Jahodovo-rebarborovy dzem

vybusna Kuchařka:

Zavařeniny 3 názory

43

Suroviny

1 kg jahod
1 kg rebarbory
750 g krystaloveho cukru (na jahody)
750 g krystaloveho cukru (na rebarboru)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jahody umyjeme, osušíme, podla potreby nakrajame, dame do misy, posypeme cukrom a premiesame.

  2. Rebarbou osupeme, najlepsie skrabkou na zemiaky, nakrajame na mensie kusky, dame do inej misy, posypeme cukroma premiesame. Nechame odpocinut do druheho dna.

  3. Dame do velkeho hrnca rebarboru, nechame zovriet a varime 10 minut. Pridame jahody, znovu nechame zovriet a za staleho miesania varime 20 minut.

  4. Skontrolujeme na tanieriku hustotu, ak tecie este ho varime. Dame do poharikov a zatvorime.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo-rebarborovy dzem

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Letos jsem udělala tenhle džem a ještě jsem do něj přidala asi polovinu množstí brusinek. Je vynikající.:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Marta Marta

    vyzkoušela jsem menší množství ze zmrazených zásob:-) a musím říct, že jsem z té kombinace čekala nějakou bláznivější barvičku, ale nakonec jahoda převládla, džem je červený a jen prosvítají vlákna rebarbory. Ještě jsem přidala šťávu z citrónu, tak má opravdu "říz", je velice chutný. Příště bych klidně dala více rebarbory než jahod. Bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak až teď jsem si všimla tady toho džemu a doufám, že bude dost rebarbory, i jahod, protože tohle bych určitě vyzkoušela. Rebarbora je super kyselkavá a já ji zbožňuji a díky Helle ji už konečně mám zasazenou, za co jí moc a moc děkuji. Takže, vybusna, díky za recept, ukládám si ho. Ještě bych se chtěla zeptat, vím, že džem s rebarbory nemá nic moc barvu, což nic nemění v mém názoru na ni. Jakou má barvu v kombinaci s jahodami?:-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo