

Králík cibulář
Suroviny
- 1 králík i s játry
- 100 g slaniny
- 300 g cibule
- 1 bobkový list
- špetka tymiánu
- 1 lžička celý pepř
- sůl
- olej
- kořenovou zeleninu na vývar
- brusinky
Postup přípravy receptu
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme.
Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme očištěné a osolené porce králíka a chvíli je pečeme. Potom přidáme bobkový list, tymián a pepř.
Podlijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného přilévání horkého vývaru. Měkké porce králíka vyjmeme, šťávu z něho rozmixujeme a propasírujeme.
Porce králíka i játra vrátíme do šťávy a krátce povaříme. Játra nakrájíme na plátky.
Podáváme s houskovým knedlíkem a ke každé porci přidáme kousek jater s brusinkami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kniha nejlepší české a zahraniční recepty.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík cibulář
-
Tak ten králíček vypadá nádherně nevím čím to je ale mám oslintaný noťas
chválím
-
Já bych si tak dala,ale kde vzít mycáčka
Moc hezký a suprově nafocený recept
+9
-
Bahul super recept aj foto
+1
-
Bahulo, pěkný recept a servíruješ ho opravdu lákavě
.
-
Bahula: Ježíš Marjááá!
Nějak jsem se rychle koukla a četla..že máš 2 mladé tchýně v mrazáku a uvažuješ, jak je uděláš!
Zkus králíka po hájecku
, nám strašně chutnal
a nikdy mne nezklamal béřovický králík
-
Mám dva mladé od tchýně v mražáku a přemýšlím, jak je udělám.
-
Tak bobkový listopad, jo?
Králíky nemám, ale recepty na ně miluji. Zase si koupím aspoň ty přední nohy a zmáknu
-
rebeka: játra králíčí, doplněno, díky
-
ta játra..myslíš králičí nebo jaká
v surovinách je nemůžu najít
-
Bahulko, zase ten králík, kterého my rádi a už rok jsem ho neměla a nemám
, ale ty máš 3. bod
-
-
Uuuuu! Přestože jsem po proslaveném a prožraném víkendu, dala bych si ho HNED!!! Nádherná fotka!