

Plněné kotlety v červené omáčce s cibulovými brambory
Suroviny 4 porce
- 4 vepřové kotlety s kostí
- 100 g anglické slaniny (plátky)
- 4 sušená rajčata naložená v oleji
- 250 ml rajčatového džusu Relax pikant
- 5 lžic středomořské omáčky Heinz
- několik černých oliv
- 4 stroužky česneku
- koření Adamovo žebro
- sůl
- olej
- brambory
- bílá cibule
- anglická slanina
- tymián
Postup přípravy receptu
Maso rozklepeme, osolíme, okořeníme a na každý plátek rozložíme slaninu a sušené rajče. Přehneme a okraje sklepneme paličkou, případně upevníme párátky.
Maso zprudka opečeme na oleji ze všech stran dohněda.
Do zapékací misky nalijeme rajčatový džus, smíchaný s Heinz omáčkou, kolečky oliv a špalíčky česneku. Přidáme opečené maso a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C asi na 30 minut.
Ve výpeku z masa (přebytečný odlijeme) opečeme cibuli a slaninu nakrájené na proužky a tymián dohněda.
Přidáme zpola uvařené brambory (můžeme je předvařit po dobu opékání masa) a dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec hotové brambory mírně rozšťoucháme a osolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné kotlety v červené omáčce s cibulovými brambory
-
S menšími obměnami dělám tohle papáníčko dost často. Všichni u nás mají rádi všechny přísady, takže někdy je to z vepřového, jindy z kuřecího, méně nebo více ostré, ale vždycky to velmi rychle zmizí. Naprosto úžasné
-
Eliz chuťově vaříš podobně(vizuálně se Ti nikdy nevyrovnám).Mm tu Heinz omáčku mám stále v lednici
-
Eli, sice nemám zkušenosti s používáním rajčatového džusu v kuchyni a olivy mi "nejedou", ale za ztvárnění a za sušená rajčata - mňam! máš ode mě bodík!
-
Elizo, krásné fotky a jídlo - až tu mi to krásně voní
+1.