

Jahodovo-rebarborovy dzem
Suroviny
- 1 kg jahod
- 1 kg rebarbory
- 750 g krystaloveho cukru (na jahody)
- 750 g krystaloveho cukru (na rebarboru)
Postup přípravy receptu
Jahody umyjeme, osušíme, podla potreby nakrajame, dame do misy, posypeme cukrom a premiesame.
Rebarbou osupeme, najlepsie skrabkou na zemiaky, nakrajame na mensie kusky, dame do inej misy, posypeme cukroma premiesame. Nechame odpocinut do druheho dna.
Dame do velkeho hrnca rebarboru, nechame zovriet a varime 10 minut. Pridame jahody, znovu nechame zovriet a za staleho miesania varime 20 minut.
Skontrolujeme na tanieriku hustotu, ak tecie este ho varime. Dame do poharikov a zatvorime.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodovo-rebarborovy dzem
-
Letos jsem udělala tenhle džem a ještě jsem do něj přidala asi polovinu množstí brusinek. Je vynikající.
-
vyzkoušela jsem menší množství ze zmrazených zásob
a musím říct, že jsem z té kombinace čekala nějakou bláznivější barvičku, ale nakonec jahoda převládla, džem je červený a jen prosvítají vlákna rebarbory. Ještě jsem přidala šťávu z citrónu, tak má opravdu "říz", je velice chutný. Příště bych klidně dala více rebarbory než jahod. Bodík
-
Tak až teď jsem si všimla tady toho džemu a doufám, že bude dost rebarbory, i jahod, protože tohle bych určitě vyzkoušela. Rebarbora je super kyselkavá a já ji zbožňuji a díky Helle ji už konečně mám zasazenou, za co jí moc a moc děkuji. Takže, vybusna, díky za recept, ukládám si ho. Ještě bych se chtěla zeptat, vím, že džem s rebarbory nemá nic moc barvu, což nic nemění v mém názoru na ni. Jakou má barvu v kombinaci s jahodami?