

Pečená roláda z vepřového kolena na černém pivě
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- 5 ks cibule (větších)
- 20 dkg anglické slaniny
- hořčice kremžská
- sůl
- pepř
- 1 láhev černého piva
Postup přípravy receptu
Vepřové koleno si řádně vykostíme (já už kupuji rovnou vykoštěné) a rozložíme si ho na stůl, aby nám vznikla placka.
Osolíme, opepříme, pomažeme kremžskou hořcicí a poklademe anglickou slaninou.
Koleno řádně zabalíme do rolády a můžeme svázat kuchyňskou nití nebo špejlema.
Do pekáčku, kde budeme dělat koleno, nakrájíme cibule na plátky - nedáváme tuk, koleno si ho dost pustí samo. Cibuli dáme do pekáčku. Na ni položíme zabalené koleno a polejeme černým pivem.
Vložíme do trouby kterou si předehřejeme na 180°C.
Nejdříve koleno pečeme přikryté a po hodině odkryjeme a dopečeme. Během pečení koleno poléváme výpekem. Koleno podáváme se zelím a knedlíkem nebo s bramborami. Přeji Vám dobrou chuť:).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená roláda z vepřového kolena na černém pivě
-
Paráda!!
-
Jituš - do se ani nedivím
-
Dana61: Je pravda, že hned jak se vyndá z trouby je hned snězená!
Přítel ji má rád i za studena jenom s chlebem
-
Jituš - pečená koleno-roláda je bašta a vidím, že jsi ani nestihla vyfotit upečenou
-
Vepřovému kolenu nikdy neodolám
+
-