Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2012 18:48
Dooga: tys mi ale udělal radost, Vašíku
2. 1. 2012 18:01
Dělal jsem na Silvestra pro celou společnost. Všichni jednohlasně prohlásili, že lepší nejedli. Takže každý posílá bod - tudíž +15 bodů.
16. 1. 2011 10:59
slint
2. 1. 2011 00:52
Kolínko mě naučil jíst až manžel, u nás doma nemělo tradici... Ale je skvělé, šťavnaté a přitom docela libové masíčko, které milujeme hlavně právě v kombinaci se zázvorem, cibulí a česnekem. Myslím, že velmi podobnou marinádu jsem dělávala a sama jsem si kdysi dávno vymyslela její poměry - musím nahlédnout do mých zápisků a buď ji znovu vytáhnout, nebo vyzkoušet tuto Ivanky... Já jsem koleno letos o svátcích nedělala, pořád jsme jedli někde po návštěvách, ale dostala jsem na něj ohromnou chuť...i díky těm skvělým obrázkům...
1. 1. 2011 16:41
Pri takýchto fotkách zabúdam na zásady zdravej výživy...
1. 1. 2011 16:35
petrželko, tak to je báječné jsem moc ráda, že jsem vám mohla pomoci k dobrému obídku hned 1. den nového roku
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
1. 1. 2011 16:01
Isahu,dnes jsem měla koleno v plánu,ale jen uvařené.Ráno nakouknu a fíííha,zkusím ho i upéct,tak jak popisuješ.Moc nám chutnalo,jestli nevadí,přidám fotečky
1. 1. 2011 12:11
Isi, pokusím se vyfotit, mizí to ještě před Novorční polívkou..., no jo bodík máš, tak ještě budu muset svoji porcičku bránit tělem a namířit objektiv
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím )
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím )
1. 1. 2011 11:41
Ivi, posílám bodík, koleno vypadá skvěle. Už jsem také zkoušela různé úpravy, ale ještě prubnu 3. variantu. S marinádou vložím do PH a pak ho šoupnu pod gril.
31. 12. 2010 19:47
Isahu, to je jednoznacne na bodik. Mimochodem nemas novy fotak???/. Nadherne fotky....
31. 12. 2010 19:37
Jé my to měli včera a předevčírem na oběd a chlapi se nemohli doprat,tak jim to chutnalo.Je to naše delikatesa
31. 12. 2010 19:34
Isahu, tak to vidím na velkou dobrůtku, která se na tento den obvzlášť hodíale i jinak. Dávám ti s chutí 6.bod
31. 12. 2010 19:22
Vy mi dáváte, já ji dělám pokaždé jinak, ale dobrá je např. 4 lžíce oleje, cca 2 lžičky staročeského koření / to je jedna z mála kupovaných směsí, které používám a na vepřové je vynikající /, 100 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekaná petrželka, tymián, libeček, kdo má rád, může přidat pepř nebo chilli, ale staročeské koření je docela pikantní, nám to stačí. Je to jen orientační, dělám od oka, např česnek - teď, co ho kupuji na Farmářských trzích - je opravdu česnek jak má být, čínského bych asi dala víc. Zkrátka každý podle chuti
31. 12. 2010 19:19
jééžiš mňáám,asi sním monitor
31. 12. 2010 19:10
maris, jakou máš marinádu? ráda vyzkouším
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 27 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 56 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 5 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 5 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Silvestrovský ovar z vepřového kolene: Jemnou chuť a typickou vůni ovlivní teplota vody a použití správného koření
Co měla na talíři bájná kněžna Libuše? Zvěřinu pečenou na otevřeném ohništi i kaši slazenou lesním medem
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené
Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
50 názorů