Jelení roštěnky alla saltimbocca
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
A tady trocha informací:
Saltimbocca alla Romana - je italské jídlo typické pro Řím, oblíbené také v Jižním Švýcarsku, Španělsku a Řecku. Název vznikl ze tří italských slov "saltare" - skákat, "in bocca" - do pusy. Označení "skočit do pusy" dosvědčuje, jak na tento voňavý pokrm již netrpělvě čeká naše pusa, jen do ní skočit. Je připravován z telecího, kuřecího nebo i vepřového plátku masa, na který je přiložen plátek šunky "prosciutta" a lístky šalvěje. Tento balíček je osmahnut buď jako plátek nebo smotán do roličky ("involtini"). Pak je marinován ve víně či oleji nebo jen slané vodě, v závislosti na zvyklostech té oblasti, kde je připravován. Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradičního receptu, přelity omáčkou připravenou z vína Marsala a másla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2015 11:28
vyzera to moooooc pekne, idem vyskusat, v mrazaku mam asi 20 kilo jelenieho masa a uz mi absolutne dochadzaju recepty a manzelik je zase na polovacke...
13. 2. 2014 12:49
Vaše recepty jsou pastva pro žaludek i oči.Jedním slovem NÁDHERA
26. 4. 2013 10:14
milan:
26. 4. 2013 10:11
něco o jelenech
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky
26. 4. 2013 09:49
1974andrea: jééžííííš, tak takovou nabídku, aby mi někdo uvařil, jsem nedostala už téměř čtyřicet let jsi prostě poklad ale když jinak nedáš, vezmu bambitku a na toho jelena si počkám a pak tuto mňamku zrealizuji
25. 4. 2013 14:36
Dana61:Danuš, zadej mi ingredience a já ti něco uvařím na míru S tebou je teda něco
25. 4. 2013 14:25
náááádhera ovšem z realizace dlouho nebude nic, a proč asi
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
tentokrát né kvůli česneku, ale jelení u nás zůstává v lese
21. 4. 2013 17:43
nádhera a šťavnatá
20. 4. 2013 16:20
krása veliká jak vždy precizní Andrejko
20. 4. 2013 08:28
Mňam Jelene, jelene, proč nejsi v Bystřici na dovolené Krásně jsem se početla
20. 4. 2013 07:31
No tak takový skok bych si nechala líbit+13
19. 4. 2013 21:38
Bez komentu
19. 4. 2013 19:55
Andrejko, takový "skok" bych si nechala líbit, posílám 10. bodík
19. 4. 2013 17:57
Co k tomu dodatJen,že je to opravdu nádhera
19. 4. 2013 17:34
Andrej - prostě paráda. Co víc k tomu říct.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 23 minutami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 1 hodinou
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 3 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 8 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 8 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 9 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 11 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 12 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 14 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jelení plátky jelení plátky recept jelení skok recept roštěnky z jeleního masa jelen recepty saltimbocca alla romana recepty z jelena plátky z jelena saltimbocca roštěnka jelen recept jelení platek jelen roštená z jeleního masa recept na jelení skok roštěnky recept recept jeleni platek rostenka z diviny dančí roštěná jelenní roštěná recept
Suroviny: roštěná jelení, šalvěj, pršut, víno bílé, vývar, česnek, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, olej
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
24 názorů