Pečené vepřové koleno

Herra Kuchař:

Vepřové maso 61 názorů

534
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Suroviny

syrová vepřová kolena
česnek
černé pivo
ostrý kečup
sojová omáčka
worchesterová omáčka
solamyl
med
bobkový list
celý černý pepř
nové koření
jalovec
koření gyros
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme asi hodinu.

  2. Kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu,worchesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, mletého pepře,koření gyros a solí. Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen.

  3. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem.

Poznámka

Převzato a vyzkoušeno ze stránek www.bydleniprokazdeho.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 861 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové koleno

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Koleno se mi moc povedlo. Vynechala jsem med, ale i tak bylo výborné a sklidilo úspěch.:-))

    Odpovědět

  • Marian Hycko Marian Hycko(neregistrovaný)

    blahutovjan z jaderné elektrárny: pokud něčemu nerozumím, necpu to sem. Papričky totiž obsahuji KAPSAICIN

    Odpovědět

  • RudyK RudyK(neregistrovaný)

    marketule:Kolegyně blíženkyně, koleno přes kůži nakrojím kolem dokola až ke kosti, potřu pln. hořčicí , solí a nějakým kořením, nechám dva dny v lednici. Do pekáče nakrájím cibuli, naleju černý pivo a koleno peču přikrytý na 80stupňů cca. 3 hodiny. Peču syrové a odklopím a teplotu přidám až na konci, když je krásně měkké.:-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    marketule: Udělala jsem několikrát stejnou zkušenost, až jsem narazila na tenhle recept Víti Cekropse. Vyzkoušejte, koleno je jako dort, a to ještě za kratší dobu, než uvádí autor. http://www.toprecepty.cz/recept/34670-uterni-vepro...

    Odpovědět

  • mili mili(neregistrovaný)

    Tak ani v odkazu ( v poznámce ) jsem se nedozvěděla " kolik čeho ", komentáře jsem pročetla - proč se má psát Ivulince, není možné, aby to moderátor doplnil k receptu ? Nebo někdo, kdo s úspěchem pekl několikrát a gramáž surovin si pamatuje napsal sem ? Díky:-)))

    Odpovědět

  • marketule marketule

    musím vyzkoušet pečené koleno předem vařené, já ho pekla rovnou za syrova a i po skoro třech hodinách bylo pořád tvrdé, co dělám špatně? Ukládám na vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • blahutovjan z jaderné elektrárny blahutovjan z jaderné elektrárny(neregistrovaný)

    Chutově vynikající,sousedi byli unešeni po moji ochutnávce i ebola.Skvěle vyvcážená chuť,doporučil bych trochu přiostřit papričkami bohatými na kaspicin.:-D

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Vynikající recept,chutnalo všem a bylo uděláno přesně podle receptu.
    Přidej další takové recepty.:yes::-p:-p:-O

    Odpovědět

  • Herra Herra(autorka receptu)

    Laky : já osobně nemám tyto anonymní a rádoby chytré kuchaře ráda. Ale odpovím, proč kečup, gyros,solamyl ..... No protože nám to tak chutná. A Vám Laky radím, přihlaste se, zadejte svůj recept, ostatní posoudí a třeba pochválí,

    Odpovědět

  • Sonya Sonya(neregistrovaná)

    Musím říct že veliká paráda, už jsem udělala 2x a pokaždé to mělo veliký úspěch, jen vynechávám česnek na který máme alergii, ale i tak je to paráda ;-)

    Odpovědět

  • Herra Herra(autorka receptu)

    JARINEC::yes::-8

    Odpovědět

  • JARINEC JARINEC(neregistrovaný)

    JE TO LUXUSANEK TO JE NA ŘAD ZLATE VAŘEČKY!!!!!!!!!!!! :-p:yes::-p:yes::-*:yes::-8:yes::-p

    Odpovědět

  • Qvido Qvido(neregistrovaný)

    Kdysi jsem zkusil vařit koleno v papiňáku, po čtyřiceti minutách (plus deset minut dopískání) jsem vytáhl holé kosti a rozvařené maso. Lepší je podusit nejdřív přiklopené v troubě a pak dopékat. Nezabere to více než dvě a čtvrt, max. dvě a půl hodiny.

    Odpovědět

  • lilipops02 lilipops02(neregistrovaný)

    je to dobre jelikoz je mi 20 tak to skusim upict rodine k male rodinne schuzi.super recept:-O

    Odpovědět

  • Herra Herra(autorka receptu)

    Pepánek: Děkuji za pochvalu. Jo jo, není to zdravé, ale je to žravé!

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo