dobrýsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Alleennaa
vloženo: 28.01.2014 12:13:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem vařila a je super smajlik

autor: ucitel (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2013 14:34:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitule:pkkecejte,usmevne od člověka který se snazi byt nad věci.smajlik

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2013 00:47:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenorek333:
A když podruhé v životě uvaříte podle Simon: jak píše níže, tak to si teprve pochutnátesmajlik
Nevím, jak se guláš vaří ve friťáku, ale podle množství vývaru (1l masového vývaru na 1kg masa) to vypadá že spíše než eletriku žere vodu a tento "Guláš-nejlepší!!!" je patrně guláš podle maďarských zvyklostí "gulyásleves" či spíše gulášovka...smajlik

autor: lenorek333
vloženo: 08.11.2013 11:08:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborny, delala jsem poprve v zivote, moc chutnal

autor: zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr. (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.10.2013 11:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

keď k tomu pristupujete tak že guláš je to vtedy keď do hrnca nahádžete všetko čo doma nájdete vrátane odpadkov typu: lžička gulášového koření dávám bujón smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik má to svoju logiku.

Ak robím guláš napríklad maďarský, tak si dám záležať na základe (cibuľa a dlhé restovanie do hneda) nebudm musieť potom nezmyselne zahusťovať MÚKOU smajliksmajliksmajlik a ničiť chuť mäsa perverznými koreniacimi zmesi z marketu smajliksmajliksmajlik

autor: Chlapice (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.10.2013 11:13:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Humus

autor: Ell358 (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2013 09:58:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simon:25 knedliku?????? smajlik Tak to musite teda vypadat.

autor: luema
vloženo: 05.10.2013 13:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S tímhle gulášem boduji u všech už přes rok, teprve teď jsem se dostala k tomu sem napsat, že je fakt nejlepší a dávám bodík smajliksmajlik

autor: Simon (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2013 23:42:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Guláš začínám rozpálením vepřového sádla, přidám cibulu (více než je masa), kterou osmažím dohněda, zaliji trochou vývaru, cibulka pustí krásně barvu, nechám(cibulka se rozpadne), nechat odvařit vodu a přidám maso, které zprudka opeču. Přidám sladkou papriku, pepř, pak trochu rajského protlaku, osolit, přidat prolisovaný česnek a zalít vývarem a nechám pomalu dusit až je maso krásně měkké. Pak si již každý dokoření a zahustí dle chuti. Před podáním znovu přidám česnek a po nalití do talíře ještě proužky cibule. No a k tomu krásných 25 houskových knedlíků (rekord mám 42), navrch 2 pivka a nejhezčí část dne mám za sebou. Vím, že gulášek je nejlepší druhý až třetí den, ale to jsem ještě nikdy nevydržel.

autor: jirkacz
vloženo: 27.04.2013 09:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zrovna se mi vaří na plotně stejný modelsmajlikdělám podobně až na to gulášové koření a bujón to nepoužívámsmajlik není nad home made vývarsmajlik

autor: klik (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2013 17:17:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super, jen sem prvni orestaoval cibulku, az potom paprika maso, zalit, koreni, bujon atd...a ke konci az cesnek aby moc nezrtatil na síle,)
nezahustoval jsem, kdyz date dost cibule, je husty sam od sebe,
jinak vyborny =) dobry šmak

autor: spagetka
vloženo: 23.11.2012 12:46:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pepa: zkus přidat sladkou smetanu

autor: Jitule (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2012 12:44:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pepa: A z čeho je kyselý? Nedal jsi hodně rajč. protlaku??? Zkus ho nejslíš trochu přisladit, třeba to bude lepší...

autor: magdalenka
vloženo: 23.11.2012 12:40:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pepa:od čoho je kyslý?smajlik

autor: pepa (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2012 12:25:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cim zmirnim kyselost gulase.dekuji moc

autor: moňulka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2012 09:36:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

takže gulášek se vaří snad se mi povede :)jinak jsem tam navic pridala majoránku a trosku pivka a dohušťuju chlebem.dik za receptsmajlik

autor: martiline
vloženo: 26.10.2012 16:50:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je opravdu výtečný. A když zbude na druhý den, tak ještě lepší. Dělala jsem přímo ve fritovacím hrnci Tefal Versalio a byla jsem překvapená jak vynikající přístroj doma už hrůza let mám smajlik (doteď jsem v něm pouze fritovala) ... Vařila jsem trošičku delší čas, protože i když z vepřového, nakrájela jsem velké kostky masa jak máme rádi. Děkuji moc za recept. smajlik

autor: kocour789
vloženo: 03.09.2012 21:56:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

naprosto luxusní všichni se oblizovalismajlik

autor: Vendy-N
vloženo: 10.06.2012 14:05:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám další bodík smajlik, guláš byl dobrý smajlik

autor: Terka589
vloženo: 08.02.2012 00:10:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak výborný. Sice jsem jen ochutnalasmajlik, bude na zítra (odložený je stejně nejlepší), ale moc dobré, ještě jsem nakonec přidala trošku majoránky, asi zvyk. A myslím, že s tím gulášovým kořením to musí být úplně perfektnísmajlik. Takže bodík.

autor: Terka589
vloženo: 07.02.2012 19:18:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už mi v kuchyni bublá, sice si ještě počkám (dělám z hovězího), ale voní hezky. U nás gulášové koření neprodávají, ostatně tu guláš ani neznají, takže se to musí bez něj obejít. Už se těším smajlik

autor: 1206Luccy
vloženo: 03.01.2012 16:41:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu nejlepší guláš. Moje první omáčka, vařím stále, příteli chutná více než od mamky a to je co říct smajlik Děkuji za recept a přidávám bodík

autor: jitule
vloženo: 09.12.2011 05:06:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bratrmatrix: Za to můj recept ale nemůže. smajlik Já používám domácí hovězí z mladé jalovičky a je brzy měkké...

vloženo: 08.12.2011 23:47:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak uz varim maso skoro 2 hodiny a je trosku tuhe smajlik

autor: jitule
vloženo: 11.10.2011 19:54:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarka:Děkuju a osolit klidně můžeš, už jsem taky dělala a výborný...

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2011 18:50:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím uznat moooc dobrý, jen bych asi to maso před vařením nasolila přijde mi bez chuti, ale to je asi na každým jednotlivci co upřednostnuje, ale opravdu moc dobrý....

autor: jitule
vloženo: 13.01.2011 18:53:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tonda, Honza: Jen si kluci pkkecejte. smajlik Ráda si počtu. smajliksmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 13.01.2011 18:33:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 18:14:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nikdy jsem nepracoval trvale v cizině, jen se nechávám najímat u nás i do zahraničí.
Omlouvam se Jitce že jsme zatáhli její guláš do tohoto rozhovoru, jen jsem chtěl pochválit. A nabízel jsem vylepšení, ne pro každého. sám dělam guláš úplně jinaksmajlik a stalo se mi že mi jeden zoufalec nabídl 1000 euro za recept.smajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 15:59:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tonda - to mimo bylo myšleno jen s tím protlakem. Většinou se dává po paprice a ne před koncem.Ale ani tak není jídlo nikdy kyselé. Tak nic ve zlém. Kde vaříš teď, už jseš doma nebo ještě ve světě ?

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 15:53:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Honzo bohužel ti musim dát za pravdusmajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 15:38:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tondo, dnes už je každý šéfkuchař že ano ?

autor: jitule
vloženo: 13.01.2011 14:25:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tonda: smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 14:15:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pro Honza, jestli si troufáš mě dokázat že jsem mimo tak napiš, moc rád ti předvedu že patřim ke špičce mezi kuchařema a ručim ti za to že když já naučim někoho vařit guláš tak je to na 100% luxussmajlik to že je někdo mimo můžeš říkat o lidech které znáš opravdu dobře ale né o měsmajlik

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2011 14:06:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem kuchař a ve Vídni jsem vařil českou kuchyni na zakázku interpolu, a guláš mam dost najetejsmajlik ale pokud dáte stejné suroviny dvěma lidem tak každej uvaří jinak, pokud neděláte jídlo s maximální láskou tak ani Radek ani Honza vám nepomůže. Pro mě je základ super paprika asta 150, nakládaný jalapeňos papričky a po 20leté praxi vim že dobrej protlak je prostě protlak a né kyselá červená vodasmajlik

autor: jitule
vloženo: 11.01.2011 17:57:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky všem za komentáře. Nevím, jak mohl někdo mít ten guláš kyselý??? Pokud jsi postupoval podle mého receptu krok za krokem, tak to prostě není možné. Já ho takhle vařím přes deset let a nikdy se mi to nestalo, že by byl kyselý a to dávám na 500g masa celý malý protlak 60 nebo 70g!

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 17:16:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejblíže pravdě je Chocolate, Radek i Tonda jsou mimo.
Když se guláš vaří ve Vídni je postup zhruba tento :cibule orestovat dohněda,přidat maso a opéct,paprika zasmahnout,zastříknout octem,protlak a pokračovat dál
Na 1 kg masa polévková lžíce vinného octa.
Jedná se o klasický Wiener Saftgulasch. Dobrou chuť

vloženo: 11.01.2011 16:44:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Take nejdrive osmazim cibulku, potom maso, zaprasit paprikou a do tohoto zakladu pridavam protlak. Gulas jeste nikdy kysely nebyl...smajliksmajlik

autor: chocolate (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 16:34:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Protlak, pokud se přidá na olej k základu, ztratí svou kyselost.

autor: Radek (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 16:32:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tondu neposlouchejte, po přidání protlaku je guláš kyselej jak okurka. A to jsem ho tam dal jen kávovou lžičku!smajlik

autor: MamkaJana (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 03:00:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento guláš určitě brzy uvařím, neb moje rodina - obzvláště mužská část - guláš miluje. Děkuji ta tip.smajliksmajlik

autor: Tonda (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.01.2011 00:42:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik tak tenhle guláš vypadá moc dobře, jeden z mála tady smajlik, jestli mohu poradit, zkuste dát kmín do základu a protlak dejte až nakonec aby se dlouho nevařil, uvidíte že s chutí postoupíte do dalšího levelusmajlik

autor: jitule
vloženo: 05.01.2011 17:44:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pajaja: Opravdu to tak je správně, neboj se toho a zkus. smajlik Je výborný!

autor: Pajaja
vloženo: 05.01.2011 12:41:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jen nevím, a nejsem si jistá, jestli to zrovna u guláše jde obráceně maso - cibule. Tady bych postupovala obráceně, cibulku do zlatova a pak na ní papriku a maso. Ale jinak smajlik-. . .

autor: Kolu (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2010 15:40:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to ja jsem tez zvedav,jetli bude chutnat pritelkynismajlik

autor: jitule
vloženo: 05.09.2010 18:20:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Wlas: Díííky. smajlik

autor: Wlas (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.09.2010 13:58:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

važne vybornej smajlik

autor: jitule
vloženo: 04.09.2010 16:20:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Scorpiogirl: Ahojky, jsem ráda, že chutnal i zvířecí části vaší domácnosti. smajliksmajliksmajlik Děkuju za fotečku.smajlik

vloženo: 04.09.2010 13:08:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak gulášek jsme měli dneska k obědu a byl vážně výborný. Přidala jsem fotečku abyste viděli že chutnal vážně všem :D Posílám bodík.smajlik

autor: jitule
vloženo: 13.08.2010 18:09:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myška: Tak to je dobře, že chutnal. Já se na něj chystám příští týden. smajliksmajlik

autor: Myška (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2010 14:29:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak se nejspíš povedlo. Sice tomu "prý" malinko něco chybělo, ale jelikož nevěděl co. Tak ho jedl, tak jak byl uvařený smajlik

autor: jitule
vloženo: 09.08.2010 21:47:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myška: Tak to jsem taky zvědavá. smajlik Těším se na komentář jak to dopadlo. smajlik

autor: Myška (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2010 20:32:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem zvědavá. Vše je pod pokličkou a je fáze čekání. Jako vegetariánka jsem postupovala krok po kroku, gram po gramu smajlik Tak uvidíme jak bude přítel spokojen smajliksmajlik

autor: Dasenka
vloženo: 04.07.2010 18:10:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jako od maminky... letí bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: mája (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.07.2009 11:20:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohu se zeptat jak se vlastně vaří ve friťáku??dostala jsem ho,ale žádný návod tam nenísmajlik...děkuji za odpověď.smajlik

autor: kacicinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2009 10:24:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no to jsem zvedava. Bde to muj prvni guláš z vepřovyho tak se snad povedesmajlik
. Dam vědětsmajlik

autor: kuchta buchta (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2009 21:56:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

podobně dělám pod názvem chalupářský guláš, dobrota to je, doporučujismajlik

autor: mirmax97 (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2009 10:55:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikujdu to skusit predstavte si tu pikantnost mnam

autor: silwuška (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.11.2008 10:37:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mnam mnam, jdu to vyzkoušet smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

kuchařka tefal nejlepší vepřový guláš recept na nejlepší guláš nejlepší maso na guláš nejlepsi recept na gulas nejlepší guláš recept versalio recepty guláš v remosce pečící pánev recepty nejlepší kančí guláš koření do guláše nejlepši guláše nejlepší guláš fritovací hrnec recepty nejlepší recepty z divočáka recepty guláš recepty na fritování guláš z bedel recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší recepty jak uvarit gulas recept na guláš nejlepsi nejlepší recepty na guláš jak dlouho vařit vepřový guláš nejlepší zaječí guláš gulas recepty guláš s povidly fritování recepty nejlepší hovězí guláš recept tefal versalio recepty recept guláš recepty tefal versalio nejlepší recepty hovězí guláš nejlepší vepřový guláš recept gulášová omáčka mimibazar recepty nejlepší jak správně uvařit guláš vaření ve fritovacím hrnci kuchařka ke stažení nejlepší hovězí guláš recepty guláše guláš nejlepší




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty