Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé okurky bez zavařování

Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v mnoha domácnostech možná i chybí.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

27. 7. 2013 19:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie167 kJ / 40 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Práce jde velmi rychle a odpadá sterilizace! Opravdu takto připravené okurky vydrží do příští sklizně... pokud je ovšem nestihnete sníst :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

28. 7. 2013 19:09

Danca: kedysi naše mamky a babky nesterilizovali a mali uhorky dobré a dokonca boli pod celofánom...niekto už mal také poháre so skleným vekom, kde sa dávali také gumičky. Tých sme mali doma dosť málo, do nich mamka zavárala mäso.

chocolate chocolate

28. 7. 2013 18:30

Ty jo, to mě láká, ač okurky nemusím:yes:.

Danca Danca

28. 7. 2013 18:19

rebeka: Nadi, přísahám, že ty moje se nezkazily!!! Musíš ale dát pozor, aby byly opravdu úplně ponořené a jak píše JanaB1: lák musí být vařící!!;-):-K

rebeka rebeka

28. 7. 2013 16:38

JanaB1: čestné:-?:-?:-?:-O:-D:-D;-)

JanaB1

28. 7. 2013 16:28

rebeka: Okurky také tak dělám, ale s cukrem. Nálev by měl mít bod varu při nalévání do sklenic. Nikdy se mi nic nezkazilo.;-)

rebeka rebeka

28. 7. 2013 15:14

Dani, přísahej, že se mi okurky bez sterilizace nezkazí:-//:-!:-! na mou duši, na psí uši:-8:-D:-D

Danca Danca

28. 7. 2013 12:53

Vaclav Fronek: Vašku a můžu se zeptat, kolik toho cukru na uvedené množství vody a octa? Já jsem pokusy s cukrem taky dělala, ale buď byly okurky moc kyselé, nebo takové mdlé...:-(

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

28. 7. 2013 09:05

Václave . Děláme stejně ,ale s cukrem a jsou fak bezva a méně práce. +bodík 6

Jitkas

28. 7. 2013 08:21

Danka: Dovedu si tve okurcicky dobre predstavit, bude to velka dobrota krupava. Kdybych mela Deko, uz by to jelo. Tady se bohuzel neprodava, velka smula.

Danca Danca

28. 7. 2013 08:15

hanes24:děkujuuu:-8:-K:-)

Danca Danca

28. 7. 2013 08:14

rozmarynaH: však mě to na základě těch rychlokvašek napadlo!!:-D
Tenhle nálev je pro nás bezkonkurenční a každý rok připravuji okolo stovky sklenic. Abych podělila rodinu a aby zbylo do nových:-)

Danca Danca

28. 7. 2013 08:11

zuzun: díky!:-K Taky mám recept po rodičích a já sama ho používám už téměř 30 let. Pokaždé jsme taky zavařovali, tahle varianta mě napadla vloni, když mě tlačil čas. Byl to takový experiment, který vyšel, pár sklenic mi od loňska ještě zbylo a okurky jsou jako čerstvé:-)

Danca Danca

28. 7. 2013 08:08

Iva:Milá Ivo, samozřejmě to jde i s cukrem a klidně ho do nálevu můžete namísto sacharinu dát...(ale mimochodem, není cukr taky jed pro náš organizmus : http://bioshaman.webnode.cz/skodlive-latky-a-ecka/... )??
Já nepoužívám sacharin "všude", ale do těchto okurek prostě patří, jinak to nikdy není "ono".
A abych Vás aspoň trochu uklidnila: tyhle okurky jím už od dětství, tedy bezmála půl století, a naposledy jsem byla nemocná před 5ti lety - narazila jsem si záda...;-):-D:-K

rozmarynaH rozmarynaH

28. 7. 2013 08:02

Takhle dělám rychlokvašky, jen nedávám sacharin a dávám je do velkých lahví (myslím 4litrových). Už za dva týdny se dají jíst a když se griluje, klidně se sní celá láhev:-D Jsou moc dobré:-p:yes:

hanes24

28. 7. 2013 03:35

to je :yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavarovani okurek nakládané okurky bez zavařování zavařujeme okurky okurky bez sterilizace sterilizace okurek deko na zavarovani recept na zavařování okurek zavařovani okurek recept deko na okurky zakalené okurky zavařování okurek bez sterilizace zavařování okurek deko nakladane okurky bez sterilizace rychlokvašky z deka nakládačky bez zavařování deko bez sterilizace recepty na zavařování okurek okurky nakladačky bez zavařováni zavarovani okurek s dekem deko steril

Suroviny: okurky sterilované, cibule, mrkev, kopr, voda, ocet, deko, sacharin

TopRecepty.cz

Křupavé okurky bez zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKkQ