Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s drobenkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 6. 2010 14:59

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota14 198 kJ / 3 394 kcal
Bílkoviny59,65 g
Tuky115,35 g
Vláknina10,35 g
Cholesterol583 mg
Sodík416 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy524,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

casino

10. 6. 2021 13:22

Lucie Zelenkova:
175 až 200°C:-)

Oskar:
Já zkusil s olejem...
Nefunguje to8-(

jana: " Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla..."
No a já dávám do drobenky žloutek, že aby co nejdéle vydržela chrumkavá, že :-)

Lucie Zelenkova

10. 6. 2021 08:45

Zdravím, mohla bych vědět, na kolik cca stupňů péct? 8-( Děkuji

Oskar

2. 6. 2016 18:26

jana: zajímala by mě drobenka bez másla, to opravdu neznám

jana

5. 6. 2013 11:38

macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta:
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!

macikova

28. 5. 2013 15:41

proc u toho receptu není uvedeno jak dlouho se ma pect?? a na kolik stupnu?? :-S :no: :-O :-/ ;-( :-(

terezz

10. 9. 2012 20:06

také už je v troubě tak jsem na to moc zvědavá, snad se povede a všichni budou nadšeni :yes:

zizala

6. 6. 2012 21:14

holka ze severu: :-8 Dovolím si nesouhlasit. Rebarbora je víceletá listová zelenina. Řapíky listů se používají jako ovoce, ale zásadně jen tepelně upravené :-)

holka ze severu

6. 6. 2012 21:11

Otavanka: Rebarbora je tříslovina.. :-*

zizala

6. 6. 2012 21:09

Jey: Tohle je recept na tzv. lžícový koláč, taky ho znám, místo hrnků se prostě měří na polévkové lžíce ;-) A těsto se dělá tak, jak je napsáno: vše se dá najednou do mísy a smíchá. Jednodušší to být už nemůže :-)

Jey

6. 6. 2012 20:58

Proboha proc to cmrndani lzickama? Proc neprepocitat na hrnicky, sklenicky nebo tak? ale hlavne vzdyt ja vubec nevim jak smichat takove testo !!
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl ! :-//:no:

Simča

28. 5. 2012 13:58

tak jsem zvědavá jak dopadne...příjde mi toho těsta málo,na plech..tak uvidím co z toho vznikne..už je v troubě.

IRENA

24. 5. 2012 15:05

takže uvidíme jak to dopadne :-)

spagetka

24. 5. 2012 10:57

Otavanka:já tě s dovolením ještě doplním odkazem, protože hodně lidí si to fakt plete ;-);-) http://www.lidovky.cz/rebarbora-k-nam-prisla-z-tib...

Otavanka

24. 5. 2012 10:46

Neregistovaný kuku, rebarbora je ovoce a dostala se k nám z Tibetu.

kuk

24. 5. 2012 09:24

rebarbora není ovoce,to jen taková zajímavost ;)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: drobenkový koláč s rebarborou rebarborová buchta s drobenkou na hrnky rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou rebarborový koláč se žmolenkou hrníčkový rebarborový koláč buchta z rebarbory s drobenkou kolac s rebarborou buchta s rebarborou a drobenkou drobenkový rebarborový koláč rebarborový koláč drobenkový koláč z rebarbory rebarborová buchta s drobenkou hrníčkový koláč s rebarborou recept na koláč z rebarbory buchta na plech s rebarborou rebarborový drobenkový koláč koláč z rebarbory video buchta s rebarborou co s rebarborou

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, vejce, prášek do pečiva, rebarbora, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ng8R