

Pečené vepřové koleno
Suroviny
- syrová vepřová kolena
- česnek
- černé pivo
- ostrý kečup
- sojová omáčka
- worchesterová omáčka
- solamyl
- med
- bobkový list
- celý černý pepř
- nové koření
- jalovec
- koření gyros
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu.
Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu,worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře,koření gyros a solí. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen.
Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.
Poznámka
Převzato a vyzkoušeno ze stránek www.bydleniprokazdeho.cz
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 19 771 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pečené vepřové koleno
-
Soňa: pomer ingredienci je ve videoreceptu
-
Výborný recept děkuji za inspiraci.
Jelikož se nikdy nedržím receptu a některé ingredience mi chyběly, udělala jsem si kolena podle Vás po svémolizujeme se ještě teď a abych Vám tu nerušila konverzaci receptem zadám ho na svou zeď. Děkuji za nápad a přeji šťastný a spokojený Nový rok 2018
-
Jaký je prosim poměr surovin na marinadu? Děkuji
-
Bylo to moje prvni koleno a moooooc se povedlo. Diky za super recept.
-
To muže být mňamka,zajímavé ingredience,postup,koření.O víkendu jdu na to a pak zhodnotím!
-
Velká převeliká mňamka, doporučím ji všem svým známým
-
Uvařeno,zapeceno a snězeno ,jestě teď se tu line vůně
-
Teď jsme s manželem dojedli, bylo vynikající!
dekuji za recept. Budu s nim dále ohromovat.
-
Moc dobré.
A vlastně i rychlé, protože ráno jsem uvařila v papiňáku a pak jen upekla při "programu" rychlovzduch a gril.
-
Koleno se mi moc povedlo. Vynechala jsem med, ale i tak bylo výborné a sklidilo úspěch.
-
blahutovjan z jaderné elektrárny: pokud něčemu nerozumím, necpu to sem. Papričky totiž obsahuji KAPSAICIN
-
marketule:Kolegyně blíženkyně, koleno přes kůži nakrojím kolem dokola až ke kosti, potřu pln. hořčicí , solí a nějakým kořením, nechám dva dny v lednici. Do pekáče nakrájím cibuli, naleju černý pivo a koleno peču přikrytý na 80stupňů cca. 3 hodiny. Peču syrové a odklopím a teplotu přidám až na konci, když je krásně měkké.
-
marketule: Udělala jsem několikrát stejnou zkušenost, až jsem narazila na tenhle recept Víti Cekropse. Vyzkoušejte, koleno je jako dort, a to ještě za kratší dobu, než uvádí autor. http://www.toprecepty.cz/recept/34670-uterni-vepro...
-
Tak ani v odkazu ( v poznámce ) jsem se nedozvěděla " kolik čeho ", komentáře jsem pročetla - proč se má psát Ivulince, není možné, aby to moderátor doplnil k receptu ? Nebo někdo, kdo s úspěchem pekl několikrát a gramáž surovin si pamatuje napsal sem ? Díky
)
-
musím vyzkoušet pečené koleno předem vařené, já ho pekla rovnou za syrova a i po skoro třech hodinách bylo pořád tvrdé, co dělám špatně? Ukládám na vyzkoušení