Pečené koleno s mletým masem

Merylas Kuchař:

Vepřové maso 16 názorů

510

Suroviny

1 zadní koleno - větší
300 - 400 g mletého vepřového masa nebo mix
1 nožka klobásy (párek, cigáro)
1 menší vejce
1 palice česneku
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
1 lžíce oleje
(Koření můžeme použít dle svých zvyklostí, např.)
zabijačkové koření
(Dále potřebujeme alobal a motouz)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme a plát si nožem upravíme do šířky, osolíme, potřeme trochou utřeného česneku.

  2. Do mletého masa dáme vejce, zbytek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, trošku majoránky, promícháme a rozetřeme na plát masa.

  3. Doprostřed dáme nožku klobásy, maso svineme, spíš se dá říci, že strany dáme k sobě a motouzem pevně svážeme.

  4. Rolku potřeme ze všech stran olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáček do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny.

  5. Pak alobal odstraníme, maso se hezky zatáhne, přidáme trochu vody, přikryjeme a dáme do trouby na další 3/4 hodiny.

  6. Pak rozřízneme nahoře rolky motouz a na kůži uděláme mřížku a dáme do trouby dopéct už bez přikrytí.

  7. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby přidáváme horkou vodu. Chutná teplé i studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené koleno s mletým masem

  • jana jana(neregistrovaná)

    Vypadá skvěla, dneska jsem koupila koleno a zítra peču
    <3

    Odpovědět

  • kapka46 kapka46

    dobrý recept pro žroutíky,bude to asi pro více hladových, dala bych si kousek taky::-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mata3636::yes::yes: moje řeč;-):yes: každému,co libo;-):-K

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    marbo - ty naozaj nevieš dôvod? ja ti ho prezradím: lebo im to tak chutí! je na tom niečo nepochopiteľné? veď nech si každý papá to, čo chce. mňa tým neotravujú, teba áno? a určite sa nájde dosť ľudí, ktorý tento rcp vyskúšajú a tiež im bude chutiť. tak načo stále rýpať. ži a nechaj žiť ;-)

    Odpovědět

  • marbo marbo(neregistrovaný)

    hrůza ala babica.. koleno je výborná věc samo o sobě, tak opravdu nevidím důvod proč do něj cpát další maso a jakýsi pochybný párek.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Všem děkuji za milé komentáře:-K O zviditelnění receptu se postaral Jenda, dík za nádherné foto:yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tak já posílám ihned bod,protože to je prostě nádhera:-pa dávám do oblíbených;-)To snad nemůžu ani ted ukázat manželovi:-D:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a vidiet, ze je to vlozene hned po rozbehe topiek...ze to ma tolko bodov...keby si to vlozila teraz, tak mas vacsiu urodu...:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    :-O:-O:-O:-O, keby som len TOTO videla;-( Prave vcera som piekla koleno. Keby som vedela o tomto recepte, urcite by som ho robila podla neho...este aj to mlete maso som mala...jaj to je skodaaaa

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Maruško, tohleto kouká na mě z náhodných, vypadá to luxusně a hodně jedle:yes:

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    skvělé to udělám!!! a zaručeně si šplhnu :-)Tobě samo sebou 1*:-K:-K:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    tetaja, bůčkovou knihu přidám do nových receptů, bude ale bez fota. Receptík mám z časopisu staršího data :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ale áno, pre drevorubačov je to zdravé :))) Marylas, čo myslíš tou "knihou" ?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    :-)) koleno dělám na různé rodinné oslavy a pro návštěvy přátel. K tomu taky bůčkovou roládu nebo tzv. knihu a taky třeba huspeninu. Zdravá výživa to není ani omylem :-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jéééžiši, je to tak energetické, až je to zdravé a maximálne jedlé :)))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo