Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Rebarbora a jahody mají svoji sezónu na sklonku jara s přicházejícím létem. Obojí využijete při přípravě tohoto skvělého koláče. Díky kombinaci sladké chuti jahod a kyselkavé rebarbory je koláč příjemně osvěžující.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 577 kJ / 3 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,27 g |
Tuky | 185,19 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 498,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky Blanky, která ho uveřejnila na stránkách Labužník.cz (bez jahod).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2014 22:00
28. 8. 2012 08:05
Rebarbora s jahodami je skvělá kombinace, hned bych si nabídla+3
27. 8. 2012 23:36
27. 8. 2012 23:22
27. 8. 2012 23:00
Anreo, moc Ti děkuju za informace, příští rok budeme chytřejší a opatrnější.
Připomnělo mi to, jak jsme jako malé děti hledali šťovík v trávě a krmily se jím, a potom ho nosily králíkům jako pochoutku a ty mrchy to nežraly. Pak nám to táta zakázal, že nám to naleptává žaludeční stěny a kdesi cosi...tak jsme dostaly strach a už to nejedly.
Ale na obranu receptu - koláč je to fakt dobrý, zkuste třeba s jiným ovocem...
27. 8. 2012 22:51
27. 8. 2012 22:48
Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.
Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.
27. 8. 2012 22:43
27. 8. 2012 22:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 17 minutami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 38 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 1 hodinou
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 2 hodinami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 2 hodinami
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Cibulová zelenina je příjemně dochutí, důležitý je hlavně česnek
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč s jahodami koláč s rebarborou a jahodami jahodový koláč s rebarborou koláč s jahodami a rebarborou rebarboro jahodový koláč drobenkový koláč s rebarborou rebarborovojahodový koláč rebarborovy koláč drobenkový koláč s rebarborou a jahodami rebarborový koláč s drobenkou jahodovorebarborový koláč rebarborový koláč s drobenkou a jahodami rebarborovy kolac s jahodama koláč s rebarborou rebarborovo jahodový koláč s jahodami a drobenkou kolač z jahod a rebarbory koláče z jahod a rebarbory kolac s rebarborou a jahodama jahodový koláč
Suroviny: rebarbora, jahody, cukr, máslo, mouka polohrubá, solamyl, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, prášek do pečiva, mouka hrubá, cukr krupice, máslo
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o8NL
9 názorů