Rebarborový koláč s drobenkou

pavlinka88 Kuchařka:

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 21 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

15 lžic polohrubé mouky
15 lžic mléka
7 lžic oleje
5 lžic cukru
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
rebarbora
Drobenka:
2 lžíce másla
12 lžic hrubé mouky
5 lžic moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme a nalejeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  2. Poklademe rebarborou, ale může být i jiné ovoce.

  3. Z hrubé mouky, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme koláč a pečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rebarborový koláč s drobenkou

  • Oskar Oskar(neregistrovaný)

    jana: zajímala by mě drobenka bez másla, to opravdu neznám

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta:
    Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!

    Odpovědět

  • macikova macikova(neregistrovaná)

    proc u toho receptu není uvedeno jak dlouho se ma pect?? a na kolik stupnu?? :-S :no: :-O :-/ ;-( :-(

    Odpovědět

  • mili mili(neregistrovaný)

    Jey:je to to stejné jako hrníčkama, tahle metoda je na h....stejně jako ty lžičky, lepší je to vše navážit

    Odpovědět

  • Elizabeta Elizabeta(neregistrovaná)

    znám lepšejší receptík...:no:

    Odpovědět

  • terezz terezz(neregistrovaný)

    také už je v troubě tak jsem na to moc zvědavá, snad se povede a všichni budou nadšeni :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    holka ze severu: :-8 Dovolím si nesouhlasit. Rebarbora je víceletá listová zelenina. Řapíky listů se používají jako ovoce, ale zásadně jen tepelně upravené :-)

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Otavanka: Rebarbora je tříslovina.. :-*

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jey: Tohle je recept na tzv. lžícový koláč, taky ho znám, místo hrnků se prostě měří na polévkové lžíce ;-) A těsto se dělá tak, jak je napsáno: vše se dá najednou do mísy a smíchá. Jednodušší to být už nemůže :-)

    Odpovědět

  • Jey Jey(neregistrovaný)

    Proboha proc to cmrndani lzickama? Proc neprepocitat na hrnicky, sklenicky nebo tak? ale hlavne vzdyt ja vubec nevim jak smichat takove testo !!
    OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
    Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl ! :-//:no:

    Odpovědět

  • Simča Simča(neregistrovaná)

    tak jsem zvědavá jak dopadne...příjde mi toho těsta málo,na plech..tak uvidím co z toho vznikne..už je v troubě.

    Odpovědět

  • IRENA IRENA (neregistrovaný)

    takže uvidíme jak to dopadne :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Otavanka:já tě s dovolením ještě doplním odkazem, protože hodně lidí si to fakt plete ;-);-) http://www.lidovky.cz/rebarbora-k-nam-prisla-z-tib...

    Odpovědět

  • Otavanka Otavanka

    Neregistovaný kuku, rebarbora je ovoce a dostala se k nám z Tibetu.

    Odpovědět

  • kuk kuk(neregistrovaný)

    rebarbora není ovoce,to jen taková zajímavost ;)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo