Vepřové koleno na pivě

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 7 názorů

Vepřové koleno na pivě
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

3 vepřová kolena
500 ml černého piva
15 stroužků česneku
4 cibule
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý celý
bobkový list
kmín
300 ml vody na podlití
instantní jíška tmavá nebo chlebová , střídka na zahuštění šťávy,
mletý černý pepř
sůl
hořčice
čerstvý strouhaný křen
provázek
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený na jemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.

  2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a do křupava.

  3. Veškerou šťávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.

  4. Prokrojené koleno podáváme se šťávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno na pivě

  • Petr Petr (neregistrovaný)

    pravě je ve výrobě ještě pul hodky podle vůně bude vyníkající

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Dovolím si přidat foto. Koleno je vynikající!!!:-)

    Odpovědět

  • bobtayl bobtayl(neregistrovaný)

    Vepřová kolena dělám často,ale ted jsem to udělal podle tohoto receptu na šedesátinách mé kamarádky a nemělo to chybu. Jen jsem pozoroval,jak si všichni mlaskaj. Opravdu skvělí.

    Odpovědět

  • HD 2 HD 2(neregistrovaný)

    že já pitomec ten recept četl. Večer jsem měl jít s kamarády na pivo, to kolínko jsem si chtěl udělat na večeři jako "základ" pro konzumaci alkoholu. Koleno jsem upekl, ochutnal - CELÉ jsem ho sežral. Pak mi bylo těžko a večer jsem nikam nešel. Za psaní takových receptů by měli autory odstřihnouz od netu:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hani, to je nádhera! Kolínko, jako malované, koukám, že na černém pivku, tak uvidím, to moje je půl na půl světlé i tmavé;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    To známe:-p HankoPu, díky za připomenutí, to se zase bude ten můj olizovat:-p My doma máme s bramborem a čerstvým křenem:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vepřové koleno, to je prostě velká pochoutka:yes: na černém pivu jsem ho ještě nedělala a je fakt výnorný:yes::yes::yes: my ho máme nejradši jen tak s chlebem a pivem:yes::yes::-D +

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo