 
		
Rillettes (rijet)
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 483 kJ / 116 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 0,30 g | 
| Tuky | 0,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,00 g | 
| Sůl | 15,00 g | 
| Sacharidy | 4,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem nebo vodou a dáme do pomalého hrnce. Nastavíme program Low na 8 hodin.
	Krok 2: Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout.
	Krok 3: Je to výborná pomazánka na chleba, skvěle chutná také na toustech.
Zveřejněno 16. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Moje poznámka
					 
				
Rillettes (rijet)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krYX
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Pečené vepřové maso a cibulová omáčka
BinaSa před 9 minutami
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 4 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 5 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 6 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 8 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak se dělá rillettes, 
						
						
							hovězí rijet, 
						
						
							riletes, 
						
						
							rilletes, 
						
						
							rellettes, 
						
						
							rilettes, 
						
						
							francouzsky rijet, 
						
						
							pomaly hrnec veprovka, 
						
						
							rilettes recept, 
						
						
							rillettes z bůčku, 
						
						
							rillattes, 
						
						
							rillets v pomalem hrnci, 
						
						
							rijjet, 
						
						
							rilletes recept, 
						
						
							rillettes v pomalem hrnci, 
						
						
							kachní rillet, 
						
						
							rilletes nejlepší, 
						
						
							rilets, 
						
						
							rilletes z pomalého hrnce, 
						
						
							rijet v pomalém hrnci
						
					
						Suroviny:
						
							víno bílé suché, 
						
						
							sůl
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (206)
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář