jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Falešná marcipánová hmota - v DP

Falešná marcipánová hmota - v DP
konečný vzhled
nahoru
Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP Falešná marcipánová hmota - v DP
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

500g cukru moučka
250g sušeného polotučného mléka
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
1 lžička mandlového aroma
6-8 lžic vody (podle velikosti)

0,5cm plátek ztuženého tuku (IVA,OMEGA)

Postup přípravy receptu

Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání - každá pekárna má jinak, u mé je to program 7 - Těsto, kde nechávám také mísit a kynout kynutá těsta určená na pečení mimo pekárnu... Program necháme běžet cca 10min., občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10min. máme hmotu promísenou do základní konzistence, vyndáme na pracovní desku a ještě prohněteme (namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy - tuk dá hmotě trochu lesku, nevypadá tak "unaveně a šedě" :)

Poté již zpracováváme jako u jiných receptů - obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.

Poznámka

Před pár měsíci jsem začala s pečením dortů a stále jsem "rvala" a hnětla v ruce, což je docela fuška, hlavně zkraje je to docela namáhavé, lepí se vše a je poměrně nepořádek....časem jsem na různých stránkách narazila na usnadnění pomocí pekárny a musím velmi pochválit - je to rychlé, čisté a bezbolestné :)

S vodou opatrně, raději postupně přidávat než to přehnat a pak zahušťovat :)

hmota vychází z receptu Hanahcotton, Haničko díky :)

Autor Autor: (Ivana)
Datum vložení Datum vložení:
26 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Falešná marcipánová hmota - v DP"

autor: Veru (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2014 09:25:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem pekla dort velice narychlo a jelikož jsem neměla čas objednat potahové hmoty, ma které jsem zvyklá, tak jsem si koupila marcipán balený v obchodě..Do rána se mi marcipán na dortu úplně roztekl..smajliksmajlikRozhodla jsem se vyzkoušet Váš recept, seškrábala jsem rozteklý marcipán a díky bohu mi ten Váš zachránil celý dort. Pekrfektní!

autor: dexulka
vloženo: 24.04.2014 14:57:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc za recept,používám,když je třeba potahová hmota smajlik

autor: isindy
vloženo: 16.04.2014 17:44:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

janatka: smajliksmajliksmajlik dík za foto, hezky jste si hrály smajlik

autor: isindy
vloženo: 16.04.2014 17:44:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katule: omlouvám se, že reaguji až nyní, nějak mi váš dotaz unikl... hmota vydrží v lednici klidně měsíc, před zpracováním zase nahřejte krátce v MW (20-30vteřin) a propracujte do vláčnosti. Pokud uděláte postavičky týden předem, tak ztvrdnou, ozdoby dělané 1-2 dny dopředu jsou sice tvrdší, ale zuby nelámou smajlik

autor: janatka
vloženo: 16.04.2014 11:46:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak nějak jsem tomu nemohla uvěřit,že by se to dalo i DP uhníst.Byla jsem mile překvapená,konečně se mi to povedlo,tak jak jsem chtěla.Krásně se s ní pracovalo.Nevím jestli jsi měla stejné množství,ale u nás to ochutnáváním ztratila na váze,děcka chodily a uždibovaly.;-Jeden den jsem vyzkoušela rozválet a zbytek šel do lednice na druhý den.Nechala jsem povolit přes noc a propracovala jsem to,aby se dala válet a krásně jsme si s dcerou pohrály.smajliksmajlikUrčitě budu dělat i nadále,vůbec to nic není!!!!!!

autor: katule (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2014 22:30:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,
chci se zeptat jak doho vydrží udělaný.... mužu si ho nachystat třeba týden před pečením? a Postavičky jak zaschnou dají se pak sníst jako -marcipánové růžičky nebo to stvrdne na kámen. Mám v plánu ho vyzkoušet nemám pekárnu ale hntací robot předpokládám stejný výsledek. Děkuji

autor: isindy
vloženo: 30.12.2013 18:52:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Natálie: nejsem ted doma a z hlavy objem netuším, ale forma má průměr cca 24cm, výšku asi 8cm.

autor: Natálie (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.12.2013 18:37:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli steto vaší davky potahnu cely jeden dort velikosti formy 1,5l. předem děkuji za odpověď na nataliestrnadova@seznam.cz

autor: isindy
vloženo: 03.12.2013 14:41:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikola S.K.: zdravím...opravdu stojí tolik

autor: Nikola S.K. (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2013 14:15:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Nikdy jsem nepoužila sušené mléko ani jsem nevěděla, jak to vypadá.Našla jsem ho v Kauflandu za víc jak 80kč myslím že zrovna 400g. Myslela jsem, že je to levnějšísmajlik kupujete někdo levnější, nebo to opravdu stojí tolik.
Děkuji Nikola S.K.smajlik

autor: isindy
vloženo: 18.11.2013 15:44:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Niky: můžete, je to jen o Vaší chuti....smajlik

autor: Niky (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.11.2013 15:39:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu místo mandlového aroma použít rumové aroma?smajliksmajlik

autor: eva h. (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2013 13:03:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajici recept,skvele se s nim pracovalo a to jsem delala potazeny dort poprve.a vyborny je ten typ se ztuzenym tukem,s nim se s tim pracovalo uplne samo.opravdu diky, takhle mela dcera k druhym narozeninam hezky dort.smajliksmajliksmajlik

autor: Baruše (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.08.2013 17:46:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojda,tak jsem vyzkoušela marcipan podle tohoto receptu.. Vse tak jak je popsano,ale silene se mi lepismajlik,tak naprosto nevim v cem je chyba.... Dala jsem to trochu dohromadysmajlik a na chvili chladit tak uvidim co z toho budu mit pote...Protoze jinak si absolutne nevim rady smajlik nu coz,nebojim se experimentu,tak kdby tenhle nebyl dobry na potazeni,pouziju na ozdoby a neco holt zustane k snedkusmajlik a udelam novy smajlik (respektive se o to pokusim smajlik)

autor: isindy
vloženo: 01.06.2013 11:47:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenka: tak to jsem ráda, že se zadařilosmajlik není na tom opravdu nic složitého smajlikyes:

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2013 07:34:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,já antitalent na pečenísmajlik jsem z hrůzou šla do vaší hmoty.A výsledek ,no sama sem nestačila valit oči SUPERsmajlik.když sem své dortové dílo všem ukázala koukali nějak taktosmajlik.Takže když jsem to zmákla já zmákne to každej.Nadšení naší 13 leté slečny z dortu je neskutečnésmajliksmajlik.Díky vám všem Lenkasmajlik

autor: isindy
vloženo: 19.05.2013 19:50:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

macminka: ne, nemá se lepit...musí být jak modelína....

autor: macminka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2013 10:11:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isindy: děkuji, ještě se chci zeptat, zda směs má vždy jakoby "lepit" díky smajlik

autor: isindy
vloženo: 19.05.2013 08:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

macminka: zřejmě větší mnžství vody...i půllžička navíc způsobí kalamitu smajlik je otřeba zahustit další směsí cukru a mléka v poměru 2:1, zapracovat do směsi

autor: macminka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2013 21:46:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem vyzkoušela recept, chutná perfektně, ale jaksi mi to teče. Poradíte čím to napravit? Děkuji smajlik

autor: isindy
vloženo: 18.05.2013 08:33:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tooli: to jsem ráda smajlik

autor: tooli
vloženo: 17.05.2013 23:22:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, dnes jsem vyzkoušela váš marcipán, místo v pekárně, kterou nemám jsem se do toho pustila ručně. Musím říct, že jsem se u toho docela zapotila, ale dopadlo to navýbornou. Odteď už jen váš recept.

autor: Áňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2013 17:31:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj, děkuji za skvělí recept, udělala jsem si ji den předem, jelikož byla jako kánem smajlik tak jsem ji dala na chviklu do mikrovlnky, takle krasne se mi dort a figurky jeste nedělali smajlik máte za mě smajliksmajliksmajlik

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.02.2013 10:53:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj. Včera jsem dělala také poprvé marcipán. Míchala jsem ručním hnětačem, nic moc. Pak jsem to dala do robotu a řikala jsem si ,at to dopadne jak chce. A super . Během 5 minut bylo umichané. Jenže jsem tam přidala o 3 kapky vice vody ,aby to bylo lepší a ejhle ,mela jsem o vic jak půl hodiny větši práci ,abych to dala dohromad, bylo to řídké. Jsem zvedavá co mi z toho pujde dělat . Ted jdu zkusit svoje prvni kytky. Zkusim si namáčet ruce a po kouskach obarvit a nějak prohnist. Tak uvidím . Marcela

autor: isindy
vloženo: 31.01.2013 19:41:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kveta28: díky smajlik

autor: kveta28
vloženo: 31.01.2013 18:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Opravdu super recept ještě lepší jak kupované

autor: lolittka
vloženo: 13.11.2012 09:45:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat kolik gramu ma jiz udelana hmota? Dekuji

autor: Aduš (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.09.2012 20:30:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super recept smajlik

autor: isindy
vloženo: 10.09.2012 06:52:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aduš: pokud chcete jen jednu barvu na celý potah, tak můžete, jen je třeba si promyslet, jak moc sytou batrvu chcete...těžko se to v suché a sypké podobě odhaduje.

autor: Aduš (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.09.2012 13:16:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat jestli do DP se dá přidat i práškové barvivo aby měl marzipán jinou barvu ?

autor: isindy
vloženo: 05.06.2012 06:35:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dooga: Vašku, ty jsi machr....dík za vyzkoušení, ten dort nemá chybu smajliksmajlik

vloženo: 03.06.2012 19:37:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dooga:dort se ti krásně povedlsmajliksmajliksmajlik

autor: Dooga
vloženo: 03.06.2012 19:32:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem se dokopal k jejímu vyzkoušení. No výsledek - PARÁDA. Příprava téměř bez práce - pekárna maká za mě. A chuťově výborná. mohu doporučit.smajlik Přidám i foto.smajlik

autor: mia2404
vloženo: 15.02.2012 18:09:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isindy:si milá a ešte raz dakujem smajlik

autor: isindy
vloženo: 15.02.2012 18:05:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mia2404:na první pokus super práce...smajlik hmotu je potřeba opravdu důkladně propracovat, nechávám ji pak v igelitu ještě chvíli rozležet, znovu propracuji...pokud s ní pak nepracuji hned, je třeba ji zahřát lehce v MWT a mokrýma rukama opět prohníst...a pokud s ní pracuji, je mimo igelit vždy jen kus, se kterým pracuji, ostatní přikryté....držím palce na další pokus smajlik

autor: mia2404
vloženo: 15.02.2012 17:38:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

srettka: dakujem za radu , uvidím piatok ešte raz vyskúšam smajlik

autor: srettka
vloženo: 15.02.2012 17:33:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mia2404:nemela jsi jej vic zaschlej? vysychanim ztraci pruznost. je treba si jej nahrat v mikrovlne a namastit ruce. me to zlobi, kdyz to prave rychleji vysycha. nedelam sice s mlecnym marcikem, ale hmoty jsou si vice mene podobne.

autor: mia2404
vloženo: 15.02.2012 17:20:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isindy:pridám sem fotku vidiet tam ako sa mi láme marcipán ,robila som prvý krát možno že som niekde urobila chybu neviem

autor: isindy
vloženo: 15.02.2012 17:14:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mia2404: nechápu kde na spodku smajlik marcipán je potřeba po základním promísení v DP pořádně hrohníst ještě rukama a pak je vláčný a pružný a nic se neláme smajlik

autor: mia2404
vloženo: 15.02.2012 16:10:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skúšala som marcipánovú hmotu , všetko sa podarilo len na spodku torty sa mi začal lámat marcipán smajlik, neviete mi poradit prosííím

autor: isindy
vloženo: 04.02.2012 22:09:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

memulina: to jsem velmi ráda, děkuji smajlik

autor: memulina
vloženo: 04.02.2012 14:51:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dlouho hledám nějaky recept na marcipán a tenhle mě vážně zaujal. Vzhledem k tomu, že mám DP, zkusila jsem a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená výsledkem. Prostě se to povedlo! smajlik

autor: isindy
vloženo: 02.02.2012 17:59:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina: to mě moc těší, díky za komentář smajliksmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2012 11:01:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem recept vyzkoušela a marcipán je výborný.. smajliksmajlik takže můžu jen doporučit. Byl to můj první marcipán co jsem kdy dělala a povedl se na jedničku. smajlik

autor: isindy
vloženo: 11.01.2012 19:14:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

gurtlerova: dobrý večer, vzhledem k tomu, že celá dávka hmoty je na celý dort i s ozdobami, je většinou potřeba více barev...navíc těžko odhadnete potřebu barvy a její sytosti...takže rozhodně nedoporučuji smajlik

autor: gurtlerova
vloženo: 11.01.2012 18:48:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli se hmota nedá obarvit už při přidávání přísad, protože to dobarvování potom mi teda moc nejde :(, jsou tam jakoby fleky, ruce mám, s prominutím, barevný jak dobytek smajlik, to bych měla tedy asi stejně.. jak to děláte?? Pekárnu nemám..skrz rukavice nic moc a stejně to nehtama prorvu..smajlik děkuji za radu..

autor: marcelka-x
vloženo: 06.12.2011 09:52:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho mi takto připravený marcipán vydrží? Díky mocsmajlik

autor: isindy
vloženo: 25.06.2011 13:22:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PavlinaK.: je mi líto, že se ti to nevyvedlo smajlik, rozhodně bylo moc vody...zřejmě máš hlubší lžíce než používám já a ono v tomto případě i malinké množství udělá velkou změnu. Zahustění jen cukrem není myslím dostačující, chce to poměr 2:1 cukr a sušené mléko. Pokud by ses odhodlala k 2.pokusu, zkus dát třeba jen 6 lžič pro začátek, přidat se může vždycky...smajlik

nedávno se mi stalo něco podobného, pod malým proudem vody jsem lžíce naplnila vodou "do kopečka", prostě moc plné, ne jen rovné...a i ta malá změna znamenala mazlavou řídkou hmotu....chce to prostě vyzkoušet a s vodou raději postupně a opatrně

autor: PavlinaK.
vloženo: 24.06.2011 16:36:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rozhodla jsem se udělat tuto hmotu a jsem z ní úplně hotová. Vše dělám dle receptu, ale těsto je řídké a strašně lepkavé ... už sem přidala další skoro půl kila cukru, ale pořád žádná změna. Už nevím co s tím...asi to budu muset vyhodit smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 10.04.2011 18:07:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kája: hmotu válečkem vyválíš a optrně přeneseš buď oběma rukama nebo přes váleček na dort, popotahováním a postupným urovnáváním vytvaruješ a pak uhladíš - existují profi hladítka, ale stačí na to třeba rovná cukrářská stěrka na krém...dělám to přes čistý pečicí papír...těžko popsat, určitě lépe vidět, třeba na youtube budou nějaká videa...smajlik prasklinu nevyhladíš, tu musíš zamaskovat nějakou ozdobou smajlik

autor: Kája (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2011 13:56:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat, když se potáhne marcipánová hmota na dort a chci ji vyhladit, nebo pokud praskne, čím se vyhladí, nějakým válečkem? Jak docílíte krásně nataženého marcipánového těsta na dortový korpus?smajlikwww.toprecepty.cz

autor: isindy
vloženo: 08.04.2011 20:04:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lída : šlehač bych nepoužívala, raději tedy od základu růčo-fůčo smajlik sesypat do mísy, přidat med a aroma a vodu postupně zapracovávat...bude se to zpočátku drolit, tak lepit...ale vydržet smajlikchce to hňahňat a hňahňat smajliksmajlik

autor: Lída (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.04.2011 18:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept perfekt - ale já nemám pekárnu. Můžu na promísení směsi použít šlehač a zbytek dodělat růčo-fůčo? Chci udělat vnoučatům narozeninový dort trochu jiný, než jsou zvyklé.

autor: isindy
vloženo: 03.03.2011 22:24:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenko, nemáš zač děkovat smajlik - dort se ti povedl nádherně smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.03.2011 19:40:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chcela by som poďakovať autorke za tento recept, ale hlavne za všetky rady, ktoré mi poskytla pri výrobe falošného marcipánu. Bez jej rád by som to asi nezvládla. ĎAKUJEM!

autor: Salatka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2011 14:04:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za odpověď,příště tedy zkusím s tím tukem.Ale je fajn, když se může práce přenechat strojům.

autor: isindy
vloženo: 01.03.2011 20:02:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Salatko, já dávám jen 2 lžíce medu a 8 lžic vody do pekárny, zprvu je to opravdu sypké, ale 10 min na základní prohnětení stačí. Mám pekárnu z Tesca, nějaký no-name, žádná výkonná potvora, ale utáhne to v pohodě...když pak dám na vál, je to tuhé, to ano, pak už jen namáčet ruce a hňácat a hňácat....odhaduji, že tak zapracuji ještě tak 2 lžíce vody (odhadem) - aby se to lépe dělalo, tak rozdělím na 1/3 a hnětu postupně 3 kusy, nakonec promačkám dohromady...a ten tuk tomu dá také tu vláčnost - chuťově není vůbec cítit...hmota se mi nelepí ani neláme. Je jak modelína. Pokud nezpracujete hned na dort, tak samozřejmě trochu ztuhne - tak stačí nahřát a mokrýma rukama zase zpracovat.
ale hlavně, že se nakonec povedlo a chutnalo smajlik časem to určitě vychytáte....smajlik

autor: Salatka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2011 19:52:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,recept jsem vyzkoušela. Když se to ze začátku v pekárně míchalo, nechtěla sem věřit, že se to promísí do požadované hmoty. Ale během těch 10min. se to opravdu promísilo. Jen jsem to musela po těch 10min. vypnout, protože to pekárna nemohla utáhnout (Domo B-3650) Hmotu jsem chtěla prohníst v rukách, ale byla hrozně tuhá. Musel se do toho pustit manžel. Dala jsem asi 6 lžic kukuřično-ječného sirupu a 8 lžic vody. Nepoužívala jsem tuk, ale vodu, aby se těsto nelepilo na ruce, při hnětení na vále. Myslíte, že proto byla hmota tolik tuhá? Myslíte, že bych mohla přidat více vody při mísení v pekárně? Hmota při následném válení rychle tuhla a musela jsem si ji nahřívat v mikrovlnné troubě. Při tvarování v ohybech praskala. Finální potažený dort a aplikace na něm se, ale zdařila a sklidila obdiv jak oku, tak jazýčku. Děkuji za rady.

autor: isindy
vloženo: 26.02.2011 19:39:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenko, žádný stres, kdyby cokoli, jsem na skype nebo taky...piš, poradím, co budu umět smajlik a neboj se toho, nic to není....je to vlastně hraní si jako ve školce s modelínou smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.02.2011 19:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ďakujem ti pekne, neviem, ako to dopadne, budem v strese...tak to vidím na jednoduché zdobenie...

autor: isindy
vloženo: 26.02.2011 19:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenko, nerozpustím, jen ho nechám změknout a postupně si na ruce napatlám kousek a zapracuji, když tu hmotu po vyndání z pekárny ještě dodělávám...tak 1/2 padne na první zpracování, zbytek když potom zapracovávám barvy smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 26.02.2011 19:28:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím, hore v surovinách uvádzaš - 1 cm plátek stuženého tuku.
Celý 1 cm plátok rozpustíš, s tým si natieraš ruky, spotrebuješ všetko? Alebo? Ďakujem!

autor: isindy
vloženo: 14.01.2011 14:10:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boubelindo, místo javorového sirupu klidně jen med (úplně nejlepší je pšeničný sirup, ale ten je k dostání jen ve speciálkách se zdravou výživou a ne každý ji má v dosahu). Já tedy volím kompromis a dávám napůl med a napůl javorový sirup - ale jak říkám, klidně jen med.

a ten tuk - on se ten 1cm postupně do těsta zapracuje, ale až nakonec, nedávám ho tam hned zpočátku smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 14.01.2011 13:56:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

isahu zajímalo by mě, zda jde nahradit javorový sirup něčím jiným? smajlik pochopila jsem to správně... tou omegou si jen pomažeme ruce, nedáváme ji do hmoty? Já jen, že jsem už četla marcipán, kde tam dávali tuk, tak jen se ptám. díkysmajlik

autor: isindy
vloženo: 27.12.2010 22:40:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janco, určitě ji využiješ ji jinak smajlik....já už si bez ní přípravu kynutého těsta na cokoli nedovedu představit smajlik sice v ní nepeču smajliksmajlik, ale na škvarky a marmeládu je taky vynikající pomocník smajlik

vloženo: 27.12.2010 22:37:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už dlouho jsem přemýšlela o koupení domácí pekárny, ale až tenhle recept mě opravdu přesvědčil smajlik Ráda zdobím dorty marcipánovou hmotou, ale přesně jak píšeš ty, tak je to pracné smajlik Moc děkuji za radu smajlik

vloženo: 12.12.2010 21:33:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irenko ani bělobou doma udělanou marcipánovou hmotu pořádně nevybělíš...to bys jí musela dát kýbl smajlik....ale dá se ještě koupit
Roll Decor Icing,Pasta Dama,White Icing - ten mám vyzkoušený...a všechny tyto hmoty jsou opravdu bílé smajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 12.12.2010 21:18:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu díkysmajlik

autor: isindy
vloženo: 12.12.2010 21:04:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrenko, tato je spíše jako slonová kost, sněhově bílá rozhodně není (ten odstín dělá to sušené mléko)...ty čistě bílé, to bývá koupený Wilton a pod. Vím, že existuje cosi jako běloba, ale nemám vyzkoušené, většinou používám dále barvy, takže toto slonové zbarvení mi nevadí.

autor: Irrena
vloženo: 12.12.2010 20:55:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Isahu perfektnísmajlikChci se zeptat je ta hmota krásně bílá.Některé dorty co jsou tady mají takový krásný sněhobílý potah, nebo to se tam dává ještě nějaká bílá barvasmajlik

autor: Sarovka
vloženo: 12.12.2010 18:51:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super vychytávkasmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 12.12.2010 18:30:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chválím smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

čím lepit marcipánové ozdoby marcipanová hmota na dorty marcipanove tvoreni marcipánové figurky marcipánová hmota pasta dama top falešná marcipánová hmota recept obarvení marcipánové hmoty marcipánové těsto marcipánová hmota recept domácí marcipánová hmota recept na marcipánovou hmotu výroba marcipánových figurek marcipánové figurky postup marcipánové těsto recept marcipánová hmota recept jednoduchy hmota na potažení dortu marcipánová hmota výroba marcipánová hmota na potažení potažení dortu marcipánem video marcipán z pekárny marcipánová modelína marcipánová hmota falešná čím lepit ozdoby na dort marcipán z domácí pekárny domácí marcipánové figurky marcipánová hmota z domácí pekárny marcipán recept na potažení dortu marcipánové figurky výroba výroba marcipánových ozdob na dort marcipánová hmota na dort jak udělat malinké marcipánové růžičky falešná marcipánová hmota jak a čím vyhladit marcipán na dortu čím lepit marcipán marcipanova hmota na potazeni dortu recepty marcipánová hmota marcipánová hmota v pekárně marcipánová hmota recept video recept nejlepší marcipánová hmota recept marcipánové figurky recept vyroba marcipanove hmoty




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz