Bramborové placičky - rosti
Tyto placičky budou naprostou lahůdkou pro milovníky bramborových specialit. Na váš talíř přináší autentickou bramborovou chuť a zážitek plný křehkosti. Rösti, které zaručeně okouzlí každého gurmána.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou to placičky shodné s těmi, které dává McDonalďs k snídaňovým menu, nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem Rösti. Neobsahují vejce ani mouku. Předpečené placky můžeme zamrazit do zásoby. Na co všechno je použijete, nechám na Vás. I samotné jsou skvělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2021 20:02
Tonja:
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&view=detail&mmscn=vwrc&mid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=WRVORC
Jeste jeden (tez urcite original), tentokrat z varenych z brambor.
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&mmscn=vwrc&view=detail&mid=435F1EAEFE19E83A797E435F1EAEFE19E83A797E&rvsmid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=VDMCNR
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&view=detail&mmscn=vwrc&mid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=WRVORC
Jeste jeden (tez urcite original), tentokrat z varenych z brambor.
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&mmscn=vwrc&view=detail&mid=435F1EAEFE19E83A797E435F1EAEFE19E83A797E&rvsmid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=VDMCNR
6. 11. 2021 13:26
Rösti jsou původem ze Švýcarska a jižního Německa. Zásadní je neždímat z brambor vodu a zahustit brambory škrobem, žádná mouka. Brambory se ale nestrouhají na hrubém, ale naopak na jemném struhadle. To jen tak k původu tohoto jídla.
5. 1. 2010 23:40
My si ich na tanieri polievame kyslou smotanou, do ktorej pretlačím cesnak a je to báječné...+
29. 11. 2009 22:14
skvělé a nejlepší jsou z friťáku, do směsi přidávám lehce osmaženou cibulku, nebo použiju česnekovou sůl
22. 10. 2009 07:30
Papriko, já se z tebe picnu Přidala jsem foto brambor, nastrouhaných na tomto struhadle. Na starší fotce jsou nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle. Hello, tobě díky za tip na další využití, cibuli jsem nezkoušela. Já na tom nejvíce strouhám mrkev do zeleninových salátů a na ozdobu. Taky se dá ředkev, červená řepa, okurky, vypadá to hezky.
22. 10. 2009 00:30
Mám velmi podobné struhadlo a používám ho, když chci nakrájet na velmi jemno cibuli. Oloupanou cibuli držíte za "kořínky" a od místa, kde byla nať strouháte a padají pidikostičky. Jinak Jani, až si budeš kupovat ten lívanečník, dej pozor, aby měl vysoký okraj (dá se sehnat i výška 2 cm), z obyč lívanečníku při pečení vytéká a prská olej.
21. 10. 2009 18:43
Tak tohle struhadlo od Merylas mám doma už déle jak 15 let a taky jsem ho ještě nepoužila . Bylo v balíčku s originál V-krouhačem od Börnera - ten používám často. Alespoň teď vím, na co to je
21. 10. 2009 14:29
něco jsem našla tady http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=277
21. 10. 2009 13:36
Jani Tomková, já nic takového neznám, jak jsem se začetla, tak jsem v první chvíli myslela, že sháníš nějaký hudební nástroj Já mám jen takové struhadlo, koupila jsem ho před rokem na Gastro festivalu v Ostravě a od té doby jsem ho nikde neviděla. Foto přidám k receptu Většinou ale brambory strouhám na hrubém slzičkovém struhadle.
21. 10. 2009 12:56
Chtěla bych Vás tady poprosit, kdyby jste věděly o nástroji, kterému se říká mandolína, o nějaké informace. je to strojek, který pro přípravu röstů a dělá z brambor takové dlouhé tenké hranolky. něšjak se k němu nemůžu dopídit Prosím o info na mail.: janca.tomca@seznam.cz
Moc moc děkuji. J. Tomková
Moc moc děkuji. J. Tomková
27. 5. 2009 13:49
Merylas, tyhle placičky dělám už léta občas také a také v lívanečníku. Mám je moc ráda, protože mají tu pravou bramborovou chuť jako hranolky Máme je rádi i ke špenátu, stejně jako klasické bramboráky. Jani, i na normální pánvi se dají smažit, jen se musí tvarovat okraje, ať nejsou moc roztřepené. Zkoušela jsem je i bez škrobové moučky a těsto drželo pohromadě i tak, jen ho nesmí být příliš slabá vrstva.Bodík
27. 5. 2009 12:33
Tak to jsem taky objevila teprve dnes. Vypadá to super, horší je, že nemám ten lívanečník. No, chtěla bych všechno a místa je málo, ale už bych lívanečník určitě využila víckrát, kdybych ho měla. Dobrý nápad +
4. 1. 2009 16:44
Jiřinko, já jsem je dělala na lívanečníku a měla jsem v něm trochu víc oleje. Smažila jsem pozvolna z obou stran do zlatavé barvy a Do té fritézy by se to dávalo, když by si někdo připravil jen ten polotovar, jak je psáno v receptu a zmrazil je
4. 1. 2009 16:22
To se musí ještě dávat do friťáku nebo stačí smažit.
30. 12. 2008 20:34
Tak to se mi moc líbí.Určitě by se hodily i jako příloha ke směsi.Už jsem je chutnala a byly výborný.Dávám za 1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Další recepty
Tématické fráze: rosti bramborové resty jak připravit bramborové resty bramborové placičky bramborove rasty recept bramborove resty rosti recept recept na bramboráky rösti hash brown recept bramborové resti bramborové rasti recept rosti rösti ze syrových brambor bramborové resty recept recept na rösti resti hash brown recept na švýcarské rosti resty recept bramborové roesti
Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, škrob
Bramborové placičky - rosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/06G
16 názorů