Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé okurky bez zavařování

Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

27. 7. 2013 19:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie167 kJ / 40 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Práce jde velmi rychle a odpadá sterilizace! Opravdu takto připravené okurky vydrží do příští sklizně... pokud je ovšem nestihnete sníst :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

13. 9. 2014 11:27

Ilona: :-) ak je to ako píšeš, tak uhorky prešli mliečnym kvasením. Uhorky sú v pohode, kľudne ich jedzte, akurát môžu byť kyslejšie ako by boli bez toho. Ale je to ok, nezávadné. ;-)

Ilona

13. 9. 2014 11:09

Pěkný den,povlak se udělal hned jak to sestydlo,sklenice drží,okurky dobré a křupavé,akorát to nevypadá pěkně,když se to promíchá,nálev je zakalený. Okurky se z police ztrácejí,tak asi chutnají.Poradí mi někdo? Díky

cdsfvdsf

24. 8. 2014 08:31

:-((ja tomuá nejak neverim....radsi zavarit...

hosta hosta

15. 8. 2014 20:37

Ilona:možná se ti nerozpustil úplně cukerin, je dost tvrdý, musí se povařit, nejen vmíchat, zkus zkontrolovat za pár dní;-)

Navir Navir

15. 8. 2014 19:11

Ilona: někdy se to stane špatným omytím okurek nebo sklenic či zeleniny. ;-(

Danca Danca

15. 8. 2014 19:08

Ilona: a za jak dlouho se tam ten povlak objevil? Pokud po několika dnech, tak by to mohla být známka nějakých nežádoucích procesů (kvašení, nebo tak něco ) Mně se to ale nikdy nestalo...

Ilona

14. 8. 2014 17:05

Pěkný den,už mám hotovo,ale na dně některé sklenice je bílý povlak,okurky dobré,sklenice drží,čím to může být?

danca1970@seznam.cz

25. 8. 2013 18:29

také zavařuji podle osvědčeného receptu-mám vše přepočítáno na sklenice,takže mi nikdy nezbude ani kapka láku.to mi vždycky vadilo,co s ním potom.pak je ho málo a stejně jsem vařila nový.takže....umyji okurky,naskládám do sklenic,do každé 1hřebíček,3 nové koření,kousek cibule,česnek,kopr a křen,bobkový list.to do každé.
1 sklenice...0,20 vody
0,085 octa
0,05 cukru
1 malá lžička soli.
a podle toho,kolik mám sklenic,počítám sklenice x recept.nikdy nic nezbyde a je opravcdu dobrý.važí se klasicky.15 min na 85 stupňů a nechet v hrnci tak 10min dojít.vydrží bez pohromy.dobrou chuť.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

1. 8. 2013 10:16

hosta: Ještě bych rád vysvětlil, proč cukr. Nic nemám proti cukerinu. Vím že pro diabetika je to nezbytné, ale já nějak mám ten čumec háklivej a cítím tu chemii. A když to není nezbytné tak se raději uhnu. Ale různé přísady používám a ŠÉF by asi na mne nadával. Zkrátka dělám umíněně to co JÁ CHCI. Já rád sladké i když bych asi neměl. Ale co naplat, když se neovládnu. HI HI.

hosta hosta

31. 7. 2013 14:50

Danca: no, já taky, ale dá se přehlédnout, vypadá úplně stejně, jen pod nápisem deko je malým písmem napsáno "steril", proto na to upozorňuji:-))

Danca Danca

31. 7. 2013 12:09

hosta: používám to klasické Deko ...upřímně řečeno, to druhé ani neznám, v léty prověřených receptech raději neexperimentuji;-):-K

hosta hosta

31. 7. 2013 11:30

Jinak nedělám - ale pozor, musí jít o normální klasické deko, pak se prodává ještě Deko-steril, s tím to nepůjde. Já část cukerinu nahrazuji cukrem, tj. na 1 Deko je 1,75 l vody, 1/2 l octa, 25 cukerinů a 15-20 dkg cukru, vše se svaří a horkým zalívá. Když chcete extra křoupavé, může se dát do každé sklenice kousek čerstvého křenu

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

31. 7. 2013 10:08

Cukerýn nahradíme cukrem. Nutné vyzkoušet množstí cukru. Nálev pouze z DEKA. Nálev co možná vřící. Co sklenice snese.

palo

29. 7. 2013 20:38

bez czkru je to pre nás kysléééé.

Danca Danca

28. 7. 2013 19:21

magdalenka: ano, máš pravdu, já si to pamatuji od babičky:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavarovani okurek nakládané okurky bez zavařování zavařujeme okurky okurky bez sterilizace sterilizace okurek deko na zavarovani recept na zavařování okurek zavařovani okurek recept deko na okurky zakalené okurky zavařování okurek bez sterilizace zavařování okurek deko nakladane okurky bez sterilizace rychlokvašky z deka nakládačky bez zavařování deko bez sterilizace recepty na zavařování okurek okurky nakladačky bez zavařováni zavarovani okurek s dekem deko steril

Suroviny: okurky sterilované, cibule, mrkev, kopr, voda, ocet, deko, sacharin

TopRecepty.cz

Křupavé okurky bez zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKkQ