Cibuláda
Sladko-slaná směs připravená z karamelizované cibule. Karamelizace přemění cibuli na jemně sladkou a chutnou směs s bohatou, komplexní chutí. Používá se jako dochucovadlo, skvěle se hodí k sýrům, grilovaným masům, pečené zelenině, nebo sendvičům a burgerům.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka je asi 1350 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 610 kJ / 2 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,00 g |
Tuky | 90,30 g |
Vláknina | 120,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 174 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na středním plamenu rozehřejeme v hlubokém hrnci olej a vsypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.
Krok 2: Přiklopíme poklicí a 40 min dusíme, neměla by se smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
Krok 3: Poté přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, podle chuti. Chvilku dobře mícháme, aby se cukr rozpustil a rovnoměrně se chutě propojily. Ještě 10 minut povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
Krok 4: Naplníme do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Moje poznámka
Cibuláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kog6
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 9 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 11 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 14 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 14 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 14 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 15 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 15 hodinami
Tématické fráze:
cibuláda z červené cibule,
domácí cibuláda,
cibuláda k masu,
cibulanda,
cibuláda apetit,
cibuáda,
cybuláda,
cibulenáda,
cibulda,
nejlepsi cibulada,
cibulanda recept,
cibuláda bez cukru,
cibulád,
ciblada,
cibuliada,
cibuláda-recept,
cibubuláda,
cibulá¨da,
cibulara,
cobulada
Suroviny:
olej olivový,
cibule,
cukr hnědý,
ocet vinný červený,
sůl mořská,
pepř černý
Komentáře (8)