Vepřové koleno na pivě

toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 7 názorů

59

Suroviny

3 vepřová kolena
500 ml černého piva
15 stroužků česneku
4 cibule
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý celý
bobkový list
kmín
300 ml vody na podlití
instantní jíška tmavá nebo chlebová , střídka na zahuštění šťávy,
mletý černý pepř
sůl
hořčice
čerstvý strouhaný křen
provázek
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený na jemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.

  2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a do křupava.

  3. Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.

  4. Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno na pivě

  • Petr Petr (neregistrovaný)

    pravě je ve výrobě ještě pul hodky podle vůně bude vyníkající

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Dovolím si přidat foto. Koleno je vynikající!!!:-)

    Odpovědět

  • bobtayl bobtayl(neregistrovaný)

    Vepřová kolena dělám často,ale ted jsem to udělal podle tohoto receptu na šedesátinách mé kamarádky a nemělo to chybu. Jen jsem pozoroval,jak si všichni mlaskaj. Opravdu skvělí.

    Odpovědět

  • HD 2 HD 2(neregistrovaný)

    že já pitomec ten recept četl. Večer jsem měl jít s kamarády na pivo, to kolínko jsem si chtěl udělat na večeři jako "základ" pro konzumaci alkoholu. Koleno jsem upekl, ochutnal - CELÉ jsem ho sežral. Pak mi bylo těžko a večer jsem nikam nešel. Za psaní takových receptů by měli autory odstřihnouz od netu:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hani, to je nádhera! Kolínko, jako malované, koukám, že na černém pivku, tak uvidím, to moje je půl na půl světlé i tmavé;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    To známe:-p HankoPu, díky za připomenutí, to se zase bude ten můj olizovat:-p My doma máme s bramborem a čerstvým křenem:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vepřové koleno, to je prostě velká pochoutka:yes: na černém pivu jsem ho ještě nedělala a je fakt výnorný:yes::yes::yes: my ho máme nejradši jen tak s chlebem a pivem:yes::yes::-D +

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: koleno na černem pivu vepřové koleno pečené na pivě grilovane koleno podle pohlreicha koleno recept recept na vynikající grilovaná kolena naložené pečené koleno na pivu recepty z vepřového kolena jak naložit koleno uzené koleno na pivu koleno na cernem pive uzene pecene koleno na cernem pivu recept recept koleno pečené koleno na pivě pohlreich recept na koleno pečené koleno bez kosti nejlepší pečené vepřové koleno marinované vykoštěné koleno pečené vepřové koleno s kostí jak se peče vepřové koleno vařené koleno

Zapomněl/a jsem heslo