Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2021 12:29
Nejlepší recept na výpečky. Po zkoušení různých receptů je tento ten nej.Jednoduchý a výborný. Děkuji za recet.
20. 11. 2021 13:47
Solila jsem podle oka a mohlo té soli být méně.
28. 1. 2021 23:44
Cotopaxi69: tak se zadařilo,taky se opět na ně chystám,je to mňamka,já vím kalorická bomba,ale zase neděláme to každý den,žeTak si pochutnejte,je to vynikající receptík,díky Tome,že ses podělil
28. 1. 2021 23:36
Cotopaxi69: , je to venku z trouby a je to naprosto luxusní mňámózní žranice
28. 1. 2021 20:54
Tak a je to v troubě. Dva druhy masíčka Libový 70% a zbytek špekatější. A za 1 hod 16 minut budu vyndavat z trouby. Teď jedu na 200 stupňů a až se mi dopečou hranoulky co suším nad masíčkem, tak to shodím na 180. Děj se vůle boží. Dneska ale baštit nebudu. Bude to však vnitřní boj.Nesmím ochutnat. Pak asi vyhraju. Zítra jedu domů a tam jsou tři hladový krky, co už se jim sbíhají sliny.
11. 1. 2021 15:28
Super recept. Bohužel však se nepodařilo podle představ - maso jsem zakoupil s kostí i kůží a zhruba v polovině masa jak jsem krájel kostičky jsem zjistil, že zbytek je jenom tuk, téměř žádné maso. Zpočátku jsem si pak během pečení myslel, že jsem před a během pečení přidal příliš mnoho vody a tak jsem maso nechal déle péct ve snaze nechat vodu vypařit. Nicméně po určité době (dodatečné hodině a půl pečení) mi přišlo, že už tekutiny téměř vůbec neubývá. Tak jsem odlil a zdá se, že všechno co zbylo už je čistě jenom tuk. Maso so rozpadá a nemá bohužel tmavou "kůrku", jak jsem doufal, i přestože jsem ho po odlití nechal ještě chvíli péct. Výsledek - rozpadající se maso s hromadou jak tuku v pevné tak kapalné formě bez omáčky. Chuť? Výborná. Příště možná zkusím jak někdo v komentářích tuším zmínil plecko, protože má mít údajně méně tuku a možná se zadaří lépe. Jinak za mě celkem spokojenost a beru výsledek za úspěch.
9. 5. 2020 10:51
První fotka "NÁDHERA " tak to má přesně vypadat
1. 4. 2020 22:55
Jiri P.: chce to hlídat,každá trouba peče jinak
1. 4. 2020 21:55
No měl jsem je 1,5 hodiny pod skleněnou poklicí a už když jsem to odkrýval byly podezřele do hněda a po půl hodině bez poklice jsem je dorazil. Asi mi trouba moc peče. Zkusím příště víc vody a trochu menší teplotu.
29. 3. 2020 22:22
Jiri P.:
Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!
Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!
29. 3. 2020 16:52
Zkoušel jsem výpečky poprvé a tenhle recept se mi zdál jednoduchý, ale nepovedlo se. 200 °C se mi zdá hrozně moc, i když jsem několikrát podléval a posledních 30 minut to stáhl na 175 °C, výpečky byly jak uhlí. Asi jsem podléval málo. Poradíte, kolik tak vody má být v hrnci při pečení? Děkuji
13. 1. 2020 16:35
Díky všem, jsem moc rád, že Vám chutná
12. 1. 2020 17:32
Děkuji za tento recept, dělám podle něho výpečky už po několikáté a vždycky jsou perfektní
17. 7. 2019 21:54
Naprosto úžasný recept ! Jsou vždy tak jemné úplně se maso rozpadá. Chlap je miluje.
Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.
Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.
10. 4. 2019 20:41
Už jsem dělal podruhé. Je to božsky dobré.
Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).
Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 4 minutami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 5 minutami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 49 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřové výpečky jsou poměrně levné jídlo a s knedlíkem a zelím tvoří výborný nedělní oběd. Vyzkoušejte je podle našich rad
Nejlepší recepty z vepřového masa: Vychutnejte si guláš, výpečky a pečené koleno
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Další recepty
Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny: bůček, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
87 názorů