Sirup z černého rybízu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 50 205 kJ / 12 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2015 09:42
cathleen:
Jsem to právě změřil v odměrce Je to 0,8 litru.
tejaja:
Ale no tááák...
"Niekedy je var silnejší, niekedy slabší."
Těch mnou uvedených téměř 6 litrů sirupu byl kvalifikovaný odhad... No, možná ne dost kvalifikovaný
Ověřím, kolik vody se při mírném varu odvaří opakovaným varem z odvaru,
Jsem to právě změřil v odměrce Je to 0,8 litru.
tejaja:
Ale no tááák...
"Niekedy je var silnejší, niekedy slabší."
Těch mnou uvedených téměř 6 litrů sirupu byl kvalifikovaný odhad... No, možná ne dost kvalifikovaný
Ověřím, kolik vody se při mírném varu odvaří opakovaným varem z odvaru,
6. 7. 2015 08:51
cathleen: To by tak sedelo. Varím 1 dávku v 5 l hrnci, po precedení to vrátim späť a dosypem cukor, a po dokončení je ten hrniec plný tak, že to má takých 4-4,5 l. Kedy sa ako vyvarí voda. Niekedy je var silnejší, niekedy slabší. Plním do rôznych fliaš,nikdy som to presne neodmerala, koľko toho je.
6. 7. 2015 08:42
tejaja: jestli ti to k něčemu bude, Teri, kdysi jsem v knize o domácích nápojích četla, že kilo cukru zvětší po rozpuštění ve vodě objem o 0,6 l
6. 7. 2015 08:34
casino: Nerozumiem, odkiaľ beriete 6 l sirupu. Bobuľky sa varia v 3 l vody, časť sa varením odparí. Pokiaľ myslíte, že 3 kg cukru vám urobia naviac 3 l, tak ste na omyle. Chuť tomu dodávajú hlavne listy, je to celkom slušná kôpka listov. Robíme takto sirup už okolo 40 rokov a je výhoddný práve nízkou spotrebou bobulí, ktoré nahradia listy. A bobule ostanú na iný účel ( aby ste si nemysleli opäť, že tie, ktoré sa vyvarili, tak mám na mysli tie, ktoré ostali ešte na kríkoch ). Je na vás, čo urobíte, kľudne si kúpte aj chémiu z obchodu, mne je to fuk.
6. 7. 2015 08:18
3 dl bobuliek z čiernych ríbezlí (t.j. asi 20 deka) na téměř 6 litrů sirupu
Hmmm...
Když se tu včéra rcp ukázal, tak jsem ještě večer vodou ohadicoval rybízové keře a ráno naběhl s kýblem. Běžně češu rybíz bez stopek protože ho hned zpracovávám. Ale dnes to byl fakt fičák Pokud jeden nemusí hledět na nějaký ten lísteček, tak to frčí - za hodinu jsem strhl z konárov 5 kg bobulí (aniž jsem se strhal)
Jistěže nezpracuji vše podle tohoto rcp (bych se v tom sirupu mohl koupat ale jednu dávku udělám.
Uvaříme, ochutnáme, vidíme...
Hmmm...
Když se tu včéra rcp ukázal, tak jsem ještě večer vodou ohadicoval rybízové keře a ráno naběhl s kýblem. Běžně češu rybíz bez stopek protože ho hned zpracovávám. Ale dnes to byl fakt fičák Pokud jeden nemusí hledět na nějaký ten lísteček, tak to frčí - za hodinu jsem strhl z konárov 5 kg bobulí (aniž jsem se strhal)
Jistěže nezpracuji vše podle tohoto rcp (bych se v tom sirupu mohl koupat ale jednu dávku udělám.
Uvaříme, ochutnáme, vidíme...
4. 7. 2015 21:06
Navir: Ďakujem za preklad, ale fakt je to nutné?
4. 7. 2015 18:59
Lenka Poštulková: Možná vám dělá problém slovenština, takže:
3 dcl bobulek (plodů)černého rybízu
200 listů černého rybízu
3 kg cukru
5 dkg kyseliny citronové
Plody (3 dcl) vaříme s umytými listy (200 listů) ve 3 litrech vody 20 minut. Poté přecedíme přes látku, do šťávy přidáme cukr, kyselinu citronovou a vše povaříme dalších 20 minut. Horkou šťávu nalijeme do lahví a odložíme třeba do špajzky.
3 dcl bobulek (plodů)černého rybízu
200 listů černého rybízu
3 kg cukru
5 dkg kyseliny citronové
Plody (3 dcl) vaříme s umytými listy (200 listů) ve 3 litrech vody 20 minut. Poté přecedíme přes látku, do šťávy přidáme cukr, kyselinu citronovou a vše povaříme dalších 20 minut. Horkou šťávu nalijeme do lahví a odložíme třeba do špajzky.
4. 7. 2015 18:32
Lenka Poštulková: vždyť je v receptu uvedeno, čeho kolik a i si přečtěte komentáře
4. 7. 2015 18:20
prosim chci poprvé udelat z rybízu sirup kolik ceho musim mit?prosim o radu,
14. 7. 2014 19:33
oliva: nie 300 ml šťavy, 3 dl alebo ak chcete 300 ml bobuliek. Odstopkované bobuľky + pridávate listy. Nie je to málo, vyskúšajte.
14. 7. 2014 14:36
Dobrý den, opravdu jen 300ml té šťávy? Není to málo na tři litry vody?
7. 7. 2012 20:44
Ivana Nováková: Z 1 dávky cca 4,5 - 5 l. Závisí to od šťavnatosti ríbezlí. Varte nie prudkým varom, ale tak, aby to vrelo "slušne" potom sa vám veľa tekutiny nevyparí.
7. 7. 2012 16:48
kolik z toho asi tak litrů?
13. 7. 2009 23:28
Jani, proč by měly být vnučky malé na čistou vodu, která je nezávadná a chutná? Promiň tady tě nechápu ... co je špatného na čisté vodě?
13. 7. 2009 23:15
Terezko, já už taky dávno piju jen vodu. Donedávna perlivou, teď už čistou. Kdysi jsem sladila šťávou, pak minerálky, pak perlivku a teď čistou. Ptám se kvůli vnuček, ony jsou ještě malé na čistou vodu A díky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 1 hodinou
Bleskové rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 23 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
České buchty
majka-24 uvařila před 3 minutami
Zelný salát s mrkví a koprem
Petra Dvor. uvařila před 38 minutami
Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)
MartinH71 uvařil před 58 minutami
Špagety ala carbonara
AlesV uvařil před 1 hodinou
Dušené hlávkové zelí na slanině
renatamalis@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Sasenka uvařil před 1 hodinou
Vepřové na kari
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový recepty šťáva z černého rybízu černý rybízový sirup sirup z rybízu sirup z červeného rybízu sirup z rybízu recept šťáva z černého rybízu recept cerný bez recepty sirup z černého bezu sirup z černého bezu za studena sirup z bobuli černého bezu šťáva z rybízu recept recepty z rybizu rybíz sirup černý rybízový recepty sirupy černý rybíz štava černý rybíz marmeláda černý rybízovy sirup recept sirup z červeného rybízu recept výroba sirupu z rybízu
Suroviny: rybíz černý, rybíz černý, cukr, kyselina citronová
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
35 názorů